اسمارتک نیوز- احتمالا تا به حال براتون پیش اومده باشه که یه گیاه بی نهایت زیبا داشته باشید و علاقمند باشید که از همون زیبای دلبر چندتا دیگه توی مکان های مختلف توی خونه داشته باشید ولی خب در برخی از مواقع احتمالا وقتی تو یه حرکت انتحاری اقدام به قلمه زدن اون میکنید یهو میبینید که گیاهی که منتظر رشدش هستید میمیره و فقط انگار یه آسیب به گیاه اصلی زدید چون بعضی از گیاه ها هستن که قلمه شون خوب در نمیاد بنابراین اینجا سوال پیش میاد پس گیاهانی که میشه قلمه زد کدوما هستن؟
چون بالاخره که همه شون نمیمیرن یه سری از گیاه ها هستن که خوش قلمه اند و میتونید خیلی خوب اون ها رو تکثیر کنید و جواب این سوال رو که گیاهانی که میشه قلمه زد کدوما هستن رو بدید و به عنوان یه موفقیت توی دست خوبتون برای کاشت گل و گیاه برای خودتون ثبت کنید خصوصا توی خونه های آپارتمانی امروز که شاید صفای گذشته رو نداشته باشن بنابراین سعی کردیم که توی این مقاله اون دست که گیاهانی که میشه قلمه زد رو بهتون معرفی کنیم که میتونید باهاشون رنگ و روح بینظیری به فضای خونتون ببخشید.
پتوس از گیاهانی که میشه قلمه زد
پتوس رو میشه از پر طرفدارترین گیاه های آپارتمانی تقریبا توی کل دنیا دونست و این موضوع به این علت هست که شرایط نگهداری این گیاه زیبا بسیار آسونه و مقاومت بالایی در برابر کم آبی و کم نوری داره و حتی در این شرایط هم خیلی خوب رشد میکنه. شاخ و برگ های چشم نواز پتوس وقتی رشدشون خوب باشه با آویزون شدن از دو طرف گلدون دلبری میکنن و هر کسی رو شیفته ی زیبایی خودشون میکنن.
برای قلمه زدن این گیاه خارق العاده تنها باید یه ساقه ی سالم اون رو که حداقل چهار الی پنج برگ روی اون هست رو انتخاب کنید و بعد ساقه رو دقیقا از زیر گره ی اون جدا کنین و بعد هم میدونید که باید داخل یه بطری آب قرارش بدید و منتظر بمونید تقریبا بعد از سپری شدن سه تا چهار هفته ساقه ی مدنظر ریشه دار شده و بعد از این تایم شما میتونید اون رو داخل گلدون دارای سوراخ که با خاک زهکشی پر شده بکارید.
گندمی از گیاهانی که میشه قلمه زد
گیاه گندمی از برگ های آویز و افشون که خیلی هم باریک هستن تشکیل شده و به علت این که با محیط اطرافش خیلی سازگاری راحتی داره برای گیاه آپارتمانی بودن گزینه ی بسیار خوبی هست. یه ویژگی خوبی که این گیاه داره این هست در قسمت انتهایی برگ های آویزش گیاهچه های کوچک رشد میکنه که همین موضوع اون رو برای قلمه زدن به یه انتخاب عالی تبدیل میکنه. برای قلمه زدن و تکثیر این گیاه دلربا دو تا روش وجود داره:
روش اول: شما توی این روش میتونید گیاهچه های کوچک گندمی رو تو یه ظرف جدا و بدون این که اون ها رو از تنه ی گیاه اصلی جدا کنید بکارید و بعد اجازه بدید که نشونه های رشد جدید از طریق اون ها دیده بشه که این نشون دهنده ی اینه که حالا وقت جدا کردن بچه از مادرش رسیده تا بره که زیبایی خودش رو نشون بده.
روش دوم: شما توی این حالت میتونید بلافاصله و از همون اول کار گیاهچه رو از تنه ی اصلی جدا کنید و اون رو تو یه گلدون که با خاک مناسب پرش کردید بکارید.
کراسولا از گیاهانی که میشه قلمه زد
رسیدیم به کراسولای چندساله و بادوام که میتونید چندین بار اقدام به تکثیر اون کنید و هر تکه رو به اطرافیانتون هدیه کنید تا همه از زیبایی این گیاه فوق العاده بهره مند بشن. کراسولا رو میشه از اون دسته از گیاه های آبدار دونست که دارای برگ های گوشتی و ریز و بیضی شکل هست. نگهداری از این گیاه گوگولی خیلی آسونه و برای این که بتونید از تکثیر و قلمه ی اون ها نتیجه ی بهتری بگیرید باید اون ها رو توی ماه های گرم سال قلمه بزنید. جالبه که میشه اون رو هم از قلمه های برگ و هم ساقه تکثیر کرد.
البته که این نکته رو اضافه کنیم که در صورت برش از ساقه شما سریعتر نتیجه خواهید گرفت. ولی این موضوع که باید قلمه رو توی یه هورمون ریشه زایی قرار بدید تا درصد موفقیت رشد رو بالا ببرید در هر دو روش یکسانه و بعد از این کار میتونید اون ها رو توی گلدونی که خاکش سبک هست بکارید. بعد این گلدون رو در معرض رطوبت زیاد و نور غیر مستقیم قرار بدید و منتظر بمونید، احتمالا با گذشت یه ماه ریشه ها تشکیل و خودشون رو محکم میکنن.