به گزارش بازار، آیت الله صادق آملی لاریجانی در نشست فعالان اقتصادی بخش خصوصی با بیان اینکه در بحث مباحث در مجمع تشخیص مصلحت نظام سؤالات رسمی داریم، گفت: یعنی این سوال پیش می آید که آیا پس از یک دوره بررسی مشکل، آیا می توانیم آن را دوباره بسازیم یا نه؟
آملی لاریجانی یادآور شد: FATF بیش از 40 مورد را شامل می شود و قراردادی نیست، اقدام مشترک است. ما همه قوانین آنها را نداریم و از 42 مورد 40 مورد در کشور اجرا می شود.
رئیس شورای تشخیص راحتی یادآور شد: چهار قانون مادر می خواستند که دو تای آن داخلی و دو قانون پالرمو و CFT درونی نشد. من خودم در این زمینه کار کردم و موافق پالرمو بودم. به دوستانم هم گفتم. از نظر فنی معتقد بودم که حق قید داریم چون طبق کنوانسیون های بین المللی زمانی می توانیم حق شرط داشته باشیم که با ماهیت قرارداد مخالف نباشد.
وی تصریح کرد: فکر میکنم میتوانستیم در پالرمو حق رزرو داشته باشیم زیرا با مواردی که میخواستیم رزرو کنیم مخالفتی وجود نداشت، اما در مورد CFT نظراتی دارم زیرا عناوینی در آن وجود دارد که ممکن است نهادهای بینالمللی بخواهند علیه آن استفاده کنند. ما باید راه حل هم داشته باشد.
آملی لاریجانی ادامه داد: نهادهای دیگری مانند شورای عالی امنیت ملی و سایر نهادها باید روی آن کار کنند. به نظر من این امکان وجود دارد، اما از نظر رسمی این که آیا مجمع الان میتواند وارد شود یا خیر، جای بحث دارد.
وی افزود: گفت و گوی کوتاهی با دکتر مزیکیان داشته ایم تا ببینیم آیا می توانیم راه چاره ای پیدا کنیم یا خیر. اما نکته مهم این است که آیا FATF در فضای تحریم تا این حد موثر است یا خیر؟
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: حالا شما مشکل FATF را حل کنید، سوئیفت هم حل می شود اما وقتی دلار تحریم می شود چه چیزی را می خواهید انتقال دهید؟ سوئیفت فضای باز برای واگذاری است، اما اگر تحریم کنند، الان این کار را کرده اند، هرچند تحریم های اولیه برای دولت و دولت بوده است. اما بخش خصوصی که با دولت همکاری می کند اغلب از ابتدا تحت فشار، تهدید و رشوه قرار می گیرد و اجازه نمی دهد.
وی ادامه داد: بحث مهمی که اکنون در موضوع FATF در شرایط تحریم وجود دارد این است که آیا FATF می تواند در این زمینه به ما کمک زیادی کند یا خیر؟