افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 31 October , 2024
1

یاقوت سرخ «ابیانه» از فلات مرکزی ایران/ رویای جهانی شدن محقق خواهد شد؟ – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 241757
یاقوت سرخ «ابیانه» از فلات مرکزی ایران/ رویای جهانی شدن محقق خواهد شد؟  – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

خبرگزاری مهر – گروه استان ها – مریم یاوری: ابیانه روستایی بسیار زیبا و دیدنی در بخش مرکزی شهرستان نطنز در استان اصفهان است. این شهرک تاریخی و زیبا در تاریخ 9 مرداد 1354 با شماره ثبت 1088 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و علاوه بر خود شهر پوشاک مردم آن، […]

خبرگزاری مهر – گروه استان ها – مریم یاوری: ابیانه روستایی بسیار زیبا و دیدنی در بخش مرکزی شهرستان نطنز در استان اصفهان است. این شهرک تاریخی و زیبا در تاریخ 9 مرداد 1354 با شماره ثبت 1088 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و علاوه بر خود شهر پوشاک مردم آن، صنایع دستی و زیور آلات مردم این شهر نیز در ثبت ملی

ابیانه در 40 کیلومتری شمال غربی نطنز و در دامنه کوه کرکس قرار دارد. خانه های این شهرک در شیب تند شمال رودخانه قرار دارند. برزرود مانند سقف ساخته شده است. بخش خانه های پایین حیاط خانه های بالا را به وجود آورده اند و هیچ دیواری آنها را محصور نمی کند، بنابراین ابیانه در وهله اول روستایی چند طبقه به نظر می رسد و معماری عجیب و شگفت انگیزی دارد. الهام بخش ساختمان‌های این روستا آن را به یکی از نمونه‌های کمیاب بناهای دیدنی جهان تبدیل کرده است، خانه‌هایی که از خشت قرمز و خشت گلی ساخته شده‌اند که در دل کوچه باغ زیبایی منحصربه‌فردی به‌نظر می‌رسند.

در اطراف شهر و در خیابان های باریکی که با دیوارها زیبا هستند. پوشال کوتاه تعداد زیاد و متنوع بله، شما می توانید بسیاری از درختان را ببینید. درختانی که در فصل بهار پر از گل می شوند جلوه خاصی به شهر می بخشند و در پاییز طوفانی از رنگ ها ایجاد می کنند تا دل گردشگران را بدزدند.

اتاق ها به پنجره های چوبی باز می شوند. بیا دیگه آنها به خوبی مجهز هستند و معمولا دارای تراس و تارامی چوبی مشرف به کوچه های باریک و تاریک هستند. هستند که به نوبه خود مکان های جالبی به نظر می رسند.

ابیانه به معنای بدستان است و به دلیل تنوع آثار و آثار تاریخی یکی از استثنایی ترین شهرهای ایران به شمار می رود.

مردم ابیانه به دلیل کوهستانی بودن منطقه و دور بودن از مراکز جمعیتی و راه های ارتباطی، بسیاری از آداب و رسوم قومی و سنتی خود از جمله زبان و گویش باستانی خود را حفظ کرده اند.

زبان مردم ابیان فارسی با گویش خاص ابیایی است که با گویش های رایج در جاهای دیگر تفاوت اساسی دارد. زبان مردم ابیان یکی از زبان های شمال غربی ایران است که البته در طول زمان دستخوش تغییرات و دگرگونی های زیادی شده است و اکنون تنها چند کلمه اصیل پهلوی در گویش آنها شنیده می شود.

روبی

لباس سنتی هنوز در بین آنها محبوب است و در حفظ آن تاکید و تعصب نشان می دهند، بنابراین شلوارهای بلند و گشاد از پارچه مشکی برای مردان و یک پیراهن پارچه ای بلند. گلدار و رنگ در بین خانم ها محبوب است; علاوه بر این، زنان ابیانه معمولاً چارقد سفید می پوشند.

دودکش “هارپاک» قدیمی ترین اثر تاریخی روستای ابیانه است که مانند سایر بناهای این روستا در شیب قرار دارد و بنا سه و چهار طبقه است. تعظیم یعنی مصالح به کار رفته در آن سنگ خرد شده و گچ است. این بنا در شیب کم و زیاد واقع شده است. این آتشکده دارای یک طبقه مخصوص برای مراسم مذهبی است، تالاری که از سه قسمت تشکیل شده است گنبد ترکیب.

شواهدی برای تعیین قدمت دقیق ابیانه در دست نیست، اما قدمت آن 6000 سال تخمین زده می شود و یکی از قدیمی ترین زیستگاه های انسان در حاشیه دشت کویر ایران به شمار می رود. آثار و بناهای تاریخی ابیانه مربوط به دوره های ساسانی، سلجوقی، صفویه و قاجاریه است. این آثار نشان از قدمت تاریخی این زیستگاه انسانی دارد.

شهرام امیری سخنگوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و صنایع دستی گفت: همه این ویژگی‌ها باعث شده تا مسئولان بر اساس سیاست‌های اخیر سازمان جهانی گردشگری در خصوص ثبت جهانی روستاهای هدف گردشگری، ابیانه را به عنوان دهکده جهانی ثبت کنند. سازمان جهانی گردشگری معرفی شهرهای هدف گردشگری را از سال 2021 در دستور کار قرار داده است، گردشگری استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از این رو هشت شهر در ایران نامزد دریافت این عنوان شده اند که روستاهای تاریخی و زیبای «ابیانه» هستند. همچنین یکی از هشت روستای معرفی شده است.

روبی

وی با اشاره به اینکه روستای ابیانه دارای تمامی شاخص های مورد نیاز سازمان جهانی گردشگری برای انتخاب روستا به عنوان مقصد گردشگری است، تصریح می کند: تمامی مدارک مورد نیاز به وزارت میراث فرهنگی ارائه شده و این وزارتخانه نیز این اسناد را به سازمان جهانی گردشگری

سخنگوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه در ایام نوروز برنامه های فرهنگی در روستای ابیانه برگزار شد، بیان می کند: تمامی این برنامه ها نیز مستند و مستند است. سازمان جهانی گردشگری معرفی شده است.

در خصوص شاخص های تعیین شهرک به عنوان هدف گردشگری جهانی می افزاید: ساختار میراثی، مسیرهای گردشگری، گردشگرانی که تاکنون از این شهر دیدن کرده اند، زیرساخت های گردشگری شامل اقامتگاه ها و هتل ها، آداب و رسوم، حفظ ساختار و شاخص های میراث فرهنگی. لباس، آداب و رسوم و پوشاک سنتی. صنایع دستی، زیور آلات و پوشاک روستاییان ابیانه در آثار ملی به ثبت رسیده است.

امیری با تاکید بر اینکه زیرساخت های گردشگری در ابیانه نسبت به روستاهای دیگر بهینه است، می افزاید: علاوه بر این، روستاییان برای درمان و پذیرایی از گردشگران آموزش دیده اند و پایگاه حفاظت میراث فرهنگی کشور نیز در ابیانه فعال است که البته این مهم است. ، در گذشته پایگاه استانی بوده و سپس به پایگاه ملی تبدیل شده است.

روبی

وی می گوید: ابیانه مسیرهای دسترسی و استقبال خوبی در سطح ملی و بین المللی دارد. بین المللی او باعث شد ابیانه خود را به عنوان یک مقصد گردشگری روستایی جهانی معرفی کند.

سخنگوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با تاکید بر اینکه پرونده ها ارسال شده و امیدواریم این هشت روستا ثبت جهانی شود، تصریح کرد: در این صورت فرصت بسیار خوبی برای توسعه است. جامعه جهانی. گردشگری در کشور است و می توانیم از فرصت سازمان های بین المللی استفاده کنیم بین المللی ما قابلیت های گردشگری رایگان برای معرفی داریم.

روبی

در خصوص قدمت تاریخی روستای ابیانه نیز بیان می کند: لازم به ذکر است که تاریخ فلات مرکزی ایران بیش از 10 هزار سال قدمت دارد و بیش از هفت هزار سال سابقه حیات تمدنی در آن به ویژه تأیید شده است. در منطقه نطنز به دلیل محوطه باستانی آریسمان است که تاریخ زندگی متمدن بشر به بیش از 6 هزار سال می رسد.

زیبایی های طبیعی و تاریخی ایران بی شمار است و آثاری در این خاک گرانبها وجود دارد که قابل مقایسه با دیگران نیست. امیدواریم با جهانی شدن شهرهای تاریخی و زیبای ایران و به ویژه استان اصفهان شاهد رنسانس باشیم. زندگی در روستاها و توسعه اقتصاد روستایی بودن.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=241757

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.