به گزارش رکنا از شورای حل اختلاف استان تهران غلامرضا مهدوی در همایش تجلیل از قضات شورای حل اختلاف استان تهران گفت: در سطح استان 330 نفر از همکاران قضایی با شوراهای حل اختلاف استان تهران همکاری می کنند.
قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در خصوص شوراهای حل اختلاف افزود: در سال 1402 با همکاری جمعی از همکاران، 970 هزار و 612 پرونده به شورای حل اختلاف استان وارد شد که بخش چهارم از پرونده های ارائه شده به شورای حل اختلاف کشور را شامل می شود. شوراها
مهدوی افزود: 625 هزار و 245 مورد مربوط به شهر تهران و مابقی مربوط به شهرستان های تابعه استان بوده است. همچنین کل تعهدات پرونده های تهران 69.46 درصد بوده که بر اساس آمار معاونت توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، تهران رتبه اول تعهد را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: در سال 1402 کل تعهد در استان تهران 57.64 درصد بوده در حالی که نرخ تعهد کشور 41.28 درصد است.
رئیس شورای حل اختلاف استان تهران افزود: طبق دستورالعمل دادگستری استان تهران بخش های ویژه سازش در محاکم و مراجع قضایی را در دستور کار قرار داده ایم و در این راستا 200 بند ویژه سازش در دستور کار قرار گرفته است. ایجاد شده. در این مرکز تاسیس شده است.
وی با اشاره به ورود 436 هزار و 741 پرونده به بخش های ویژه سازش شورای حل اختلاف استان تهران در سال گذشته، تصریح کرد: از این تعداد 238 هزار و 141 پرونده منجر به سازش شده است.
مهدوی افزود: در سال گذشته 49 هزار و 674 پرونده در شعب ویژه سازش تصادفات وصول شد که 99 درصد این پرونده ها منجر به سازش شد.
وی از ایجاد 30 بند ویژه در زندان های استان خبر داد و گفت: با فعالیت این بخش ها و با کمک خیرین و ستاد دیه 2 هزار و 785 زندانی جرائم غیرعمد از زندان آزاد شدند. 75 نفر از محکومان قصاص با تلاش این شعب از قصاص آزاد شدند.
قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در خصوص شوراهای حل اختلاف نیز با تاکید بر موضوع داوری بیان کرد: 2 هزار و 913 داوطلب برای داوری در استان داشتیم که از این تعداد هزار و 333 نفر با قبولی در آزمون به مرکز حل اختلاف مراجعه کردند تا برای صدور پروانه داوری معرفی شوند. و در نهایت 147 نفر موفق به اخذ پروانه داوری حرفه ای شدند. مراسم تحلیف 110 نفر از این افراد به زودی برگزار می شود.
وی یادآور شد: یک هزار و 155 داوطلب در رشته میانجی گری داریم که از این تعداد 675 نفر در آزمون پذیرفته شدند و 104 نفر مجوز میانجی گری گرفتند.
مهدوی افزود: شوراهای حل اختلاف استان تهران در بحث تعامل، رای و روابط عمومی رتبه اول کشور را کسب کردند. همچنین بر اساس نظرسنجی سازمان صدا و سیما، شورای حل اختلاف استان تهران رتبه نخست را در بین شوراهای حل اختلاف کشور در زمینه رضایتمندی مردم کسب کرد.
در پایان این مراسم از 213 قاضی شوراهای حل اختلاف استان تهران با اهدای لوح سپاس قدردانی شد.