بیش از 3 ماه از آغاز به کار دولت چهاردهم و فشار کاربران، فعالان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و رسانه ها می گذرد. رفع فیلترینگ در دولت چهاردهم اوضاع روز به روز تشدید می شود.
یکی از گروه های مورد بحث این روزها. معامله گر فیلترینگ (فیلتر شکن در فروش) گروه فشار نامیده می شود تا فیلتر از بین نرود. محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا در تازه ترین اظهارنظر خود خواستار اعلام اسامی فیلترشکن ها شده و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم نیز رقم گردش مالی سوداگران فیلتر را فاش کرده است. . ، که گفته می شود حدود 20 حمت است.
آنها بازرگانانی را فیلتر می کنند که در سه دولت گذشته نامی از آنها برده نشده است
رضا الفت نسب، عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی و موسس انجمن کسب و کارهای مجازی، گفت: مافیای فروش فیلترشکن در بحث رفع نشدن فیلتر بسیار موثر است؛ ایراداتی که به صورت مشهود و نامحسوس وجود دارد. حذف فیلترینگ را افرادی تشکیل می دهند که از فیلترینگ سود می برند و جالب اینجاست که در 3 دولت از 12 تا 14 از این گروه صحبت می شود و با وجود اینکه هویت آنها به وضوح قابل مشاهده است، هیچ کدام معرفی نمی شوند و هستند. یکی از گروه های فشار برای حذف نشت.
فیلترینگ به کسب و کارهای کوچک آسیب می زند
الفت نسب در ادامه درباره تاثیرات مخربی که اجرای فیلترینگ بر شرکت های فضای مجازی داشته است، گفت: شرکت هایی داشتیم که در فضای شبکه های اجتماعی فعالیت می کردند و زمانی که فیلترینگ اتفاق افتاد، ابتدا ضربه ای به بدنه این شرکت ها وارد شد. و عمدتاً «شرکتهای خوردی که از این فضا استفاده میکردند و کمتر از 5 نفر پرسنل داشتند و خدمات و کالا ارائه میدادند آسیب دید».
مقامات و شرکت های بزرگ یکی از ورودی های اصلی خود را از دست دادند
وی در ادامه گفت: با نشت این کسب و کارها به طور مستقیم تحت تاثیر قرار گرفت و بسیاری از آنها نتوانستند به کار خود ادامه دهند. علاوه بر این، کسب و کارهایی که به صورت رسمی فعالیت می کردند نیز در این سال ها به طور قطع یکی از کانال های ورود خود را که شبکه های اجتماعی بود از دست دادند و به همین دلیل متضرر شدند. ورود شرکت ها به این راحتی اتفاق نمی افتد و شرکت ها باید بتوانند با استفاده از محتوا و تبلیغات، کاربران را جذب کنند و مشتریان را تشویق کنند که از طریق شبکه های اجتماعی وارد سایت شده و از آنجا خرید کنند و تمام تلاش خود را فیلتر کنند. »
الفت نسب در ادامه با اشاره به اینکه با گذشت زمان و بدون رفع محدودیت، فیلترشکن ها وارد میدان شدند، گفت: افراد و شرکت ها مجبور به استفاده از فیلترشکن شدند و فیلترینگ هزینه های مضاعفی را به شرکت های از قبل وارد کرد و منجر به منفی شدن بسیاری شد. پدیده هایی در جامعه که از جمله آنها می توان به دسترسی افراد به فیلترشکن های مخربی اشاره کرد که توسط مردم استفاده می شد و سخت افزار آنها را آلوده می کرد.
این راه اصلا برای کشور خوب نیست.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه آمارها نشان می دهد که حدود 80 درصد مردم به شبکه های لو رفته دسترسی دارند، ادامه این روند به هیچ وجه صلاح نیست؛ شاید در دو تا پنج سال آینده به دلیل تحولات مختلفی که در این زمینه رخ خواهد داد. در حوزه اینترنت ماهواره ای، شاهد دریافت اینترنت ماهواره ای از طریق تلفن همراه خواهیم بود و در آن زمان دولت دیگر نقشی در شبکه های کنترل اجتماعی نخواهد داشت.
منبع: خبرآنلاین