افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 28 November , 2024
4

گنجینه‌ ای تاریخی به نام کاروانسرای جهانی«‌فرسفج» – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 88664
گنجینه‌ ای تاریخی به نام کاروانسرای جهانی«‌فرسفج» – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: کاروانسراهای «‌فرسفج» تویسرکان و «تاج آباد» بهار به همراه ۵۲ کاروانسرای دیگر کشور در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند. ساختمان این کاروانسراها در فاصله سال‌های ۱۰۰۶ تا ۱۰۳۸ و به سبک معماری دوره صفویه ساخته شده و مساحت آنها نزدیک به چهار هزار متر مربع است. این کاروانسراها در […]

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: کاروانسراهای «‌فرسفج» تویسرکان و «تاج آباد» بهار به همراه ۵۲ کاروانسرای دیگر کشور در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند. ساختمان این کاروانسراها در فاصله سال‌های ۱۰۰۶ تا ۱۰۳۸ و به سبک معماری دوره صفویه ساخته شده و مساحت آنها نزدیک به چهار هزار متر مربع است. این کاروانسراها در مسیر شاهی یا جاده ابریشم قرار گرفته است.

مهرماه سال ۱۴۰۰ بود که ارزیاب یونسکو به دنبال تدوین پرونده زنجیره‌ای ثبت جهانی کاروانسراهای ایران و به منظور بررسی ویژگی‌های کالبدی و مستندات پرونده کاروانسراهای «‌فرسفج» تویسرکان و «تاج‌آباد» بهار از این بناهای تاریخی بازدید کرد و این روند در موضوع ثبت جهانی قرار گرفت.

کاروانسراهایی که تاریخ در آنها نهفته است و اولین قدم همدان در مسیر جهانی شدن هستند تا پس از آن، شاهد جهانی شدن «هگمتانه» نیز باشیم.

در دوران حکومت شاه عباس صفوی به منظور ایجاد امنیت و ارائه تسهیلات و خدمات رفاهی مرتبط با سفر و توسعه تجارت در بیشتر نقاط کشور جاده‌هایی ساخته شده و در مسیر آنها کاروانسراهایی احداث شده بود که به فاصله یک منزلی یعنی فاصله‌ای که کاروانیان می‌توانستند از صبح تا شامگاه با چهارپایان طی کنند تا شب را در کاروانسرای بعدی استراحت کنند، از یکدیگر قرار داشتند.

یکی از این کاروانسراها، کاروانسرای شاه عباسی فرسفج در شهرستان تویسرکان است که در ۲۰ کیلومتری مسیر تویسرکان به کنگاور و در حاشیه این جاده و همچنین در مجاورت شهر فعلی فرسفج واقع شده است.

کاروانسرای شاه عباسی فرسفج نیز از آثار تاریخی تویسرکان و متعلق به دوران صفویه است. یکی از ابنیه تاریخی و ارزشمند شهرستان تویسرکان که در میان طبیعت روح افزای دشت قل قل رود و شهر فرسفج خودنمایی می‌کند.

ساختمان این کاروانسرا در فاصله سال‌های ۱۰۰۶ تا ۱۰۳۸ و به سبک معماری دوره صفویه ساخته شده و مساحت آن حدود ۴۰۰۰ متر مربع است. مهمترین ویژگی کاروانسرای تاریخی فرسفج، وجود برج و باروهایی در چهار گوشه آن است که بنا به ملاحظات امنیتی احداث شده بودند. این اثر در سال ۷۶ به شماره ۱۹۷۰ در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است.

از جهانی شدن تا برگزاری جشن در فرسفج

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان به خبرنگار مهر گفت: این کاروانسرا در ۲۰ کیلومتری شهرستان تویسرکان قرار دارد و متعلق به دوران صفویه است و مساحت آن نیز حدود ۴ هزار مترمربع است.

صفری‌تورج با بیان اینکه از مهمترین ویژگی‌های این کاروانسرا وجود برج و باروهایی در چهارگوشه آن است، گفت: اقدامات مرمتی این کاروانسرا بیش از ۲۰ سال است که آغاز شده و هم اکنون نیز ادامه دارد.

گنجینه‌ ای تاریخی به نام کاروانسرای جهانی«‌فرسفج»

اسحاق ترکاشوند نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از برگزاری جشن ثبت جهانی کاروانسرای فرسفج در نیمه اول مهرماه همزمان با ایام هفته وحدت در شهرستان تویسرکان خبر داد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تویسرکان اظهار کرد: این کاروانسرا در واقع محل استراحت مسافران و کاروان‌هایی بوده که به قصد تجارت و سیاحت به غرب کشور و زیارت عتبات عالیات به عراق سفر می‌کردند.

وی یادآور شد: کاروانسرای فرسفج در جاده زیارتی کربلا و در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته و موقعیت خوبی برای جذب گردشگر گردشگران خواهد داشت که می‌توان از ظرفیت جهانی شدن آن در این زمینه نیز کمک گرفت و تویسرکان و استان همدان را به جهانیان و گردشگران خارجی به نحو مناسب معرفی کرد.

کاروانسرای «تاج‌آباد» و کاروانسرای «‌فرسفج» با ویژگی‌های منحصر به فرد خود از دایره وار بودن و برج و باروهای چهارگوشه گرفته تا تاریخ نهفته در خود، همه و همه می‌توانند با جهانی شدن، معرف‌های مناسبی برای استان تاریخی همدان باشند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=88664

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.