به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن رهامی درباره احتمال کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری گفت: این را دوستان مطرح کردند. هیچ قطعیتی نداریم منتظریم ببینیم فضای عمومی باز می شود و می توانیم انتخابات رقابتی داشته باشیم یا خیر.
وی در گفتگو با ایلنا افزود: ثانیاً جایگاه جریان اصلاحات چه بخواهند کاندیدایی داشته باشند و چه نخواهند پس این دو مهم ترین عوامل کارنامه من هستند. همان برنامه هایی را که در دوره قبل داشتیم تهیه کردیم و دوباره با همان افراد برای کابینه صحبت کردیم. دوره قبل به خوبی انجام شده بود. افراد مهمی را از وزارتخانه ها دعوت کردیم و بحث کردیم که همان جلساتی که از دوره قبل داشتیم همچنان دایر است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: یکی دو روز پس از اعلام انتخابات، مراجعات آغاز شد. این روزها در دفتر هستم. چندین نماینده از ادوار و استان های مختلف در اینجا گردهم می آیند. درخواست ثبت نام و شرکت در انتخابات.
رهامی درباره وضعیت فعلی تصمیم جبهه اصلاح طلبان درباره نحوه حضور در انتخابات گفت: دو جریان در درون جبهه اصلاح طلبان فعال هستند، یکی جبهه اصلی است که روز یکشنبه تشکیل جلسه داد و به تصمیم نهایی نرسید و در حال حاضر به استاندارد یا کیفیت ورودی نرسیده است. این هفته آنها دوباره ملاقات خواهند کرد. این گروه به این نتیجه رسیدند که لیستی ارائه نکنند و در انتخابات مجلس شرکت نکنند. تردید دارند و تصمیم نگرفته اند.
و افزود: اما جریان اصلاح طلبی که از دوره چهارم شورای شهر وارد انتخابات شد و لیست داد و سپس در مجمع اخیر در تهران و شهرستان ها فعال شد، جریان معتدل تری است که نود یا صد دارد. نمایندگان مستقل ، معتدل و مایل به اصلاح. وارد مجلس شوند. تکلیف آنها تقریباً مشخص است و بر اساس حضورشان در انتخابات و مجلس است، در حالی که در تهران جبهه اصلاح طلبان لیستی ندادند و آقای خاتمی و دوستانش گفتند ما شرکت نمی کنیم و رای نیاوردند. اما جریان معتدل اصلاحات هم در تهران و هم در شهرستان. در واقع از ارائه لیست حمایت کردند مانند زنجان، آذربایجان شرقی و غربی و کردستان. این روند بر اساس ارائه یک لیست بود. آنها به دفتر ما می آیند و از من می خواهند کاندید شوم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: در واقع از کاندیدای مورد توافق کاندیداها حمایت می کنند. با این حال فعلا نظر ایشان این است که باید ثبت نام کنیم تا ببینیم در روزهای آینده در فضای انتخاباتی چه اتفاقی می افتد، سپس به نتیجه می رسیم.
وی با بیان اینکه جریان دوم یعنی جریان اصلاحات اعتدال فعلا به شخص خاصی نظری ندارد، گفت: از همه دوستان خواستند بیایند، به من گفتند آقای بزیکیان و آقای جهانگیری. آنها ثبت نام کردند و درخواست دادند و فعلاً منتظریم ببینیم این روند چقدر بد است. جریان اول یعنی جریانی که الان در قالب جبهه اصلاح طلبان تصمیم گیری می کند در انتخابات مجلس به بن بست خورده و این احتمال وجود دارد که الان هم بن بست باشد.
رهامی گفت: این حرکت متوقف شد، وارد مجلس نشد، جریان اعتدالی وارد انتخابات مجلس شد، تقریباً در انتخابات ریاست جمهوری، عامل اصلی که باعث شد تندروها رای نیاورند، مستقل بودن و اعتدالی بودن آنها بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان متبوعش کاندیدای مشخصی را برای این انتخابات به جبهه اصلاح طلبان پیشنهاد داده یا خواهد کرد، گفت: هنوز چیزی نداده اند. خیلی زوده، باید منتظر بمونیم تا ببینیم چند نفر ثبت نام می کنند، فعلا با افرادی که صحبت کردند ثبت نام می کنیم، هیچکس قطعی نگفت. دوستانی را دعوت کردیم و از آنها برنامه چند وزارتخانه را گرفتم. به عنوان مثال من طرح های وزارتخانه های آموزش و پرورش و راهداری و وزارت کشور را گرفتم و افراد را انتخاب کردم، اما سوال اینجاست که آیا واقعا دولت می خواهد انتخابات رقابتی و قابل قبول برای همه داشته باشد؟
رهامی یادآور شد: اگر بخواهند انتخابات دستی مانند بازی دوستانه فوتبال بین دوستان برگزار کنند و انتخابات حزبی برگزار کنند نه شرکت می کنیم و نه ثبت نام می کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که شنیده شده محمدصدر کاندیدای مورد حمایت آقای خاتمی است، نظر ایشان در این مورد چیست و آیا احتمال حمایت جبهه اصلاح طلبان از ایشان وجود دارد، گفت: مصاحبه ایشان را هم دیدم. و گفتند چه کسی با آقای خاتمی ملاقات کرده و ایشان ابراز تمایل کرده اند که برای شرکت در انتخابات ثبت نام کنند، اما من از جبهه چیزی نشنیدم که بگویند حاضرند از ایشان حمایت کنند یا نه.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: در جریان ما و در بین احزاب بیشتر درباره آقایان مدشیان، جهانگیری و حتی آقای لاریجانی صحبت می شود. این احتمال وجود دارد که آقای لاریجانی تایید شود و توافق صورت گیرد مانند دوره ای که آقای روحانی آمدند. در واقع ممکن است توافقی بین بسته اصلاحات و جریان اعتدال وجود داشته باشد، اما در همه جلسات ما شخصاً با آقای صدر صحبت نکرده ایم. او دیپلمات بود و کمتر در صحنه سیاسی و احزاب داخلی حضور داشت، بنابراین احتمالی که بزیکیان، جهانگیری و حتی لاریجانی داشته باشند برایش مهیا نیست.
وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال حمایت اصلاح طلبان از لاریجانی وجود دارد، گفت: اگر خود اصلاح طلبان به فرد خاصی مانند دوره روحانی نرسند، نامزدهای آنها رد صلاحیت می شوند. ممکن است به سراغ آنها بیایند، یعنی بین اعتدال و اصلاحات سازش برقرار شود. الان کمی زود است اما در انتخابات بحث نسبی بودن این موضوع مهم است و این اصل یعنی باید در انتخابات شرکت کنیم. به هر حال آمدن و حمایت از آقای لاریجانی بهتر از رفتن است. میدان در دست آقای جلیلی یا آقای احمدی.
رهامی یادآور شد: در سال 1383 شکست خوردیم و آقای کروبی و هاشمی با هم موافقت نکردند. ما نمی خواهیم آن حادثه تکرار شود. ما از آن قضیه درس گرفتیم و اگر از جبهه اصلاح طلبان و یک فرد معتدل نباشد. با آمدن آقای لاریجانی به طور کلی مشکلات کشور تحت تاثیر قرار می گیرد. ممکن است بیشتر از این که بنشینیم و ببینیم دوستانمان در انتخابات پارلمانی انجام دادند کمک کند. وقتی نتوانستند رهبری را از آقای قالیباف و ذوالنور یا بین قالیباف و منوچهر بگیرند، قالیباف را صدا زدند.
۲۷۲۱۸