به گزارش بازار، علی اکبر خدایی دبیر کل اتحادیه تولید و صنف آبزیان ایران گفت: میزان تولید آبزیان در کشور سالانه یک میلیون و 280 هزار تن است که از این میزان تقریباً 140 هزار تن (بدون احتساب خوراک آبزیان) صادر می شود که به معنای بیش از 10 درصد تولید است.
خدایی با اشاره به صادرات 500 میلیون دلاری آبزیان کشور، افزود: آبزیان ایران دارای گواهی صادرات از کشورهای اتحادیه اروپا، چین و روسیه هستند، بنابراین نزدیک به 60 شرکت ایرانی در چین ثبت شده است. این بدان معناست که غذاهای دریایی ایران در بزرگترین بازارهای غذاهای دریایی جهان جای دارند.
خدایی با اشاره به صادرات 115 میلیون دلاری ماهی ممنوعه گوشتی، گفت: ماهی های گوشتی ممنوعه شامل موی اسب، مارماهی، ماهی مرکب، خرچنگ، قورباغه، زالو و … است که در 12 سال گذشته صادرات این نوع ماهی به صفر رسیده است اما اخیرا رشد خوبی در صادرات این محصولات داشته ایم.
این رئیس اتحادیه بیان کرد: در دوره ای تنها دو محصول صادراتی (خاویار دریایی و میگوی دریایی) داشتیم که در سال های اخیر ممنوع شده است و صید میگوی دریایی نیز برای مصارف داخلی به ویژه در استان های ساحلی استفاده می شود.
وی تصریح کرد: اگر روش های آبزی پروری توسعه نمی یافت و صید ماهی های دریایی به صورت گوشتی افزایش نمی یافت، اکنون چیزی به نام صادرات آبزیان نداشتیم چرا که یک دلار خاویار دریایی و میگوی دریایی صادر نمی کنیم.
خدایی افزود: اخیرا پژوهشکده علوم شیلاتی ایران نیز در زمینه پرورش حلزون و جلبک دریایی اقدام کرده است که هنوز تجاری سازی نشده است. این اقلام توسط شرکت های دارویی، آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.