به گزارش بازار، محمود مشهدی شریف امروز (شنبه) در نشست خبری اظهار کرد: در سال 2018 حدود هفت هزار خودروی فرسوده، در سال 2019 حدود 13 هزار خودروی فرسوده، در سال 1400 بیش از 28 هزار خودرو، در سال 1401 بیش از 30 هزار خودروی فرسوده و در 6 ماه امسال حدود 30 هزار خودرو فرسوده خارج شده است.
و افزود: امسال قرار بود 100 هزار خودروی قدیمی از رده خارج شود و تاکنون 30 هزار خودرو از رده خارج شده و تا پایان سال اسقاط خودروها بدون تایید و ابلاغ استاندارد اسقاط خودروهای قدیمی انجام می شود. به صفر برسد
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو، اسقاط خودرو را به کاهش آلودگی هوا کمک می کند و گفت: آلودگی هوا خسارت جانی و مالی به بار آورده است به طوری که در سال 1402 تنها سه روز هوای پاک داشتیم در حالی که قیمت هر خودرو فرسوده 4 روز است. .مصرف 13 لیتر سوخت اضافی; یعنی هر خودروی فرسوده روزانه 132 هزار تومان یعنی 48 میلیون تومان در سال مازاد مصرف دارد.
مشهدی شریف ادامه داد: نیمی از آلودگی هوا ناشی از حرکت وسایل نقلیه است. نه تنها خودروهای فرسوده بلکه خودروهای نو نیز نمی توانند استانداردهای آلایندگی یورو 5 و 6 را پاس کنند.
وی یکی از مزایای اسقاط خودروهای فرسوده را کاهش تصادفات و مرگ و میر دانست و اظهار داشت: بهبود وضعیت مبلمان خیابان ها، کاهش آلودگی صوتی و زیبایی شهر و تامین ضایعات ریخته گری فولاد کشور است. از جمله مزایای دیگر اسقاط خودروهای دست دوم. با اسقاط 600 هزار خودروی فرسوده، 14 درصد می تواند پاسخگوی نیاز کارخانه های ذوب فولاد باشد.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو گفت: زنجیره تولید خودرو با اسقاط خودرو تکمیل می شود، خودروهای فرسوده باید برای تولید خودرو حذف شوند در غیر این صورت گره ترافیکی و افزایش آلایندگی خواهیم داشت.
مشهدی شریف با بیان اینکه 230 مرکز اسقاط خودرو در کشور داریم، گفت: در هر مرکز 30 نفر مشغول به کار هستند که منجر به ایجاد 7 هزار شغل مستقیم و 35 هزار شغل غیرمستقیم شده است.
وی گفت: انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو آمادگی انعقاد تفاهم نامه با تمامی نهادهای ذیربط را دارد. اولین تفاهم نامه با ستاد نوسازی ناوگان منعقد شد که بر اساس آن سامانه ستاد نوسازی در اردیبهشت ماه ایجاد شد. امسال بخشهای مختلف اسقاط خودرو در حال تکمیل است. علاوه بر این، ما حاضریم با سازمان محیط زیست، فراجا و سایر نهادها تفاهم نامه امضا کنیم.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو با اشاره به اینکه قوانین اسقاط خودروهای فرسوده 8 ماه عقب افتاده است، گفت: این موضوع باعث ایجاد شبهه در خودروسازان شده است که آیا خودروسازان وارد این موضوع شده اند تا این قانون اعمال نمی شود تایید شده؟
مشهدی شریف ادامه داد: این آیین نامه دارای بسته تشویقی و تنبیهی است که در آن آمده است سالانه بیمه افزایش می یابد یا سهمیه سوخت خودروها حذف می شود. علاوه بر این، عدم بخشش جریمه دیرکرد.
وی گفت: مزایای وام و تسهیلات در بسته تشویقی اعلام شد. اکنون بیش از هشت میلیارد تومان باید از خودروهای فرسوده به صندوق واریز شود در حالی که اکنون چهار میلیارد تومان به صندوق واریز شده است.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو با اشاره به اینکه بلاتکلیفی در تعداد گواهی پرداخت باعث شده اسقاط خودرو به کمتر از 20 درصد برسد، گفت: طبق آمار رسمی حدود 9 تا 10 میلیون موتورسیکلت فرسوده داریم. از 12 میلیون موتور سیکلت انجمن موتورسازان اعلام کرده است که پنج میلیون شغل در حوزه سوخت وجود دارد، یعنی این تعداد موتورهای فرسوده است.
مشهدی شریف با بیان اینکه 35 تا 40 درصد خودروهای کشور به مرز فرسودگی رسیده اند، گفت: 2 میلیون و 500 هزار خودروی سواری فرسوده در کشور داریم و حدود سه میلیون خودرو در حال تعویض هستند. -محدوده شکستگی و تعداد خودروهای عمومی و تجاری فرسوده هم 500 دستگاه هست.