به گزارش رکنا، جلسه بررسی آخرین وضعیت پروژه های بزرگ ریلی و ترانزیتی کشور و راهکارهای تسریع در اجرا و تسهیل تامین مالی این پروژه ها به ریاست رئیس جمهور برگزار شد.
دکتر سید ابراهیم رئیسی بعدازظهر امروز پنجشنبه در ادامه جلسات «رفع موانع رشد تولید و گره گشایی و تسریع در تحقق پروژه های بزرگ کشور» ضمن تشکر از زحمات مدیران دست اندرکار در بهبود وضعیت تولید وزير راه و شهرسازي با اشاره به توضيحات ارائه شده در خصوص مسير رشت – خزر، تلاش بيشتر مسئولان را براي تكميل و بهره برداري از اين مسير تا قبل از پايان سال 1402 ضروري دانست.
در ادامه با توجه به گزارش ارائه شده در این جلسه مبنی بر افتتاح ناقص خط ریلی یزد – اقلیدس قبل از اتمام پروژه در روزهای پایانی دولت قبل، دکتر رئیسی خواستار تسریع در تخصیص منابع لازم برای تکمیل و تکمیل آن شد. این پروژه در پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.
در ادامه رئیس جمهور با همکاری و مشارکت معاونت حقوقی ریاست جمهوری و اتخاذ تدابیر لازم برای تسریع در اجرای طرح چابهار، رفع مشکلات و موانع قانونی پروژه رشت – آستارا را به وزیر راه و شهرسازی محول کرد. پروژه کاش، بیرجند – یونسی، میدان – اردبیل و کرمانشاه – اسلام آباد.
دکتر رئیسی احداث خط راه آهن سریع السیر مشهد-تهران را با توجه به نیاز روزافزون به توسعه وسایل حمل و نقل در این مسیر و لزوم تسهیل و ارتقای ایمنی زائران بر اهمیت و زیرساخت ها تاکید کرد. اجرای این پروژه
رئیس جمهور ضمن تاکید بر تسریع در اجرای این طرح ها برای ارتقای توان ترانزیتی و ارتقای موقعیت جغرافیایی کشورمان در مسیرهای ترانزیتی منطقه ای و بین المللی، بر اهمیت “رعایت سرعت و کیفیت” در اجرای این طرح ها تاکید کرد.
همچنین در ابتدای این جلسه وزیر راه و شهرسازی آخرین وضعیت مهم ترین پروژه های ریلی و ترانزیتی که در کشور در دست اجرا یا در دست مطالعه هستند از جمله رشت – خزر، اردبیل – میانه، چابهار – کش ، راه آهن بیرجند – یونسی، خواف – هرات و کرمانشاه – توصیف اسلام آباد.
تبیین اقدامات لازم برای تأمین مالی مؤثر تکمیل و اجرای شبکههای ریلی و لزوم اولویتبندی تخصیص اعتبارات مورد نیاز، ارائه راهکارهایی برای تأمین راهآهن مورد نیاز در داخل کشور برای تسریع در اجرای این پروژهها و ارائه راهکار خلاصه آخرین مذاکرات با شرکای خارجی برای تسریع در اجرای این پروژه ها مهمترین محورهای گزارش وزیر راه و شهرسازی بود.
رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز گزارشی از میزان و نحوه تخصیص منابع برای پروژه های ریلی کشور ارائه و راهکارهایی را برای تسریع و تسهیل تامین مالی برخی از این طرح های بزرگ ارائه کردند.
در این جلسه که با حضور رئیس دفتر و معاون اجرایی رئیس جمهور، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، استانداران خراسان جنوبی و خراسان رضوی نیز گزارشی ارائه کردند. در مورد الزامات اصلی مربوط به تسریع در اجرای پروژه های خط آهن سریع السیر مشهد در تهران و همچنین ارائه وضعیت فعلی پیمانکاران پروژه راه آهن زاهدان-یونسی.