هیات وزیران صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه خود با استناد به ماده 138 قانون جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد که واردات هر نوع تلفن همراه هوشمند با برند اپل با سود بازرگانی 96 درصد مجاز است. . . به این ترتیب پس از گذشت دو سال از ممنوعیت واردات گوشی های اپل به کشور و توقف ثبت سفارش، واردات این برند از گوشی ها با سود تجاری 96 درصدی از سر گرفته می شود.
لازم به یادآوری است که در ابتدای پاییز 1401 واردات آیفون 14 به بعد به صورت تجاری و مسافربری در کشور ممنوع شد. اگرچه برای مدت کوتاهی واردات به صورت محدود و در قالب سفر آزاد مجاز بود، اما پس از مدت کوتاهی واردات به هر شکل ممنوع اعلام شد.
همچنین در خرداد ماه امسال بود که تصویب نامه هیات وزیران منتشر شد که بر اساس آن، با توجه به ممنوعیت واردات گوشی های هوشمند با برند اپل، در صورت رفع ممنوعیت در آینده، طبق نظر ذیصلاح انتظار می رود سود معاملاتی آن 96 درصد باشد.
ممنوعیت واردات پیامدهای منفی زیادی برای کشور داشت.
پس از تصویب هیات وزیران مبنی بر آزادسازی واردات این برند از گوشی های تلفن همراه به کشور، عبدالمهدی اسدی، رئیس انجمن گوشی های موبایل، تبلت و لوازم جانبی در گفت وگو با ایسنا، درباره تاثیر آن اظهار کرد: در بازار: “بدون شک با حذف بان، بازار رونق خوبی خواهد داشت، به هر حال این برند سهم بازار خوبی داشته است، مورد علاقه هر دو مردم است و سهم بسزایی در صنعت داشته است.
وی افزود: 10 درصد بازار و 40 درصد صنعت درگیر و متعلق به این برند است. با این حال، لوازم جانبی، تعمیرکاران، نمایندگی ها و غیره آنها نیز مهم است; با رفع این ممنوعیت قطعا بازار این محصولات رونق می گیرد و صنعت نیز رونق می گیرد.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: مبدأ ارز وارداتی، مسائل مربوط به حقوق گمرکی و تعرفه ها به زودی مشخص می شود و ثبت سفارش نیز آغاز می شود که طی آن قطعا نظرات کارشناسی خود را به دولت ارائه خواهیم کرد.
اسدی تاکید کرد: خوشحالیم که دولت به هر حال صدای ما را شنید و البته انتظار هم داشتیم. جلسات زیادی برگزار شد و بر اساس تحقیقاتی که در 9 ماه گذشته روی گوشی های آیفون انجام داده بودیم، پیامدهای منفی تحریم و زیان های ملی برای کشور را به مسئولان دولتی اعلام کردیم. بررسی، مطالعه و ارائه نظر کارشناسی می کنیم. رفع این ممنوعیت قطعاً شامل منافع ملی و همچنین منافع صنفی و دولتی می شود.
رئیس انجمن تلفن همراه ایران تصریح کرد: دولت از پیچیدگی های این موضوع منتفع خواهد شد، ضمن اینکه مردم نیز به شکل ساده تری از فناوری روز دنیا بهره مند می شوند. فعالان و کارآفرینان این حوزه نیز به چرخه تخصصی فعالیت خود باز می گردند. بسیاری از همکاران ما که واردکنندگان تخصصی آیفون بودند، پس از ممنوعیت واردات مجبور به فعالیت با برندهای دیگر شدند. بنابراین با رفع ممنوعیت و رجیستری گوشی های آیفون، تمامی افراد حاضر در این زنجیره منتفع خواهند شد.
این رهبر صنفی تاکید کرد: اشتباهی بود که به بهانه بحث های پولی این مسیر بسته شد. زیرا آیفون 14 و 15 به صورت غیر رسمی وارد کشور شده و همین ارز به صورت غیررسمی از طریق حساب های دور ریختنی از کشور خارج شده است. طبق آمار غیررسمی که وجود دارد حدود 900 میلیون دلار آیفون به صورت غیر رسمی وارد کشور شده و ارز آن به صورت غیر رسمی خارج شده است. این رقم مربوط به نیمه دوم سال گذشته است که در آن نسبت به قبل از معرفی آیفون 15 حدود 300 میلیون دلار وارد شده است. در مجموع حدود 900 میلیون دلار برای آیفون 14 و 15 (از سپتامبر سال گذشته که آیفون 15 معرفی شد) دریافت شده است. با معرفی آیفون 16 در پایان سال، در صورت عدم رفع ممنوعیت، این رقم به بیش از 1.3 تا 1.4 میلیارد دلار خواهد رسید.
وی اعلام کرد: در روزهای آینده در بحث تعرفه ها و عوارض گمرکی هم بحث تجار و هم بحث مسافران مشخص و اعلام می شود. همانطور که گفته شد ما نیز نظرات کارشناسی خود را ارائه خواهیم کرد تا گوشی ها را با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهیم.
آیفون های وارد شده در زمان ممنوعیت با پرداخت هزینه مربوطه ثبت نام می شوند
رئیس انجمن گوشی های موبایل، تبلت و لوازم جانبی در رابطه با گوشی های آیفون 14 و 15 که قبلا وارد کشور شده اند اما ثبت نام ندارند، تصریح کرد: پس از مشخص شدن رقم تعرفه، هزینه ثبت نام در فرم پرداخت می شود. یک مکانیسم حدود یک میلیون دستگاه آیفون را فعال می کند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.