یاسمن بلواردی; بازار: وزارت جهاد کشاورزی در سالهای اخیر تمرکز زیادی روی توسعه گیاهان دارویی بهویژه در دیمهای کشور داشته است و برای بهرهمندی کشاورزان این بخش از مزایای این حوزه، مجموعهای از گیاهان دارویی را نیز احداث کرده است. پالایشگاه ها در واقع یکی از دغدغه های اصلی در خصوص محصولات کشاورزی از جمله گیاهان دارویی پرهیز از خام فروشی است. به این ترتیب این وزارتخانه در تلاش است تا با فرآوری انواع گیاهان دارویی به کشاورزان منتفع شود تا محصولاتی ارزش آفرین ایجاد کند. اما سال گذشته تولید برخی از گیاهان دارویی در ایران به دلایل مختلف با افت مواجه شد که ممکن است قیمت آنها را افزایش دهد.
مشاور وزیر و مدیر طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی: پیش بینی ما این است که قیمت گیاه زعفران تا اواسط سال (تا اواسط شهریور) 30 درصد افزایش پیدا کند که به طور قابل توجهی ناشی از آن است. به دلیل کمبود زعفران در این زمینه افزایش قیمت خواهیم داشت.
حسین زینلی مشاور وزیر و مدیر طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص چشم انداز گیاهان دارویی در سال 1403 در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: پیش بینی ما این است که قیمت زعفران افزایش یابد. تا اواسط سال (تا اواسط شهریور) بسیار بالا خواهد بود و به دلیل کمبود زعفران در این زمینه افزایش قیمت قابل توجهی خواهیم داشت.
زینلی افزود: این افزایش قیمت هم در بازار داخلی و هم در بازارهای بین المللی رخ خواهد داد. پیش بینی ما افزایش 30 درصدی قیمت زعفران است و البته امیدواریم کشاورزان نیز از مزایای آن بهره مند شوند.
پیش بینی افزایش 30 درصدی تولید زعفران در سال جدید
وی همچنین برای سال جدید گفت: پیش بینی می شود در صورت عدم وجود مشکل دیگر، تولید بوته های زعفران در سال 1403 به حد کافی برسد و با توجه به اینکه انبارهای زعفران در حال خالی شدن هستند، این امکان وجود دارد که تولید در شرایط خوبی ادامه یابد. قیمت زعفران باید مناسب تر باشد. به عبارت ساده تر، امیدواریم تولید زعفران در سال جدید با توجه به بارندگی هایی که داشتیم مناسب تر باشد و در سال جدید 30 درصد افزایش تولید داشته باشیم.
کاهش 50 درصدی عملکرد زعفران در سال 1402
مدیر طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که کاهش تولید زعفران در سال گذشته چقدر بوده است، گفت: در سال گذشته 50 درصد کاهش عملکرد داشتیم که عمدتاً ناشی از سرمازدگی و سرمازدگی بوده است. خشکسالی. اما در پایان سال با توجه به بارندگی هایی که وجود داشت و نبود یخبندان امیدواریم در سال جدید 30 درصد افزایش تولید داشته باشیم.
بر اساس این گزارش، تولید گیاهان دارویی با ارزش افزوده بالا در کشور تنها به زعفران محدود نمی شود و در سال های اخیر وزارت کشور اقداماتی را برای توسعه کشت و افزایش بهره وری سایر گیاهان دارویی از جمله گل همیشه بهار انجام داده است. ، شیرین بیان و زیره. میان به کشاورزان نیز تسهیلات ویژه داده است. به این ترتیب در سایر گیاهان دارویی نیز موفقیت هایی حاصل شده است، بنابراین صادرات در سایر بخش ها نیز حائز اهمیت بوده است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص شرایط تولید و بازار سایر گیاهان دارویی در سال گذشته و سال جدید گفت: در منطقه گل محمدی پیش بینی می کنیم که هم تولید و هم عملکرد بهتر از این باشد. در سال گذشته حتی اگر اتفاق غیرمنتظره ای رخ ندهد، معتقدیم در حوزه گیاهان دارویی تولید مناسب و بازار خوب و روان و صادرات گیاهان دارویی خواهیم داشت. از جمله گل رز افزایش می یابد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی: در سال جدید عمدتاً روی ساخت اسکله، ساماندهی تولید، ایجاد بازارهای جدید و تشکیل کنفدراسیون ها کار خواهیم کرد.
زینلی همچنین درباره آنچه در سال 1403 در زمینه بازارهای صادراتی گیاهان دارویی اندیشیده شده بود، گفت: در سال جدید عمدتاً روی ایجاد اسکله، ساماندهی تولید، ایجاد بازارهای جدید و تشکیل کنفدراسیون ها کار خواهیم کرد. در واقع، ما می خواهیم کنفدراسیون هایی تشکیل دهیم که قیمت گیاهان دارویی را بر اساس استانداردهایی که ما طراحی خواهیم کرد، اعمال کنند. به این معنا که این فدراسیون ها باید با بازارهای جهانی گفتگو کنند و برای تک تک کشاورزان یا صادرکنندگان قیمت تعیین نکنند، امیدواریم بتوانیم این کار را از سال آینده آغاز کنیم.
افتتاح پالایشگاه های اصفهان و آذربایجان در سال جدید
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: مورد دیگری که در نظر داریم این است که قرار است امسال ظرفیت پالایشگاه های گیاهان دارویی را افزایش دهیم و از این پالایشگاه ها حمایت خواهیم کرد تا با ظرفیت و توان بالاتری کار کنند. کسب ارز خوب برای کشور
گفتنی است در حال حاضر دو پالایشگاه گیاهان دارویی در مشهد در حال فعالیت هستند و دو پالایشگاه دیگر نیز در مرحله نصب هستند و در سال 1403 در استان های اصفهان و آذربایجان به بهره برداری می رسند.