خبرگزاری بیشتر گروه جامعه؛ خوشبختانه فرهنگ استفاده از زباله با آموزش های گسترده برای مردم در حال توسعه است. ناصر منابی وی 42 سال سن دارد و دارای مدرک فوق لیسانس است و در شهرستان حمیدیه استان خوزستان فعالانه در زمینه درختکاری فعالیت می کند. او دوازده سال است که در این بخش کار می کند. ابتدا به صورت انفرادی کار کرد اما بعد با بزرگانی چون خانم مجتهدی نجفی و گروه حافظان سبز خوزستان آشنا شد و گروه بزرگ «انجمن مدافعان طبیعت و محیط زیست» را در شهر حمیدیه تأسیس کردند.
هدف این انجمن توسعه و کاشت درختان میوه در شهر بود که به سرسبزی و محیط زیست منطقه کمک کند و رونق اقتصادی و اشتغال مردم را فراهم کند. به همین ترتیب این کار از مصرف بیش از حد آب برای کاشت درختان بیثمر و کاشت درختان مثمر با عملکرد بالاتر برای شهر و منطقه جلوگیری میکند.
از کوچه و محله خودشان شروع کردند. جلوی خانه ها، باغ مدارس، ادارات و در نهایت پارک های شهر را با درختان میوه زیبا می کنند و باغ های قرآنی جای خود را به درختان بی ثمر و غیر بومی می دهند. علاوه بر این، این انجمن کودکان و نوجوانان را به سالمندان آموزش می دهد و آنها را به درختکاری دعوت می کند. البته بخشی از فعالیت آنها توجیه مسئولان منطقه به ویژه شهرداری هاست که فارغ از اکولوژی منطقه، هیچ درختی را از هیچ نقطه ای به شهر برای کشت نیاورند. گاهی چنین بی احتیاطی من می بینم باعث کاشت درختان مهاجم یا عقیم می شود.
این انجمن کمپین های مختلفی از جمله دهکده سبز یا باغ قرآنی در محله راه اندازی کرده و به فضل الهی شاهد افتتاح باغ ها و پارک هایی در خوزستان مانند نارنجستان و بهارستان بوده اند.
موضوع دیگر فعالیت آنها زباله است. گروهی تشکیل دادند و از پوست میوه ها مانند خشک کنید آنها استفاده می کنند در سال 1401 به دلیل خشکسالی دامداران دچار مشکلات زیادی شدند و انجمن این احشام را جمع آوری کرد و به صورت رایگان در اختیار آنها قرار داد تا مجبور نباشند گاوهای خود را بفروشند و به دلیل مشکلات از شهرها مهاجرت کنند. خشکسالی
این فرهنگ استفاده از زباله با آموزش های گسترده در حال توسعه است. آنها از طریق فضای مجازی، ارتباط چهره به چهره به همه مردم آموزش می دهند، جلسات و کلاس های آموزشی رایگان در مدارس، مساجد و محلات برگزار می کنند و آنها را به استفاده از ضایعات گیاهی تشویق می کنند.
فعالیت انجمن در سطح محله است. آنها در هر محله یک نماینده دارند که پس از جمع آوری خشک کنیدآنها را به انجمن تحویل می دهند تا به دامداران برسانند. در این طرح زنان هدف و نقطه اثرگذار کار هستند. زیرا مدیریت پوست میوه و ضایعات سبزیجات بر عهده خانم های خانه دار است. در خانه خوشالا درست می کنند.
این منطقه ظرفیت زیادی در تولید گیاهان دارویی و میوه ای دارد که آقای مهندس منابی و انجمن مدافعان طبیعت و محیط زیست امیدوار است با ایجاد مهد گام های بلندتری بردارد.