این نوع شکایات معمولاً نتیجه مشخصی ندارند و در بیشتر موارد، موضوع با عذرخواهی رسمی مأموران در خلوت یا در مقابل آنها به خوبی خاتمه می یابد. همانطور که اشاره کردیم، کارکرد اصلی این شکایات جلوگیری از تکرار حوادث مشابه در آینده است. در جدیدترین پرونده این ادعاها، وزارت آموزش و پرورش از بازیگران و سازندگان مجموعه تلویزیونی «عفی تهران» شکایت کرده است.
در یکی از قسمت های سریال «آفی تهران»، آرمان بیانی (با بازی پیمان معادی) پس از سال ها با مدیر مدرسه ای که بچه ها را کتک می زد، آشنا می شود و با یادآوری خاطرات کتک کاری هایش، قصد دارد از او انتقام بگیرد . . برخی این صحنه را هتک حرمت متولیان آموزش و پرورش دانسته و از نمایش آن انتقاد کرده اند.
از سوی دیگر برخی دیگر با اشاره به رواج تنبیه بدنی در مدارس کشور به ویژه در سال های اخیر، این موضوع را نشانه درستی از عمق آسیب تنبیه بدنی به روحیه انسان ارزیابی کرده اند. سریال های دیگری هم بوده اند که گلایه هایی داشته اند.
سریال «در حاشیه».
پزشکان و کادر پزشکی با توجه به شرایط شغلی خود با صحنه های دلخراش زیادی روبرو می شوند و با چیزهایی روبرو می شوند که افراد عادی نمی توانند آن ها را تحمل کنند و بدون دخالت دادن احساسات خود در کارشان به وظایف خود عمل می کنند. اما کافی است در یک فیلم یا سریال چیزی بگویید که دوست ندارید. لاغریشان شکوفا می شود و اعتراض و شکایت می کنند. نمونه معروف سینمایی او فیلم «شوکران» بهروز افخمی بود که پرستاران را علیه او برانگیخت و اتفاقا اعتراض آنها به فروش فیلم کمک کرد. مجموعه تلویزیونی «روی لبه» که داستان چند پزشک سودجو را روایت می کرد، با شکایت سازمان نظام پزشکی به سازمان صدا و سیما مبنی بر از بین بردن اعتماد بین پزشک و بیمار مواجه شد. در ادامه کانون وکلا از طریق صداوسیما نسبت به تصویر ضعیف وکیل که در این سریال پخش شد اعتراض کرد.
سریال “تنها لیلا”
پس از پخش چند قسمت از سریال «تنهای لیلا» جمعی از وکلا در نامه ای به سازمان صدا و سیما اعلام کردند که این سریال مایه شرمساری وکلا است. محمدحسین لطیفی کارگردان سریال از وکلای دادگستری خواست سریال را تا آخر ببینند و سپس قضاوت کنند. سریال تا آخر پخش شد و هیچ اتفاقی نیفتاد.
سریال “میهن”.
سریال «سرزمین مادری» ساخته کمال تبریزی پس از تبلیغات فراوان یک دهه پیش روی آنتن رفت و تنها پس از 4 قسمت به دلیل موجی از اعتراضات در مناطق لرنشین پخش شد که به توهین و تحریف تاریخ لرهای بختیاری پرداخت. از سری، متوقف شد. با توجه به افزایش اعتراضات، تصمیم گرفته شد تغییراتی در سریال انجام شود و پخش آن از سر گرفته شود، اما این ماجرا به این سادگی نبود. سریالی که هزینه های زیادی برای تولید آن در نظر گرفته شد، آنقدر به تعویق افتاد و تاریخ پخش آن به قدری عقب افتاد که وقتی سرانجام در اکتبر گذشته پخش شد، راکد شده بود و با وجود حضور همه ستارگان مهم سینما اصلاً به چشم نمی آمد. . در پخش این سریال مهم ترین معترض کمال تبریزی بود که تقریبا به کیفیت فنی تمام قسمت ها معترض بود.
سریال “من می خواهم زنده بمانم”
مشکل این مجموعه تلویزیونی این بود که در دهه 1360 یک فرد فاسد را به عنوان بخشی از نیروهای کمیته معرفی کرد به همین دلیل معاونت اجتماعی نیروی انتظامی پخش قسمت پانزدهم این مجموعه را متوقف کرد. پلیس اعلام کرد که تهیه کننده این سریال الزامات ناجا را برآورده نکرده است. پلتفرم آنلاین پخش کننده این سریال با انتشار بیانیه ای توضیحاتی را در راستای آرامش محیط ارائه داد تا انتقال محصولش به سلامت به پایان برسد و مشکلی برای سرمایه اش پیش نیاید.
سریال مرد هزار چهره
در زمان پخش این سریال گفته شد که سازمان ثبت احوال استان فارس از این سریال به دلیل ارائه تصویر جعلی از کارکنان این اداره شکایت کرده است. بعداً گفته شد که این ادعا صحت ندارد و شکایتی در این مورد مطرح نشده است. اما می توان حس کرد که همه اقشار، حرفه ها، اقوام و فرقه ها مستعد شکایت از فیلمسازان و بازیگران آن فیلم و سریال هستند. فقط اصناف غیرمتشکل نمی توانند از اعتبار و اعتبار خود در محصولات نمایش دفاع کنند.