به گزارش رکنا، اولین زایمان غافلگیرکننده در این بیمارستان با تولد پنجاکلو خانواده ای اهل لیلان شهرستان ملکان استان آذربایجان شرقی. این زن باردار که پس از هفته 35 بارداری در این مرکز بستری و تحت مراقبت است، روز شنبه پنج قلوهای خود را به دنیا آورد که 5 فرزند به نام های سبان، امین، محمد، علی و رضا هستند و به همین دلیل خانواده 3 نفره او تبدیل به یک خانواده شدند. به خانواده 8 نفره در یک روز خدمت رسانی می شود.
تا به حال ما پنج قلو نداشتیم
مهدی حضرتی پدر 42 ساله پنج قلوها می گوید: من و همسرم فاطمه در سال 1374 ازدواج کردیم و اولین دخترمان سلنا در سال 1377 به دنیا آمد و پس از آن تصمیم گرفتیم فرزند دیگری داشته باشیم تا دختر تنها نبود با اینکه چند قلوزایی در خانواده همسرم ژنتیکی بود، اما هیچ وقت پنج قلو نداشتیم.
او که مهندس مکانیک است و در تعمیرگاه کامپیوتر خودرو کار می کند، می گوید: وقتی فهمیدم همسرم باردار است و برای سونوگرافی رفتیم، فقط منتظر یک فرزند بودم. آن روز بیرون از اتاق منتظر ماندم و چند دقیقه بعد همسرم شوکه شده از اتاق سونوگرافی بیرون آمد و به من گفت بچه ها پنج قلو هستند. اولش تعجب کردم. در یک لحظه آینده همه بچه ها پیش روی ما بود. با این وضعیت اقتصادی و مستاجر نشینی، چطور می توانیم خرج خانواده را تامین کنیم، دلم را لرزاند، اما احساس دیگری در وجودم احساس کردم. در این مدت عده ای ما را تشویق به سقط جنین کردند اما نه من و نه همسرم موافقت نکردیم و هنوز هم امیدواریم بتوانیم از پس هزینه های فرزند بربیاییم. حضرتی در خصوص مراقبت از پنج قلوها پس از ترخیص از بیمارستان می گوید: در حال حاضر فقط مادر همسرم برای کمک به خانه ما می آید. اگرچه ما به بیش از یک نفر برای کمک نیاز داریم، اما سایر اعضای خانواده شهرستان از ما دور هستند. من هم نمی توانم پرستار بگیرم، چون هزینه پرستار ماهیانه 10 میلیون تومان است و توان مالی آن را ندارم. امیدوارم مسئولین در رسیدگی به بچه ها به ما کمک کنند.
وقتی شوکه شدیم!
خانواده دیگری که فردای پنج قلوها چهار قلو به دنیا آمدند لیلا 30 ساله و حمید 36 ساله هستند که دو سال بعد از ازدواج تصمیم به بچه دار شدن گرفتند.
حمید اصغری می گوید: قبل از بارداری به پزشک متخصص مراجعه کردیم و او با دادن ویتامین و دارو به همسرم در روند بارداری سالم کمک کرد.
و می افزاید: در بین اقوام و همسرم سابقه چهار قلو و حتی پنج قلو وجود داشت. یکی از چهارقلوهای یکی از بستگان همسرم الان پزشک هستند. با این حال فکر نمی کردم چهارقلو داشته باشم. با در نظر گرفتن تاریخچه ژنتیکی خانواده هایمان، دوقلوها را پیش بینی کردیم اما چهارقلو نشدیم.
اصغری می افزاید: در سونوگرافی اول به ما گفتند که 3 جنین دیده شده که 2 جنین سالم بوده و آنطور که به نظر می رسد یکی قصد سقط دارد، اما در سونوگرافی بعدی متوجه شدیم که در راه چهارقلو داریم. ابتدا تعجب کردم و با وجود اینکه جزء طبقه متوسط جامعه هستیم، قطعا شرایط حمایت و تربیت 4 فرزند بسیار سخت است و ما هم به این سختی ها فکر می کنیم. با این حال، تصمیم گرفتیم 4 قل را حفظ کنیم. از ابتدای بارداری بین 4 تا 5 میلیون شات برای دارو و ویال مخصوص پرداخت می کنیم. در آن زمان برخی از پزشکان ما را بسیار ترسانده بودند و معتقد بودند که بچه ها زنده نمی مانند و باید آنها را سقط کنیم اما من و همسرم با 4 بارداری با توکل به خدا راه بارداری را ادامه دادیم.
وی اضافه می کند: به مرکز الزهرا آمدیم و پرونده ارائه کردیم و همسرم از ابتدا تحت نظر این مرکز بود و در پایان هفته بیست و نهم و در آغاز هفته سی ام بارداری به دلیل دردی که داشت در مرکز بستری شد و تحت مراقبت های ویژه بود. او 28 روز در بیمارستان بستری بود.
ما به کمک دولت نیاز داریم
اصغری که دارای مدرک فوق لیسانس قالب سازی است، به توزیع غذا اختصاص دارد و همسرش که حافظ کل قرآن است، قبل از باردار شدن، مربی قرآن خردسالان در یک مهدکودک قرآنی بوده است. او می گوید: حالا بعد از تولد چهارقلوها بعید می دانم همسرم فرصتی برای ادامه کار داشته باشد. اصغری می افزاید: قطعا به کمک دولت نیاز داریم. البته خدا را به خاطر این بچه ها شکر می کنم و به خدا توکل خواهم کرد که بچه هایم را تربیت کند. وی ادامه می دهد: همسرم خیلی خوشحال است و می گوید ای کاش 5 فرزند داشت. وجود این کودکان قطعا رنگ دیگری به زندگی ما خواهد داد. در مورد چهارقلوها آمده است: خداوند 3 دختر به نام های فاطمه، زهرا و زینب و یک پسر به نام محمد به ما عطا کرد. وزن اول یک کیلو و 200 گرم و وزن آخر 950 گرم است. وزن هر دو بین یک کیلو تا صد کیلو است. و می افزاید: امیدوارم فرزندان عادل و فرهیخته ای را تحویل جامعه بدهیم که به نفع کشورشان باشد و در این راه از خداوند کمک می خواهیم.