افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 20 November , 2024
2

1000 روز وزارت امور خارجه مجاهدین و فعالان جمهوری اسلامی ایران – خبرگزاری مهر ایران و جهان نیوز

  • کد خبر : 291445
1000 روز وزارت امور خارجه مجاهدین و فعالان جمهوری اسلامی ایران – خبرگزاری مهر ایران و جهان نیوز

خبرگزاری بیشتر– گروه سیاسی – محمدصادق فضلی، مشاور وزیر و مدیرکل وزارت امور خارجه در یادداشتی نوشت: نام خدا چند روزی است که صدای گرم و پر محبت وزیر را در راهروها، تلفن ها، جلسات و اتاق ها نمی شنوم، هیچ پیام و دستوری نیست و در اتاق همیشه باز، بسته و سکوت عجیبی است. […]

خبرگزاری بیشتر– گروه سیاسی – محمدصادق فضلی، مشاور وزیر و مدیرکل وزارت امور خارجه در یادداشتی نوشت:

نام خدا

چند روزی است که صدای گرم و پر محبت وزیر را در راهروها، تلفن ها، جلسات و اتاق ها نمی شنوم، هیچ پیام و دستوری نیست و در اتاق همیشه باز، بسته و سکوت عجیبی است. از خاکیان دست کشید و تصمیم گرفت دوباره به قدسیان و ملکوتیان بپیوندد.

ماجرای رابطه من با ایشان به روزهای اولیه خدمتم در وزارت امور خارجه و بعدها در مقر عراق، سفارت جمهوری اسلامی ایران در بحرین، اداره کل خلیج فارس و اعراب برمی گردد. معاون و آفریقایی، شورای اسلامی و…، اما در دوره ای که به عنوان اینجانب شناخته می شود، افتخار همراهی وزیر افتخار را داشتم که با تلاش های خالصانه و خستگی ناپذیر خود به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی مرا تحت تأثیر قرار داد. زمانی که در شورای اسلامی سال 1400 رای اعتماد به دکتر امیرعبداللهیان پیشنهاد شد رئیس اداره لبنان وزارت امور خارجه بودم که مدتی بعد با نظر ایشان مسئولیت اداره کل غرب آسیا را بر عهده گرفتم. و پس از چند ماه به سمت مشاور وزیر و مدیر کل این وزارتخانه منصوب شدم. آنچه او را از دیگران متمایز می کرد تداوم همان رفتار و رویکرد قبلی و تغییر نکردن شخصیت فردی او در کنار جدیت در عمل، حسن خلق و آرامش او بود.

ورود به حوزه وزارت

شهید امیر عبداللهیان در 12 اردیبهشت 1343 هجری شمسی در شب ولادت امام حسین (ع) وارد این دنیا شد و به همین دلیل نام مبارک حسین برای وی انتخاب شد. وی که در کودکی پدرش را از دست داده بود به خوبی به تحصیل ادامه داد و در سال 1366 در رشته روابط بین الملل دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه پذیرفته شد. امیر عبداللهیان پس از فارغ التحصیلی به عنوان کارشناس در وزارت امور خارجه مشغول به کار شد. در سال ۱۳۷۶ پس از اخذ مدرک فوق لیسانس از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به سمت معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد منصوب شد. وی همچنین دکترای تخصصی روابط بین الملل را از دانشگاه تهران اخذ کرد. شهید امیر عبداللهیان در سال 1380 و پس از بازگشت از بغداد معاون سیاسی خلیج فارس بود و از سال 1382 به مدت سه سال معاون دستیار ویژه در امور عراق بود و در سال 1386 به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران به بحرین رفت. جمهوری اسلامی ایران. وی پس از بازگشت به تهران در سال 1388 به عنوان مدیرکل خلیج فارس منصوب شد و در سن 47 سالگی در سال 1389 از سوی دکتر علی اکبر صالحی وزیر وقت امور خارجه به سمت معاون عربی و آفریقایی سازمان ملل منصوب شد. وزارت امور خارجه. در دولت بعدی در سال 1395 به عضویت شورای اسلامی درآمد و دستیار امور بین الملل رئیس شورای اسلامی شد.

از سوم شهریور 1400 که با 270 رای موافق، 6 رای مخالف و 10 رای ممتنع وارد وزارت امور خارجه شد تا روز شهادتش در مجموع 1000 روز می گذرد. وزارت امور خارجه دولت سیزدهم در این هزار روز با احترام به مبانی و مبانی اساسی انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی مندرج در قانون اساسی و سایر اسناد عالی رتبه، به حفظ استقلال و امنیت کشور ادامه می دهد. کشور و تضمین اهداف و منافع ملی، در چارچوب اهداف دولت تحول آفرین شهید رئیسی و با در نظر گرفتن اصل راهبردی عزت، خرد و آسایش، راهبرد «سیاست خارجی متوازن»، «دیپلماسی پویا» را تدوین کرده است. و تعامل هوشمندانه» را مبنای برنامه ها و اقدامات خود قرار داده و در این مسیر با فعالیت فعال در راستای دیپلماسی پویا، اولویت هایی چون توسعه روابط با همسایگان، دیپلماسی فعال اقتصادی، تقویت دیپلماسی عمومی در راستای شفاف سازی. جهاد، حمایت از محور مقاومت، حمایت از حقوق برنامه هسته ای صلح آمیز و تلاش برای رفع تحریم های ظالمانه، تقویت چندجانبه گرایی و مقابله با نظام سلطه، ایجاد و بهره برداری از دیپلماسی پارلمانی را فعالانه طراحی و هدایت کرد از ایرانیان خارج از کشور و تحکیم ارتباط آن با میهن و در نهایت بهینه سازی استفاده از سرمایه انسانی متعهد و متخصص در وزارت امور خارجه و تحول در ساختار سازمانی.

وزارت او با چندین چالش از جمله نیاز به تهیه و تولید فوری واکسن آغاز شد. تاج پادشاهیوی با حوادث افغانستان، تداوم ناآرامی ها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان و دریافت مطالبات ارزی مواجه شد که با تلاش و مدیریت و مشارکت وی در امور، کشور را به پیش برد. . او و سازمان تحت رهبری او توانستند تغییرات چشمگیری در حوزه دیپلماسی و سیاست همسایگی ایجاد کنند. برگزاری هر 14 روز یکبار دیدارهای رئیس جمهور با سران کشورها تنها بخشی از دیپلماسی سران جمهوری اسلامی ایران در این دولت بوده است. پذیرش عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای به عنوان نهمین عضو اصلی این سازمان و همچنین پذیرش عضویت این کشور در برجام، از دیگر دستاوردهای مهم سیاست خارجی است که وزارت امور خارجه در آن انجام شده است. دولت سیزدهم نقش بی نظیری ایفا کرد. سازمان دیپلماتیک تحت رهبری وی موفق شد توافقنامه چارچوب مشارکت استراتژیک 25 ساله با چین را به مرحله اجرا برساند و همچنین در حال آماده شدن برای انعقاد توافقنامه مشابه با روسیه است. همچنین در اجرای سیاست توسعه روابط با کشورهای همسایه و آسیایی، اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی در تعاملات خارجی و توسعه روابط با کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین به عنوان بخشی دیگر از اولویت های نظام دیپلماسی، دستاوردهای ملموسی است که برخی از آنها ذکر شده اند:

  • ترمیم روابط با کشورهای مختلف مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر، سودان و غیره.
  • تامین نیازهای استراتژیک خارجی کشور مانند واکسن و دارو.
  • انتخاب وزارت امور خارجه به عنوان دستگاه اصلی دولتی در جشنواره شهید رجایی در سال 1401
  • امضای بیش از 600 سند همکاری با کشورهای خارجی
  • پایان عضویت ایران در دو سازمان بسیار مهم بریکس و شانگهای
  • برنامه ریزی برای بهبود وضعیت ایرانیان خارج از کشور،
  • بهینه سازی سیستم های توجه کنسولی و افزایش ساعات و روزهای توجه به مردم
  • تقویت قدرت پاسپورت ایرانی از 190 در سال 2020 به 86 در سال 2023
  • اجرای توافقنامه همکاری 25 ساله با چین
  • مدیریت موثر بحران های منطقه ای مانند افغانستان، جنگ آذربایجان و ارمنستان، تنش در ترکیه و سوریه.
  • برگزاری حدود 300 دیدار با مقامات خارجی و بیش از 400 گفتگوی تلفنی
  • تشکیل کمیته مشورتی سیاسی-استراتژیک با ده ها کشور
  • اقدامات ثمربخش و آزادسازی منابع مالی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور
  • افزایش 14 درصدی ارزش ارز با هدف 21 کشور
  • کسب ریاست مجمع گفتگوی آسیایی
  • و…..

دکتر امیر عبداللهیان در روزهای آغازین خدمت به کشورهای عراق، سوریه و لبنان سفر کرد و همچنین حمایت مستمر از موضوع فلسطین و محور مقاومت را رصد کرد. طی ماه‌های اخیر و با تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نواز غزه در 15 اکتبر سال گذشته، اقدامات دیپلماتیک گسترده‌تر برای محکومیت تجاوز و جلوگیری از ادامه آن توسط دکتر امیر عبداللهیان آغاز شد. از جمله اقدامات «امیر دیپلماسی»، برقراری بیش از 120 تماس تلفنی با همتایان و بیش از 80 سفر و دیدار با مقامات کشورهای مختلف در کمترین زمان ممکن است. انعکاس صدای مردم مظلوم فلسطین از طریق اقدامات دیپلماتیک توسط وزیر امور خارجه ایران به گونه ای انجام شد که رسانه های صهیونیستی ناگزیر به شکست این اقدامات شدند. شهيد سعيد حسين اميرعبداللهيان نيز شخصاً چندين بار در جلسات مجمع عمومي سازمان ملل متحد و شوراي امنيت به منظور ايجاد و مديريت جبهه اي متحد براي محكوميت جنايات رژيم صهيونيستي شركت كرد و با ده ها تن از مقامات كشورهاي مختلف ديدار و گفتگو كرد.

تاریخ ایران سابقه خدمات این مرد بزرگ را فراموش نخواهد کرد که بدون تحمیل هزینه های غیرضروری به تعامل و برخورد با فعالان جهانی دست یافت و مهمترین نقش را در مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی ایفا کرد. از دیدگاه من؛ جهان انسان صلح طلب، حافظ منافع ملی، استکبار ستیز، حامی مظلوم و دیپلمات ارزشمندی را از دست داد. دکتر امیر عبداللهیان حتی در میان تندترین منتقدانش به ادب و انسانیت معروف بود. او کسی را به دلایل غیر منطقی طرد نمی کرد و برعکس معتقد بود که یک مدیر باید بتواند با تمام ارکان یک سازمان کار کند. من همیشه می‌گفتم این درست نیست که کسی را صرفاً به این دلیل که دیدش با ما متفاوت است کنار بگذاریم و برعکس باید سعی کنیم او را در خود بگنجانیم. او در این هزار روز فراموش نشدنی به کلیه مکاتبات و تماس های شخصی همکاران یا هموطنان توجه ویژه ای داشت. هیچ یک از درخواست های او بی پاسخ نماند و عبارت «پیگیری کنید و نتیجه را بدانید» یکی از معروف ترین جملات او در رابطه با درخواست های شخصی همکارانش بود. ایشان در ادامه به اجرای نظرات رهبر معظم انقلاب و معظم انقلاب در امور پرداختند و کمیته ای را مسئول اجرای آن نظرات تعیین کردند. وی با قاطعیت و قدرت به دستورات رئیس جمهور عمل کرد و همواره تاکید کرد: زمان کمی برای خدمت و حرکت داریم، زمان تمام شده است. پس فرصت را از دست ندهید. کسالت و تنبلی در مدیریت او جایی نداشت. وی شهادت داد که نسبت به هرگونه اقدام غیرقانونی و غیرقانونی فوق العاده حساس بوده و با کارمندان و مقامات ارشد خود بسیار محتاط بوده و نسبت به روابط غیرقانونی و اقدامات غیرقانونی فوق العاده حساس و محتاط بوده است. او نگران است که حق همکارش ضایع نشود و در عین حال معتقد است که کارها باید قاطعانه، سریع و دقیق انجام شود و در یک بازه زمانی مشخص به نتیجه برسد. وی بر احترام به سالمندان و بازنشستگان تاکید کرد و حاضر بود برای تامین رفاه آنها دست به هر کاری بزند.

آخرین کلام این فصل، ادامه دیپلماسی با شهادت ایشان بود. سفر بیش از 60 هیئت از سطوح مختلف کشورهای جهان به تهران در بعدازظهر چهارشنبه دوم خرداد، دستاورد دیگری در سیاست خارجی را به ثبت رساند.

روحش شاد….آش سعیده و مت شهیدا

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=291445

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.