در این لایحه هشدار هوشمندانه حجاب به گونه ای پیش بینی شده است که «حیثیت فرد حفظ شود» و دستگیری فقط برای کسانی است که «لخت یا نیمه برهنه به خیابان می روند». اما از سوی دیگر جلیل محبی دبیر سابق ستاد امربه معروف و نهی از منکر در پارلمان شبکه اجتماعی نوشت.» باز هم چالش گشت ارشاد با خبر پایان آن! به مناسبت تصویب غلامرضا نوری قزلجه یکی از نمایندگان این لایحه در شورای اسلامی اظهار داشت: بازگشت گشت ارشاد به جز نتایج منفی که قبلاً دریافت کرده ایم و اتفاقاً متدینین نیز نتیجه دیگری برای جامعه به همراه نخواهد داشت. آن محیط را نمی خواهند
گشت جهت یابی چیست؟
گشت ارشاد نام پروژه ای است که پلیس ایران برای مقابله با بدحجابی راه اندازی کرده است. ظاهر این طرح برای مردم در برابر موارد فحاشی و بداخلاقی است. تور ارشاد از بدو تاسیس تاکنون با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده است. درباره ادامه گشت جهت یابی اظهارات متفاوتی وجود دارد.
گشت جهت یابی بسته بود، بسته نبود.
اواسط آذرماه بود که حجتالاسلام محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور گفت: «گشت ارشاد ربطی به قوه قضائیه ندارد و از جایی که در گذشته تأسیس شده بود، تعطیل شد». البته قوه قضائیه همچنان بر اقدامات رفتاری در سطح جامعه نظارت دارد. این اظهارات به عنوان اعلام رسمی پایان گشت توجیهی تلقی می شد اما دو ماه و نیم قبل از اظهارات دادستان کل کشور بود که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح جدید شورای عالی فرهنگی را اعلام کرد. انقلاب برای اصلاح شیوههای گشت ارشاد: شورای انقلاب فرهنگی در ماههای قبل و قبل از اتفاقات اخیر به موضوع پلیس امنیت اخلاقی ورود کرده و مصوبات خوبی برای شیوه جدید این موضوع دارد که تقریباً در حال انجام است. از همه جالبتر اظهارات دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در 23 آبان بود که از نبود مصوبه ای تحت عنوان گشت جهت گیری صحبت کرد. سعیدرضا عاملی گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص حجاب بسیار کیفی است و به حوزه دانش، انگیزهها، تحصیلات، آموزش و ترغیب افکار عمومی نسل جوان در این موضوع میپردازد.» سرانجام در 23 آذرماه حجت الاسلام سیدعلی خان محمدی سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: اکنون نهادهای مختلف کشور پیگیر هستند تا سازوکارهای مناسبی برای مقابله با این موضوع داشته باشند. کشف حجاب عده کمی قوانین را زیر پا می گذارند و کارهای غیرقانونی انجام می دهند و مسئولان نمی توانند نسبت به آن بی تفاوت بمانند. به طور کلی تصمیم گیری در مورد عفاف و حجاب در چارچوبی مدرن تر و با استفاده از فناوری هایی که در این زمینه وجود دارد و در فضایی که یک طرفه نیست اتخاذ می شود. اما گشت های اخلاقی و تامین اجتماعی که انجام شده توسط فرجا با دستور دادستانی و مقام قضایی انجام می شود و اکنون ماموریت وی به پایان رسیده است. فارغ از اینکه چگونه باید باشد، مسئولان مختلف باید تصمیم بگیرند و خلاصه کنند که آیا اینها در سطح جامعه هستند یا نه.
گشت ارشاد همچنان موضوع بحث است
محسن پیرهادی یکی از اعضای هیأت حاکمه مجلس یازدهم که از اصولگرایان است با انتقاد از عملکرد گشت ارشاد گفت: حدود یک سال و نیم پیش نامه ای به فرمانده محترم فرجا درباره گشت ارشاد نوشتم و من در آن زمان با جلسات مخالف بودم. در این نامه بیان کردم که این نوع برخوردها حرمت مردم را رعایت نمی کند. به دلایلی انتقاداتی در مورد نحوه برخورد گشت ارشاد با مردم داشتم که در نامه توضیح دادم. به طور خلاصه در این نامه می خواهم بگویم که؛ وی افزود: با توجه به مقتضیات زمان و خواسته هایی که امروز مردم دارند، این نوع درمان برای جامعه و دولت ما بهترین نیست و برای جامعه و دولت ما بهترین نیست و بهترین رفتار برای جامعه و دولت ما نیست. حیثیت مردم و همچنین با این جلسات جایگاه فرجا در حال تضعیف است.ماموریت فرجا فقط حجاب نیست و باید امنیت مردم را پیگیری کند.نیروی محترم انتظامی مسائل بسیار جدی تری نسبت به بحث حجاب دارد و توسط چند ماه پس از نوشتن این نامه، اتفاقات مربوط به خانم مهسا امینی رخ داد و مسائل دیگری نیز به دنبال آن پیش آمد و در حال حاضر وضعیت رویکرد فرجا را در لایحه عفاف و حجاب تایید کرده ایم.