افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
0

کنترل انتظارات و نرخ ارز راه حل اصلی کاهش تورم است – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

  • کد خبر : 433463
کنترل انتظارات و نرخ ارز راه حل اصلی کاهش تورم است – خبرگزاری مهر از ایران و جهان.

به گزارش خبرنگار مهر، مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی ایران در نخستین گزارش از سری گزارش های «تحلیل اقتصاد ایران» اعلام کرد تورم فعلی ایران ریشه پولی ندارد و کنترل انتظارات و نرخ ارز مهمترین چیز است. چالش در حوزه تورم ایران. این گزارش ضمن بررسی تجربه کشورها در کنترل تورم، به تحلیل پدیده تورم […]

به گزارش خبرنگار مهر، مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی ایران در نخستین گزارش از سری گزارش های «تحلیل اقتصاد ایران» اعلام کرد تورم فعلی ایران ریشه پولی ندارد و کنترل انتظارات و نرخ ارز مهمترین چیز است. چالش در حوزه تورم ایران.

این گزارش ضمن بررسی تجربه کشورها در کنترل تورم، به تحلیل پدیده تورم در ایران و چرایی وقوع آن می پردازد. چشم انداز برنامه هفتم در مورد تورم را تحلیل می کند و در نهایت راهکارهایی برای مهار تورم ارائه می کند.

در مورد برنامه هفتم و موضوع تورم نیز باید گفت که اگرچه در این برنامه به موضوع تورم پرداخته شده است، اما نگاه غالب، نگاه پولی به موضوع تورم است. در واقع فرض بر این است که با مدیریت نقدینگی و برخی اصلاحات در نظام بانکی و بودجه دولت، نقدینگی و به تبع آن تورم کنترل شد. این در حالی است که تورم فعلی ایران ریشه پولی ندارد و کنترل انتظارات و نرخ ارز مهمترین چالش در کاهش تورم است.

شایان ذکر است که با توجه به فشارهای وارده بر اقتصاد ایران به دلیل تحریم ها و انتظارات منفی و آسیب جدی به تولید و سرمایه گذاری و از سوی دیگر موفقیت نه چندان موفق سیاست های کنترل نقدینگی، بهتر است بر روی انقباضات شدید تمرکز شود. سیاست‌ها در شرایط تحریم، به‌ویژه در این کشور بر اعتبارات و تسهیلات متمرکز نبود و در عوض با مدیریت و تثبیت تورم سعی در رونق تولید داشت.

در شرایط کنونی اجرای سیاست های پولی و مالی باید ثبات تورم را در اولویت قرار دهد و نه چندان کاهش تورم را و نمی توان انتظار داشت با اجرای برخی سیاست های پولی و مالی تورم کاهش چشمگیری را تجربه کند.

در صورت لغو تحریم ها، سیاست های پیشنهادی می تواند تورم بادوام و بلندمدت کشور را به سطوح تک رقمی کاهش دهد. اما در صورت عدم رفع تحریم ها، سیاست های مذکور بدون کاهش شدید تورم بر تولید و سرمایه گذاری فشار وارد می کند و کشور هم تورم و هم رکود را تجربه خواهد کرد.

بنابراین در این شرایط بهتر است بر رشد اقتصادی و مدیریت و تثبیت تورم تمرکز کنیم تا سیاست های انقباضی افراطی و تحمیل رکود.

مهم ترین سیاست هایی که در شرایط فعلی و پس از رفع تحریم ها با شدت بالا می تواند با شدت پایین دنبال شود شامل مدیریت انتظارات و نرخ ارز، کنترل پول و نقدینگی، اصلاحات ساختاری از جمله اصلاح نظام بانکی، اصلاح ساختار بودجه است. و از بین بردن انحصارها و جلوگیری از درمان شوک.

اگرچه سیاست های مذکور می تواند منجر به تورم پایدار اقتصاد ایران شود که در شرایط موجود است منع کننده نیست تورم را کنترل و کاهش دهد، اما در شرایط فعلی در بهترین حالت، اندکی (در نهایت بین 5 تا 10 درصد) می تواند تورم را کاهش دهد و اصرار بیش از حد بر آنها می تواند بر رکود در بخش های تولید و سرمایه گذاری حاکم شود.

در شرایط غیرتحریمی، سیاست های فوق می تواند متوسط ​​تورم بلندمدت اقتصاد ایران را کاهش داده و تورم تک رقمی پایدار را برای اقتصاد ایران به ارمغان بیاورد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=433463

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.