افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
4

گزارش مرکز پژوهش های مجلس از قوانین کشورها در زمینه جنگ نرم

  • کد خبر : 210934
گزارش مرکز پژوهش های مجلس از قوانین کشورها در زمینه جنگ نرم

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیممرکز پژوهش های شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی تطبیقی ​​قوانین سایر کشورها در حوزه جنگ نرم» بیان می کند که کشورها عموماً در نظام بین الملل با توجه به سطح قدرت خود رفتار می کنند. این قدرت فعال دارای دو بعد سخت (قدرت دفاعی نظامی) و نرم (بر […]

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیممرکز پژوهش های شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی تطبیقی ​​قوانین سایر کشورها در حوزه جنگ نرم» بیان می کند که کشورها عموماً در نظام بین الملل با توجه به سطح قدرت خود رفتار می کنند. این قدرت فعال دارای دو بعد سخت (قدرت دفاعی نظامی) و نرم (بر اساس هنجارها، ارزش ها، دیپلماسی و…) است. در نتیجه جنگ و درگیری بین کشورها نیز در این دو بعد رخ می دهد.

در این گزارش آمده است که اگرچه در تعریف جنگ نرم اتفاق نظر وجود ندارد، اما این ایده که جنگ نرم شامل اقداماتی مانند حملات سایبری، تحریم های اقتصادی، جنگ تجاری، جنگ رسانه ای، تبلیغات و شکل دادن به استفاده از قوانین بین المللی است، پذیرفته شده است. برای اهداف استراتژیک و غیره که ماهیت متقاعد کننده یا اجباری دارند. با این تعریف، جنگ نرم می تواند جنگی بدون خشونت باشد. جنگ نرم؛ همچنین آرام، تدریجی، زیرزمینی، پایدار، آسیب گرا و چندوجهی است.

این گزارش حاکی از آن است که بسیاری از کشورهای جهان از جمله انگلستان و ایالات متحده آمریکا به دنبال دستیابی به اهداف سیاسی-اقتصادی و امنیتی خود با استفاده از جنگ نرم و در عین حال تقویت تاب آوری در کشورهای مختلف هستند. . میادین، آمادگی خود را برای رویارویی با پیامدهای جنگ نرم افزایش دهند.

در ادامه این گزارش آمده است که بررسی اقدامات این دو کشور نشان می دهد که آنها بر تصویب یا اصلاح قوانین و مقررات در حوزه جنگ نرم تاکید زیادی دارند. شاید در نگاه اول ارتباط مستقیمی بین قوانین و مقررات استقرار و جنگ نرم وجود نداشته باشد، اما قوانین و مقررات نقش مهمی در تقویت تاب آوری کشورها در مقابله با جنگ نرم دارند. بنابراین، فرض اساسی در این زمینه بر این اصل استوار است که افزایش تاب آوری برای دولت و کل جامعه مفید است و ترتیبات قانونی و حاکمیتی می تواند نقش مهمی در این فرآیند ایفا کند.

این گزارش حاکی از آن است که دو کشور ایالات متحده آمریکا و انگلستان که عامل جنگ نرم و تهاجم فرهنگی علیه سایر کشورها هستند، در سال‌های اخیر در بسیاری از حوزه‌های مرتبط با قدرت نرم، قوانینی وضع کرده‌اند، قوانین را اصلاح کرده‌اند. پيشنهاد احكام جديدي در قوانين و مقررات آينده گنجانده شده است تا جنبه تهاجمي و دفاعي آنها در اين امر تقويت شود. آنها سعی کرده اند با استفاده از قدرت قانونگذاری خود، به صورت ریشه ای، ساختاری و سیستماتیک برای تقویت قدرت نرم و ایجاد هم افزایی اقدام کنند.

این گزارش توضیح می دهد که مهمترین مفاد و مولفه های قوانین و مقررات دو کشور در حوزه قدرت نرم را می توان در ساماندهی و گسترش نظارت بر منابع مالی با منشاء خارجی، تغییر قوانین مرتبط با فضای مجازی و شبکه های اجتماعی خلاصه کرد. . (مانند محدود کردن امکان استفاده بر اساس سن کاربر یا عدم استفاده از تیک توک توسط بخش هایی که از بودجه عمومی استفاده می کنند)، سکولاریزاسیون آموزش، نظارت گسترده و سانسور محتوای آموزشی در مدارس و دانشگاه ها (مانند ممنوعیت آموزش برخی مطالب مرتبط با نژاد یا تاریخ آمریکا)، ارائه یک پلت فرم. وی مداخله در امور داخلی سایر کشورها با برچسب هایی مانند تقویت دموکراسی و تعیین تکلیف و نقش به تمامی ادارات و نهادهای دولتی از جمله نیروهای مسلح را قانونی دانست.

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد بررسی و ارزیابی همه‌جانبه قوانین و مقررات موجود در حوزه جنگ نرم و در صورت لزوم اصلاح یا تغییر برخی مفاد برای توجه بیشتر به موضوع جنگ نرم را پیشنهاد می‌کند. در اسناد اولیه کشور از جمله برنامه هفتم پیشرفت، پیش نویس تهیه می شود. این قانون با هدف توجه به نیازهای کشور در این زمینه و ایجاد رویه ای واحد با تاکید بر هم افزایی و رفع موازی گرایی، طراحی استراتژی تلفیقی (تهاجمی). + تدافعی) برای مقابله مؤثر و پرداختن به جنگ ترکیبی با در نظر گرفتن حضور عناصر قدرت نرم و پیوند این مفاهیم با سایر میدان‌های نبرد، اجرای رزمایش جنگ نرم در کشور برای یادگیری نقاط قوت و ضعف و تقویت هم‌افزایی بین نیروهای مختلف. نهادها و ادارات کشور با توجه به موضوع آموزش رسانه (برای عموم مردم، بازنشستگان، نظامیان، کارمندان و نخبگان) و افزایش آگاهی در شکل‌گیری افکار عمومی در حوزه جنگ نرم، ارزیابی پیگیرانه میزان اجرا و انطباق دستگاه ها با وظایف قانونی خود در امور جنگ نرم و به روز رسانی و تقویت قوانین موجود در خصوص شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی.

متن کامل گزارش را در ادامه بخوانید

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=210934

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.