نتیجه یک مطالعه نشان می دهد که دارچین می تواند گزینه خوبی برای مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی باشد. آنتی بیوتیک ها از زمان اولین استفاده جان افراد بی شماری را نجات داده اند، اما با گذشت زمان، تعداد فزاینده ای از گونه های باکتریایی به آنتی بیوتیک ها مقاوم شده اند. در واقع، عفونت هایی که زمانی به راحتی قابل درمان بودند، اکنون در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم شده اند که امروزه یک مشکل جهانی رو به رشد است.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) بحران مقاومت آنتی بیوتیکی را یکی از بزرگترین تهدیدها برای سلامت جهانی، امنیت غذایی و رشد و توسعه نامیده است. به همین دلیل استفاده از روش های موثر برای مقابله با عفونت ها بدون استفاده از آنتی بیوتیک ضروری است. اکنون گروهی از محققان استرالیایی به بررسی تأثیر داروهای سنتی پرداخته و اخیراً دارچین را مورد مطالعه قرار داده اند.
آنها بیان کردند: در این مطالعه فقط بر روی این ادویه تمرکز می کنیم، زیرا در تحقیقات قبلی به اثر ضد میکروبی دارچین اشاره شده است، اما در صنعت داروسازی کاربرد زیادی نداشته است. علاوه بر این، محققان بر روی ترکیب خاصی در اسانس دارچین به نام cinnamaldehyde تمرکز کردند که مسئول عطر و طعم خاص دارچین است. محققان بررسی کردند که آیا سینامالدئید می تواند بیوفیلم ها را تجزیه کند یا خیر. بیوفیلم ها لایه های چسبنده ای هستند و اغلب باعث عفونت هایی می شوند که حتی آنتی بیوتیک ها نیز نمی توانند آن ها را پاک کنند. شناخته شده ترین نمونه بیوفیلم پلاک دندانی است.
محققان این فرضیه را مطرح کردند که استفاده از ضد میکروبی های طبیعی مانند اسانس ها می تواند در تشکیل بیوفیلم اختلال ایجاد کند. بنابراین، ما بر روی تأثیر غلظتهای مختلف سینامالدئید در مراحل مختلف رشد بیوفیلم تمرکز کردیم. به گزارش مدیکال نیوز تودی، در این آزمایش، محققان استرالیایی از باکتری هایی استفاده کردند که باعث ایجاد عفونت در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف مانند بیماران سرطانی و دیابتی می شود.
هنگامی که سینامالدئید در برابر بیوفیلم باکتریایی آزمایش شد، مشخص شد که در سه چهارم موارد آن را تجزیه می کند. همچنین تشکیل بیوفیلم ها را متوقف کرده و از گسترش باکتری ها جلوگیری می کند.