راه آهن همدان – سنندج روز گذشته با حضور رئیس جمهور افتتاح شد و استان کردستان به شبکه ریلی کشور الحاق شد.
خبرگزاری دولتی و سایر رسانههای همسو اعلام کرده بودند: پروژه راهآهن همدان – سنندج پس از 18 سال و با حمایت دولت سیزدهم در تزریق به موقع اعتبار وارد شبکه ریلی کشور شد. این پروژه پس از سال ها با حدود 60 درصد پیشرفت به دولت سیزدهم واگذار شد و سپس از مهرماه سال گذشته با یک حرکت جهادی و تزریق اعتبارات ویژه و استفاده از 450 نفر، کار از سر گرفته شد. امروز پس از گذشت 2 سال از عمر دولت سیزدهم این پروژه بزرگ به دست رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
حالا حسام الدین آشنا مشاور حسن روحانی در دولت یازدهم و دوازدهم در مطلبی به این ادعاها واکنش نشان داد و نوشت: عملیات اجرایی راه آهن همدان – سنندج به طول 151 کیلومتر در سال 96 و 144 کیلومتر در 23 مهر آغاز شد. . دولت جدید مجبور شد 7 کیلومتر باقیمانده را تا پایان دسامبر 1400 تکمیل کند و تا پایان سال عملیات کل پروژه را آغاز کند. از تاخیر دو ساله و اضافه پرداخت 1.9 میلیارد تومانی شکایتی وجود ندارد.
پروژه راه آهن همدان – سنندج یکی از پروژه های مصوب سال 1392 است که فاز اول آن از تهران به همدان در سال 1395 به بهره برداری رسید و فاز دوم آن که شامل مسیر همدان – سنندج است در ساعت 23 مهرماه به بهره برداری رسید. .
طول خط ریلی تهران – همدان – سنندج حدود 420 کیلومتر است و مسیر تهران – همدان به طول 270 کیلومتر به بهره برداری رسیده است. مرحله دوم این خط ریلی از همدان به سنندج که 151 کیلومتر طول دارد در سه قسمت تعریف شده است که حدود 64 کیلومتر آن در استان همدان و بقیه در کردستان قرار دارد.
پروژه راه آهن همدان – سنندج شامل سه قطعه است و از همدان تا سنندج هفت ایستگاه بهار، آق بلاغ، دوسر، قروه، آوانگان، دهگلان و سنندج وجود دارد.
طول قطعه اول این پروژه 64.5 کیلومتر، قطعه دوم 56 کیلومتر و قطعه سوم 29.5 کیلومتر است. این خط ریلی تک خط دارای عرض مسیر 6 متر و طول پل ها 2524 متر است. .
ظرفیت حمل مسافر 300 هزار نفر در سال و ظرفیت حمل بار 500 هزار تن است که بر اساس برنامه ریزی انجام شده این تعداد در بخش مسافر در سال 1420 به 600 هزار نفر و ظرفیت حمل بار به یک میلیون تن افزایش می یابد.