افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
2

3 سناریوی احتمالی بازار نفت تهدیدهای چشمگیر برای ایالات متحده

  • کد خبر : 120097
3 سناریوی احتمالی بازار نفت تهدیدهای چشمگیر برای ایالات متحده

بازار؛ گروه آب و انرژی: لایحه تشدید تحریم های نفتی ایران در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد. بر اساس گزارش رویترز، این تحریم ها شامل بنادر و پالایشگاه های خارجی می شود که نفت صادراتی ایران را با نقض تحریم های آمریکا پردازش می کنند. البته این لایحه قبل از تبدیل شدن به قانون باید […]

بازار؛ گروه آب و انرژی: لایحه تشدید تحریم های نفتی ایران در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد. بر اساس گزارش رویترز، این تحریم ها شامل بنادر و پالایشگاه های خارجی می شود که نفت صادراتی ایران را با نقض تحریم های آمریکا پردازش می کنند. البته این لایحه قبل از تبدیل شدن به قانون باید به تصویب مجلس سنا و امضای رئیس جمهور آمریکا برسد.

البته مهدی حسینی، معاون سابق وزیر نفت، احتمال تصویب این لایحه را بسیار ضعیف می داند. وی می گوید تصویب این لایحه و امضای آن ممکن است باعث افزایش قیمت در بازار نفت و افزایش قیمت بنزین در بازار آمریکا شود. از آنجایی که دموکرات ها برای پیروزی در انتخابات به رای صاحبان پمپ بنزین نیاز دارند، بعید است که چنین تصمیمی بگیرند.

فراتر از اما و اگرها در تصویب یا رد این لایحه، اثربخشی این لایحه حتی در صورت تصویب نهایی، یکی دیگر از نکات مبهم در این تصمیم است. حسینی، کارشناس انرژی که معتقد است تشدید تحریم ها علیه ایران نمی تواند تاثیر زیادی بر درآمد صادراتی ما داشته باشد، می گوید:

ترس دموکرات ها از تحریم نفت ایران

در مواجهه با احتمال تشدید تحریم ها علیه ایران، بازار نفت اکنون با سه سناریو احتمالی مواجه است. سناریوی اول مربوط به عدم اجرای این تهدیدات است.

حسینی نسبت به تصویب چنین لایحه ای در سنای آمریکا تردید دارد و ادامه داد: نباید فراموش کرد که انتخابات آمریکا نزدیک است و آمریکا در این انتخابات به قیمت پایین نفت نیاز دارد.

هر گونه افزایش قیمت نفت و به دنبال آن افزایش قیمت بنزین می تواند بر آرای دموکرات ها تأثیر بگذارد. بنابراین، دموکرات با هر تصمیمی که بر بازار نفت تأثیر بگذارد، بسیار محتاط خواهد بود.

به گفته وی، هرگونه افزایش قیمت نفت و به دنبال آن افزایش قیمت بنزین می تواند بر آرای دموکرات ها تاثیر بگذارد. بنابراین، دموکرات با هر تصمیمی که بر بازار نفت تأثیر بگذارد، بسیار محتاط خواهد بود.

تهدیدهای چشمگیر برای ایالات متحده

اما سناریوی احتمالی دیگر، تصویب این لایحه توسط سوریه در سنای آمریکا است. آن طور که معاون سابق وزیر نفت می گوید: حتی اگر این لایحه به طور کامل اجرا نشود، تاثیر روانی بر عملکرد بازار خواهد داشت و ممکن است منجر به افزایش قیمت شود. این شوک روانی در شرایطی رخ می دهد که با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما با افزایش تقاضا در بازار و افزایش قیمت ها مواجه هستیم.

وی ادامه داد: به همین دلیل بعید است آمریکا این لایحه را به طور جدی اجرا کند.

لازم به ذکر است که آخرین اطلاعات ایالات متحده منسوب به وزارت نیرو این کشور برآورد می کند که تولید نفت ایران در سه ماهه سوم امسال 2.93 میلیون بشکه در روز باشد که 190 هزار بشکه در روز بیشتر از سه ماهه دوم است. سه ماهه امسال

در سه ماهه دوم سال 2023، ایران در بهار امسال 2.74 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده بود که در فصل تابستان به 2.93 میلیون بشکه در روز افزایش یافت.

دست ایران به طور فزاینده ای برای ارائه تخفیف های نفتی باز است

اما سناریوی سوم مربوط به اجرای این لایحه است. در نگاه اول به نظر می رسد اجرای این تصمیم ممکن است باعث افت صادرات نفت ایران شود.

اگر آمریکا تحریم های خود را تشدید کند، با افزایش قیمت نفت در بازار جهانی مواجه خواهد شد و بدون شک عرضه نفت با قیمت های جدید به نفع ایران خواهد بود. همچنین در شرایط گرانی نفت، دست ایران برای تخفیف نفت بازتر می شود و از این طریق می تواند بازارهای قدیمی خود را حفظ کند و حتی بازارهای جدیدی برای خود ایجاد کند.

یک کارشناس انرژی می گوید: اگر فرض کنیم آمریکا تحریم های خود را تشدید کند در این صورت با افزایش قیمت نفت در بازار جهانی مواجه می شود و عرضه نفت با قیمت های جدید قطعا به نفع ایران خواهد بود. همچنین در شرایط گرانی نفت، دست ایران برای تخفیف نفت بازتر می شود و از این طریق می تواند بازارهای قدیمی خود را حفظ کند و حتی بازارهای جدیدی برای خود ایجاد کند. جدای از این، رشد قیمت ناشی از کاهش عرضه می تواند کاهش درآمد حاصل از فروش ما را جبران کند و از آسیب به درآمدهای ارزی ایران جلوگیری کند.

آیا چین خرید نفت ایران را متوقف خواهد کرد؟

مایک لاولر و جرد مسکو یتس، یکی از نمایندگان جمهوری خواه و دموکرات آمریکا اعلام کردند که این لایحه پیامی روشن به کشورهای ناقض تحریم های آمریکا مانند چین، روسیه و سایرین است که به ایران برای دور زدن تحریم ها کمک نکنند. ، در غیر این صورت با عواقب آن مواجه خواهند شد.

حسینی درباره احتمال اینکه کشورهایی مانند چین که خریدار نفت ایران هستند، بر اساس منافع اقتصادی خود تصمیم بگیرند و از کشوری که نفت را با قیمت مناسب تامین می کند، خرید کنند.

او معتقد است که ایالات متحده در تلاش است با طرح مسائلی مانند این به غرب کمک کند: این که در برابر صادرات نفت ایران و درآمدهای ارز خارجی سختگیرانه عمل می کند و از منافع اسرائیل حمایت می کند.

روند نزولی قیمت نفت پایدار نیست

در روزهای اخیر قیمت نفت در بازارهای جهانی کاهش یافته است. به گزارش رویترز، قیمت هر بشکه نفت برنت در دریای شمال با یک دلار و 96 سنت معادل 2.26 درصد کاهش به 84 دلار و 89 سنت رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 2.36 درصد کاهش به 80.51 سنت، 1.95 سنت معامله شد. هر دو شاخص نفتی در هفته گذشته بیش از 6 درصد افت قیمت داشتند.

روند نزولی قیمت نفت قابل تداوم نیست و عمدتا متاثر از تاثیرات روانی اخبار منتشر شده در روزهای اخیر است. زیرا میزان عرضه در بازار کنترل شده و کمتر از تقاضای فعلی است.

طبیعتاً کارشناس حوزه انرژی روند نزولی قیمت نفت را پایدار نیست و عمدتاً متاثر از تأثیرات روانی اخبار منتشر شده در روزهای اخیر است. زیرا میزان عرضه در بازار کنترل شده و کمتر از تقاضای فعلی است.

شرکت‌های انرژی آمریکایی هفته گذشته تعداد چاه‌های نفت و گاز طبیعی را به پایین‌ترین میزان از فوریه 2022 کاهش دادند. در همین حال، کاهش داوطلبانه تولید نفت عربستان ادامه دارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=120097

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.