وزن کل صادرات محصولات مذکور در این مدت پنج میلیون و 173 هزار تن بوده است.
بر اساس این گزارش، ارزش صادرات محصولات مذکور 3 میلیون و 671 میلیون و 902 هزار دلار بوده که نسبت به سال گذشته از نظر وزنی 11 درصد و از نظر ارزشی 24 درصد رشد داشته است.
در این زمینه مدیرکل دفتر توسعه و نظارت بر بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: با توجه به صادرات 94 درصدی محصولات دامی، شیلاتی، کشاورزی و غذایی به کشورهای همسایه، تعاونی های روستایی با ورود حوزه صادرات در مرزهای خروجی می تواند به توسعه استان و تولید ثروت کمک کند تا ساکنان با حذف واسطه ها نقش سازنده ای ایفا کنند.
سید روح الله لطیفی تصریح کرد: همدلی و همکاری دستگاه های مختلف در مدیریت استان ها به ویژه استان های مرزی، اتاق بازرگانی و سازمان ها می تواند به صادرات در سازمان های روستایی و کشاورزی توجه ویژه داشته باشد.
وی بیان کرد: با وجود مشارکت بالا در تولید این محصولات، صادرات شبکه تعاون روستایی ناچیز است.
لطیفی خاطرنشان کرد: در این زمینه به دنبال حذف واسطه ها در صادرات و ارتباط تولید با بازارهای هدف صادرات از طریق تعاونی های روستایی هستیم.
وی ادامه داد: از این نظر تعاونی ها و تشکل های روستایی در استان های مرزی علاوه بر فروش محصولات خود می توانند دروازه و ویترینی برای فروش محصولات سایر استان ها به کشورهای همسایه باشند.
دبیر کمیته توسعه صادرات تعاونی های روستایی و کشاورزی کشور تاکید کرد: آموزش تعاونی ها با همکاری اتاق های بازرگانی، توانمندسازی و نگاه اقتصادی به تشکل ها و رفع موانع تجاری بر اساس سند چشم انداز مصوب سازمان و راهبردی. برنامه ریزی برای توسعه صادرات و تعامل با صاحبان مشاغل خارجی در دستور کار قرار دارد تا مشارکت صادراتی تعاونی های روستایی و کشاورزی به حد مطلوب برسد و حتی در بازارهای مقصد نیز با عرضه گسترده خود به عنوان عامل تعیین کننده و تامین کننده ایفای نقش کنند. توری.