به گزارش بازار، مسعود بختیاری در دومین نشست خبری همایش «صید مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تن ماهی» با توجه به تصور برخی از استفاده از مواد نگهدارنده در کنسروها به ویژه در ماهی، افزود: صنعت کنسروسازی بر اساس فرآیند حرارت دهی خاصی شکل گرفته است که از طریق این فرآیند، ماندگاری محصول بدون استفاده از مواد نگهدارنده افزایش می یابد و مصرف کنندگان نگران این موضوع نیستند.
رئیس اتحادیه صنعت کنسرو ایران با بیان اینکه تن ماهی بیشترین مصرف را برای کنسروسازی دارد، تصریح کرد: علت پرمصرف ترین ماهی تن در صنعت کنسرو این است که علاوه بر دسترسی آسان به این محصول، در هر مکانی قابل استفاده است. و در هر زمان
وی بیان کرد: برای کاهش قیمت ماهی تن باید واردات تسهیل شود تا بتوانیم کنسرو با کیفیت و با قیمت مناسب به مردم عرضه کنیم.
بختیاری صادرات کنسرو ماهی را یکی دیگر از اقدامات حمایتی از صنعت کنسرو ایران دانست و گفت: با تسهیل صادرات می توان قیمت کنسروهای داخلی را کاهش داد و از افزایش قیمت جلوگیری کرد.
وی افزود: در صورت حمایت و مدیریت کافی از این بخش و اعمال معافیت مالیاتی برای صنعت کنسرو ماهی، قیمت هر قوطی حداقل 10 هزار تومان کاهش می یابد.
رئیس اتحادیه صنعت کنسرو ایران گفت: قراردادی بین اتحادیه کنسرو و سازمان شیلات منعقد می شود تا بتوانیم با ارائه آمار و اطلاعات دقیق صید مشکل صنعت کنسرو ماهی را حل کنیم.
واردات ماهی تن نیاز به مدیریت دارد
در این نشست خبری دبیر اتحادیه تولید و آبزیان ایران گفت: در حوزه شیلات نیز باید از اهرم واردات استفاده شود تا تولیدکنندگان داخلی بتوانند با محصولات وارداتی رقابت کنند. البته این واردات هم باید مدیریت شود.
«علی اکبر خدایی» با بیان اینکه منابع و ذخایر دریا محدود است و دنیا در راستای پایداری صید گام برداشته است، افزود: بنابراین کشور باید به سمت بهره وری پایدار، استفاده بهینه از منابع و ارزش افزوده حرکت کند.
دبیر انجمن تولیدات و اتحادیه آبزیان ایران تصریح کرد: میزان صید ماهی تن در دنیا تقریبا ثابت است اما هر سال مصرف کنسرو تن ماهی کاهش می یابد و مصرف ماهی تن بدون کنسرو افزایش می یابد.
وی افزود: بنابراین کشور باید از ظرفیت تن ماهی علاوه بر کنسرو به سمت محصولات غیر کنسرو برود، البته در زیرساخت های صید مشکلاتی داریم که باید با آموزش جامعه صیادی نسبت به تولید محصول مناسب رسیدگی شود. برای پردازش
خدایی با بیان اینکه اصلاح حمل و نقل صید آبزیان برای ایجاد شرایط برای مصرف تازه ماهی ضروری است تصریح کرد: فرآوری مناسب، حمل و نقل و صادرات به شکل تازه نیاز به هماهنگی دارد و در این زمینه ضعف هایی وجود دارد.
دبیر انجمن تولیدات و اتحادیه آبزیان ایران با اشاره به اینکه به دنبال کاهش قیمت و افزایش مصرف آبزیان هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر حدود 150 کارخانه کنسروسازی داریم که برخی از آنها معطل مانده اند، بنابراین برای فرآوری این بخش، اقدام به تولید کنسرو می کنیم. باید این کارخانه ها را با ظرفیت کامل فعال کنند.
وی به افزایش قیمت ماهی تن در ماه های اخیر اشاره کرد و افزود: افزایش قیمت ماهی به دلیل افزایش تقاضا نیست، بلکه کمبود عرضه ماهی تن این مشکل را ایجاد کرده است، بنابراین به نظر می رسد با با کمک سازمان شیلات می توان از طریق واردات این امر را مدیریت کرد و مشکل حل شد.
خدایی افزود: استفاده از اهرم واردات در این صنعت منجر به تسخیر تولیدکننده داخلی و عرضه محصول رقابتی می شود.