افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
0

200 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مرغوب در هفت شهرستان تغییر کرد

  • کد خبر : 444891
200 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مرغوب در هفت شهرستان تغییر کرد

به گزارش بازار، «محمدمهدی قاسمی» امروز (دوشنبه) در مراسم افتتاحیه هشتمین کاروان ویژه ارتقای بهره وری از الگوی ملی کشاورزی (سنجش، پایش و مدیریت خاک) در موسسه تحقیقات، آموزش و ترویج (تات) ) افزود: این تغییر کاربری بین سال های 1334 تا 1380 در هفت شهر از جمله تهران، البرز، اصفهان، مشهد، اهواز، شیراز و. […]

به گزارش بازار، «محمدمهدی قاسمی» امروز (دوشنبه) در مراسم افتتاحیه هشتمین کاروان ویژه ارتقای بهره وری از الگوی ملی کشاورزی (سنجش، پایش و مدیریت خاک) در موسسه تحقیقات، آموزش و ترویج (تات) ) افزود: این تغییر کاربری بین سال های 1334 تا 1380 در هفت شهر از جمله تهران، البرز، اصفهان، مشهد، اهواز، شیراز و. تبریز که تهدیدی برای خاک و زمین های کشاورزی است.

معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: خاک یک ثروت بین نسلی در بستر کشت و تولید محصولات کشاورزی است که باید بتوانیم آن را برای نسل های آینده حفظ کنیم.

وی تصریح کرد: فائو 11 وظیفه برای خاک دارد که شامل تامین غذا، پوشاک و سوخت، تصفیه آب، زنجیره کربن، تصفیه سموم، آلاینده ها، چرخه غذایی، کنترل زیستگاه جانداران، کنترل سیل، منشاء ژنتیکی و دارویی است. منابع، زیرساخت ها از ساختارهای انسانی ساخت و ساز و حفظ میراث فرهنگی فهرست شده است.

قاسمی با بیان اینکه از این رو نقش مهم خاک در تامین و امنیت غذایی نقش مهمی ایفا می کند، گفت: خاک برای بخش کشاورزی مهم است، بنابراین موضوع سلامت خاک برای ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا امروزه مسائلی مانند فرسایش، آلودگی و کاهش تأثیر تنوع زیستی.

تنها 1.2 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور از کیفیت بالایی برخوردار است

معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: طبق آمار مساحت کل کشور 165 میلیون هکتار است که 18.5 میلیون هکتار آن چرخه کشاورزی و 14.5 میلیون هکتار است. زیر کشت سالانه در بخش کشاورزی هستند که 8 میلیون هکتار آن 90 درصد اراضی آبی است.

وی بیان کرد: از این میزان یک میلیون و 200 هزار هکتار کلاس یک و فاقد محدودیت کشت و مابقی دارای محدودیت کشت از جمله شوری، داشتن سنگ ریزه، عمق کم و تراکم هستند.

قاسمی تغییر کاربری اراضی کشاورزی، فرسایش خاک، افزایش شوری، کمبود مواد آلی، کاهش حاصلخیزی خاک، آلودگی خاک و تنوع زیستی نامناسب خاک را از چالش های مهم برشمرد و گفت: همه این موارد بر کمیت و کیفیت منابع خاک کشور تاثیر دارد. .

وی افزود: لازم است قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی اصلاح شود تا اجازه ندهیم زمین های طبقات 1 تا 4 که برای تولیدات کشاورزی استفاده می شود حتی در محدوده شهرها و محدوده شهرها تغییر کاربری دهد. شهرها ، افزایش قابل توجهی در حکم در نظر بگیرند.

سالانه بین 1 تا 4 میلیارد تن خاک، آب و فرسایش بادی رخ می دهد.

معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: در فرسایش خاک، آب و باد از عواملی هستند که بر خاک تأثیر منفی می گذارند. ما از یک میلیارد تا چهار میلیارد تن فرسایش خاک صحبت می کنیم. آن سال است

وی بیان کرد: سالانه 304 میلیون تن فرسایش بادی در مساحتی بیش از 20 میلیون هکتار با میانگین 15 تن در هکتار رخ می دهد و استان های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.

بیش از 20 درصد از تولیدات کشاورزی جهان تحت تأثیر شوری خاک است

وی در مورد شوری خاک نیز گفت: به طور میانگین باعث کاهش 20 درصدی تولید محصول در دنیا می شود که بین 18 تا 40 درصد متغیر است و به دلیل شوری بیش از 10 دسیزیمنس، 217 کیلوگرم در هکتار محصول گندم کاهش می یابد. /مترو.

به گزارش بازار، امروز هشتمین کاروان ویژه ارتقای بهره وری الگوی ملی زراعی (سنجش، پایش و مدیریت خاک) با حضور 431 هزار مدیر، کارشناس، مروج و بهره بردار از سراسر کشور در 1300 نقطه کشور برگزار شد. کشور .

پویایی اجتماعی به منظور نهادینه سازی فرهنگ الگوی تولید ملی کشاورزی در کشور، سنجش، نظارت و مدیریت حفاظت و بهره برداری پایدار از منابع خاک و ترغیب و ترغیب تولیدکنندگان به همکاری و مشارکت در فرآیند ارتقای تضمینی محصولات کشاورزی، ترغیب و ایجاد. بستر ارتباطی افزایش همکاری ها و جذب مشارکت در تامین امنیت غذایی کشور، تبیین جایگاه و نقش تناسب اراضی در ارتقای بهره وری بخش کشاورزی یکی از اهداف و رویکردهای این کاروان تبلیغاتی

همچنین شبکه سازی و ایجاد هم افزایی، هماهنگی، همکاری و مشارکت (از عناصر و مؤلفه های مؤثر در تحقق اهداف الگوی کشت ملی)، عقلانی سازی اجتماعی برای جلب توجه افکار عمومی به ویژه رسانه های کشور. در مورد موضوع الگوی کشت ملی و مسائل مهم در بخش کشاورزی و حضور همزمان مدیران، محققان، مروجان و کارشناسان در بین کشاورزان و پاسخگویی به سوالات و شبهات از مهمترین اثرات برگزاری این کاروان است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=444891

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.