خبرگزاری مهر – گروه استان ها: یکی از قدیمی ترین صنایع دستی ایران، صنعت چرم سازی است که به دلیل سازگاری با ذائقه های مختلف بسیار محبوب و پرطرفدار است.
دلیل اهمیت محصولات چرمی در صنایع دستی به دلیل ویژگی های ظاهری چرم است، زیرا چرم را می توان به صورت پارچه دوخت و به شکل چوب در آورد، قابلیت کش آمدن دارد و رنگ پذیری و چکش خواری آن نیز بالاست. در نتیجه این ویژگی ها، چرم در دستان یک ذهن خلاق و هنرمند می تواند اشکال مختلفی پیدا کند و کاربردهای زیادی پیدا کند.
کیفیت بالا از صنایع چرم لرستان
فاطمه سادات رضایی فعال در صنعت چرم لرستان دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی است و بیش از یک دهه در زمینه صنایع دستی فعالیت داشته است.
وی بیان کرد: به منظور اشتغال زایی و رونق هنر صنعتگری ایجاد مجتمع آموزشی در نظر گرفته شده است. منو خاموش کن در زمینه صنایع دستی، صنایع غذایی و مدیریت خانواده و همچنین شرکت تولیدات چرم چند منظوره محصولات چرمی و انواع خیاطی در شهرستان. سلام آن را در دستور کار قرار دادم.
رضایی می گوید از سال 72 با سمت استانداری سلامحوزه علمیه خواهران، دانشگاه آزاد، صنایع دستی، واحدهای فنی و حرفه ای و جهاد دانشگاهی شهرستان در راستای آموزش صنایع دستی و هنرهای سنتی به ویژه بانوان در این حوزه همکاری داشته اند، وی ادامه داد: علاوه بر این، کتاب و تالیفات هنری نیز انجام شده است. در این زمینه منتشر شده است. صنایع دستی نیز چاپ شده است.
این فعال صنعت چرم لرستانی گفت: بانوان را در همه زمینه ها به اشتغال زایی و کارآفرینی به ویژه در زمینه صنایع دستی تشویق می کنیم تا از مهارت و خلاقیت خود برای آینده ای روشن در افق زندگی، ایجاد اعتماد به نفس استفاده کنند. حل مشکلات زندگی و به حداقل رساندن نیازهای روزانه زنان. موثر، بدون نظارت یا مدیریت ضعیف.
رضایی افزود: استان لرستان در زمینه صنایع دستی به ویژه چرم و صنایع وابسته از توانمندی های ویژه ای برخوردار است، لذا به آموزش در این زمینه توجه زیادی داریم.
وی با اشاره به کیفیت بالای صنایع چرم لرستان و تنوع این بخش، گفت: محصولات چرمی بر اساس درخواست و سلیقه جامعه ساخته می شود. زیرا عملی بودن بخش مهمی از فرآیند تولید و فروش محصولات صنایع دستی است.
نگران گرانی مواد اولیه باشید
این صنعتگر لرستانی استقبال از صنایع چرم و چرم را مطلوب عنوان کرد و افزود: انواع آثار دست ساز به استان های مرکزی، تهران، کرمان و خراسان رضوی ارسال می شود و مورد توجه علاقه مندان به این صنایع قرار می گیرد.
رضایی ادامه داد: خوشبختانه آموزش و تولید در مجموعه ادامه پیدا کرده و همین امر باعث تداوم کار می شود اما حقیقت اجتناب ناپذیر در این زمینه بحث مواد اولیه و هزینه هاست. در حال رشد آنها هستند که باعث اصطکاک چرخ تولید شده و باعث نگرانی فعالان و تولیدکنندگان در این زمینه می شوند. زیرا ممکن است در آینده نزدیک خرید مواد اولیه گرانتر شود.
وی بر لزوم حضور در نمایشگاه های صنایع دستی تاکید کرد و گفت: بیش از 12 سال است که در شرکت تولیدات چرم حضور داریم و در نمایشگاه های محلی، شهری و استانی حضور داریم، علاوه بر جذب هنرجو، سفارش های زیادی داشته ایم که تاثیرگذار بوده است. اثر . . در توسعه کار ما نقش داشته باشد.
این فعال صنعت چرم لرستانی گفت: یکی از نیازهای مهم کسب و کار ماست با توجه به قیمت مواد اولیه در اختیار داشتن تسهیلات کم بهره و بلند مدت است که امیدواریم بتوانیم این حمایت ها را در استان دریافت کنیم.
تولید سالانه 15 هزار قطعه محصولات چرمی.
عطا حسن پور، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در این رابطهوی بیان کرد: به منظور ترویج صنعتگری در رشته های مختلف صنایع دستی 150 کارگاه چرم دوزی در لرستان فعالیت می کنند.
بیش از 200 هنرمند در این تعداد کارگاه فعالیت می کنند و افزود: 15 هزار قطعه کالای چرمی در استان تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان فروش سالانه محصولات چرمی را حدود دو میلیارد ریال عنوان کرد.
حسن پور در خصوص حمایت از هنرمندان این رشته نیز اظهار کرد: در این راستا هنرمندان صنعتگر در رشته چرم دوزی حدود یک میلیارد ریال دریافت کرده اند.
وی افزود: عمده مشکلات هنرمندان فعال در عرصه چرم کمبود مواد اولیه، نبود سرمایه کافی و عدم دسترسی به بازارهای هدف است که تلاش می کنیم با برنامه ریزی و راهکارهای مناسب این مشکلات را برطرف کنیم.
لزوم استفاده از طرح های انحصاری و بومی در صنعت چرم
مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در سفر به لرستان اولویت بندی طرح ها و محصولات چرمی را برای رونق این صنعت مهم عنوان کرد.
وی بیان کرد: تلفیق صنعت چرم با هویت بومی و تکنیک هنرمند در واقع تلفیق هنر سنتی، صنایع دستی و تجارت را کامل می کند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: تنوع محصولات چرمی به حدی است که از بشقاب، کیف پول گرفته تا کیف کار و حتی زیور آلات استفاده می شود و حتی از چرم های کوچک نیز می توان برای کاربردی استفاده کرد. استفاده می کند . و صنایع تزئینی
جلالی گفت: حتی در بسته بندی محصولات خاص و گران قیمت مانند زعفران و طلا نیز می توان از چرم استفاده کرد.
وی تصریح کرد: چرم یک هنر صنعتی کاملا شرقی است و انسان های نخستین نخستین صنایع دستی را با پوست گوسفند ساختند و امروزه این صنعت علاوه بر کاربردهای کاربردی و تزیینی در قالب پوشاک، گردنبند و طرح های مختلف بر پایه چرم نیز مورد استفاده قرار می گیرد.