به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، اختلال نقص توجه و بیش فعالی، اگر والدین در دوران کودکی آن را جدی نگیرند و کودک را نزد پزشک نبرند، در بزرگسالی مشکلات مختلفی را برای فرد به همراه خواهد داشت و این نقص مانع از تظاهرات او می شود. قابلیت های آنها ده نکته ذکر شده است که بیماران ADHD باید برای بهبود تمرکز خود از آنها پیروی کنند. البته ADHD در بزرگسالان نیز با دارو قابل کنترل است که در این صورت باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.
1. از داروی مناسب ADHD استفاده کنید
یکی از راه های درمان ADHD در بزرگسالان دارو درمانی است. اما فراموش نکنید که دارو باید آزمایش را پس داده باشد! مصرف دارو باید با پزشک متخصص مشورت شود. اگر متوجه شدید که نتیجه رضایت بخشی را که دیگران از آن راضی بودند به دست نمی آورید، تسلیم نشوید. داروهای دیگر را طبق دستور پزشک مصرف کنید. از پزشک خود در مورد عوارض جانبی ناخوشایند هر دارویی سوال کنید.
2. تحقیق در مورد ADHD را فراموش نکنید.
مشکلاتی که امروز با آن روبرو هستید توسط بسیاری با موفقیت غلبه کرده اند و برای آنها خاطره است، بنابراین شما نه تنها اولین فردی هستید که از ADHD رنج می برید، بنابراین منابع معتبر را جستجو کنید و از تجربیات خود نهایت استفاده را ببرید. توماس ادیسون، آلبرت انیشتین، الکساندر گراهام بل، موتزارت، والت دیزنی، لئوناردو داوینچی، از دانشمندان گرفته تا هنرمندان و افراد مشهوری که بیش فعال بودند و از اختلالات توجه رنج می بردند.
3. بیماران ADHD می توانند از آخرین مرحله شروع کنند!
منظور از شروع مرحله آخر این است که شما هدف نهایی خود را مشخص کنید و سپس وارد مرحله ارزیابی شوید و در نهایت زمان مشخصی را برای هر مرحله مشخص کنید و در نهایت برنامه ریزی کنید. مطمئن شوید که زمان کافی برای هر محله مشخص کرده اید و سپس شروع به انجام کار کنید. این یک راه عالی برای مدیریت همه چیز از پروژه های بزرگ گرفته تا کارهای روزمره است.
4. یک سیستم برای برنامه ریزی پیدا کنید
ابزارهای برنامه ریزی برای همه با ارزش هستند، اما به ویژه برای کسانی که ADHD دارند، این ابزارها هنگام استفاده مفید هستند. منظور ما از ابزار، اپلیکیشن های موبایل، نرم افزارهای کامپیوتری یا حتی دفترچه های کاغذی برنامه ریزی ویژه ای است که در بازار وجود دارد. اما نکته مهم در اینجا تبدیل استفاده از آن به عادت است. عادتی مانند مسواک زدن که نه به تعویق می افتید و نه از آن خسته می شوید.
5. از تقسیم وظایف نترسید
انجام وظایف بزرگ برای هر کسی دشوار است، اما برای افراد مبتلا به ADHD می تواند طاقت فرسا باشد. اما تقسیم آنها به کارهای کوچک باعث می شود کارها قابل کنترل و شروع آسان باشد. به عنوان مثال، تمیز کردن باغی که مدت هاست شما را آزار می دهد ممکن است غیرممکن به نظر برسد، اما با کوتاه کردن درختان شروع کنید و سپس به بیل زدن باغ بپردازید. هنگام تقسیم کار به قسمت های کوچک، نوشتن یک لیست را فراموش نکنید و آن را بر اساس اولویت بندی انجام دهید.
6. تمرکز روی یک کار را متوقف نکنید
شاید تو دیوانه ای مرد و کار. اگر به این شعار اعتقاد ندارید، سخت در اشتباهید. انجام چندین کار به طور همزمان برای هیچ کس موفقیتی به همراه نخواهد داشت، به خصوص کسانی که از اختلال کمبود توجه و بیش فعالی رنج می برند. معدن افرادی که بیش از یک کار را انجام می دهند باید خط قرمز شما باشد.
7. ورزش برای همه لازم و برای مبتلایان به اختلال کم توجهی بیش فعالی الزامی است.
افراد مبتلا به اختلال کم توجهی بیش فعالی چهار تا پنج روز در هفته نباید ورزش روزانه 30 تا 40 دقیقه را فراموش کنند، زیرا فعالیت بدنی کافی تأثیر عمیقی بر مغز دارد. ورزش باعث رشد سلول های عصبی جدید و افزایش میزان انتقال دهنده های عصبی در مغز می شود. تأثیر ورزش بر مغز مانند تأثیر داروهای محرک است.
8. لطفا در مورد توانایی های خود واقع بین باشید.
همیشه حداقل 10 دقیقه به کاری که فکر می کنید در یک زمان معین انجام خواهید داد اضافه کنید. بسیاری از افراد مبتلا به ADHD توانایی ها یا کارهایی را که می توانند انجام دهند بیش از حد ارزیابی می کنند.
9. همیشه پیرامون خود سازماندهی کنید
به عنوان یک فرد عادی، ممکن است مشکلی با درهم ریختگی و بی نظمی در خانه نداشته باشید، اما برای افراد مبتلا به ADHD یا اختلال کم توجهی بیش فعالی، مطمئناً دردناک تر و چالش برانگیزتر است.
سازماندهی محیط را متمرکزتر می کند، فقط متوجه می شوید که همه چیز کجاست. در عین حال، کار شما کاهش می یابد و روال روزمره زندگی آسان تر می شود.
10. برای چیزهایی که مهم هستند جا باز کنید
کلید، سوئیچ، تلفن همراه و ساعت مواردی هستند که اگر مکان مشخصی را برای آنها در نظر بگیرید، مطمئن خواهید بود که وقتی آماده بیرون رفتن هستید، به دنبال آنها نخواهید بود. ابزارهای مهم را نیز از دست نخواهید داد.