افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
0

کمیسیون صنایع اتاق کشور؛ پیشنهاد 4 میلیارد دلاری برای واردات خودرو در بودجه دارد

  • کد خبر : 422886
کمیسیون صنایع اتاق کشور؛ پیشنهاد 4 میلیارد دلاری برای واردات خودرو در بودجه دارد

امید محمدی; بازار: دیروز خبر اختصاص دو میلیارد دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات خودرو در سال آینده منتشر شد. انتشار این خبر همزمان با عدم ثبت سفارش خودروهای وارداتی، محدودیت های پولی، عدم امکان استفاده از ارز و کاهش عرضه خودروهای وارداتی فعلی، عدم تمایل دولت به افزایش را یادآوری می کند. گردش […]

امید محمدی; بازار: دیروز خبر اختصاص دو میلیارد دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات خودرو در سال آینده منتشر شد. انتشار این خبر همزمان با عدم ثبت سفارش خودروهای وارداتی، محدودیت های پولی، عدم امکان استفاده از ارز و کاهش عرضه خودروهای وارداتی فعلی، عدم تمایل دولت به افزایش را یادآوری می کند. گردش خودروهای وارداتی کارشناسان بر این باورند که اعلام عجیب آمار واردات خودرو در سال جاری نشان از عدم وجود سیاست اصولی در این حوزه دارد و بنابراین عدم اجرای دستورالعمل های قانون سازمان صنعت خودرو، بازار خودرو را با چالش جدی مواجه خواهد کرد. . برای بررسی وضعیت واردات خودرو در سال آینده بر اساس لایحه اول بودجه، گفت وگویی با «مصطفی پوردهقان اردکانی» عضو کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی داشتیم.

باید انتظار داشت که در مقابل واردات خودرو که پشت واژه های مقدسی مانند «حمایت از تولید داخلی یا ایجاد اشتغال» پنهان می شود، مقاومت وجود داشته باشد.

* از دو ماه گذشته ثبت سفارش خودروهای وارداتی متوقف شده است، بنابراین نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد، آیا از وضعیت فعلی واردات خودرو راضی هستید؟

پس از چهار دهه سیاست حمایتی که در گام اول درست و در درازمدت نادرست بود، باید منتظر مقاومت در برابر واردات خودرو بود که پشت کلمات مقدسی مانند حمایت از تولید داخلی یا ایجاد اشتغال پنهان شده بود. البته گاهاً فعالیت های مخفیانه ای علیه واردات خودرو انجام می شود. در اولین روزی که «سید محمد اتابک» وزیر صلح برای دریافت رأی اعتماد در کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی حضور یافت، اعلام کردیم که «خودرو» دغدغه مردم است و باید در این زمینه کار اساسی انجام شود. این منطقه از آن زمان تاکنون جلسات متعددی با وزیر داشته ایم و ترخیص خودروهای وارداتی از گمرک را دیده ایم.

در بودجه ای که به شورای اسلامی ارائه شده، دولت 2 میلیارد دلار برای واردات خودرو پیش بینی کرده است. اما در کمیسیون صنایع و معادن اتاق ملت پیشنهادی برای افزایش این رقم به 4 میلیارد دلار داشتیم که باید در کمیسیون تلفیق و سپس در جلسه عمومی اتاق ملت مطرح می شد .

* دیروز خبر اختصاص دو میلیارد دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات خودرو در سال آینده منتشر شد. آیا برای انجام این کار همچنان باید منتظر چالش های ارزی در سال 1404 باشیم؟

در بودجه ای که به شورای اسلامی ارائه شد، دولت 2 میلیارد دلار برای واردات خودرو پیش بینی کرد. اما در کمیسیون صنایع و معادن اتاق ملت پیشنهادی برای افزایش این رقم به 4 میلیارد دلار داشتیم که باید در کمیسیون تلفیق و سپس در جلسه عمومی اتاق ملت مطرح می شد . اینکه دولت معتقد است به دلیل کسری بودجه باید تعرفه ها را افزایش دهد، تعرفه واردات خودرو را افزایش دهد، درست نیست. بنابراین اگر تخصیص ارز برای واردات خودرو را افزایش دهیم، می توان انتظار داشت که از ابتدای دولت به صورت رسمی مجوز در بودجه برای بهبود عرضه و تخصیص ارز واردات خودرو نسبت به امسال دریافت کنیم. البته کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی با نظارت، فشار و مقاومت به دنبال بهبود وضعیت واردات خودرو است. من معتقدم سیاست گذاری در زمینه واردات خودرو باید به سمت انتقال فناوری و ورود شرکت های بزرگ خودروسازی جهان باشد، همانطور که در دهه 1970 و 1980 متأسفانه به دلیل تحریم های وحشیانه این امر در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.

* آیا کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی برنامه ای برای کاهش تعرفه واردات خودرو در سال آینده دارد؟

بله، از هفته آینده پیشنهادهای کاهش تعرفه به کمیسیون صنایع و معادن اتاق ملت ارائه می شود. من طرفدار افزایش تعرفه نیستم، باید تعرفه ترجیحی برای حمایت از واردات خودرو اعمال شود، در این راستا تلاش می کنم همکارانم را در این زمینه متقاعد کنم تا بازار خودرو رقابتی شود، قیمت ها کاهش یابد و ایمنی ایجاد شود. همراه با افزایش کیفیت تولیدات داخلی.

درآمد دولت از تعرفه واردات بالغ بر 260 میلیارد تومان است. این رقم در مقایسه با درآمد 6000 همتی چندان قابل توجه نیست به همین دلیل برای کاهش تعرفه واردات خودرو مشروط به کمک برای افزایش پاداش درخواست حمایت کردم.

* دولت چهاردهم چقدر می تواند از افزایش تعرفه واردات خودرو سود ببرد؟

در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که کسری بودجه عملیاتی دولت به طور رسمی 1.8 هزار همات اعلام شده بود، بنابراین دولت منابع مختلفی را برای تامین درآمد در نظر گرفته است. بر اساس صحبتی که با سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتم، وی درآمد دولت از تعرفه واردات را 260 هزار میلیارد تومبا اعلام کرد. این رقم درمقایسه با درآمد 6000 همتی چندان قابل توجه نیست به همین دلیل تقاضای حمایت برای کاهش تعرفه واردات خودرو مشروط به کمک برای افزایش پاداش کردم. در صورت تحقق این هدف، می توان سیاست صحیحی برای بهبود وضعیت بازار خودرو ایجاد کرد.

* حدود 80 هزار نفر برای عرضه 6000 خودرو در صف ایستادند. به نظر شما این وضعیت تا کی ادامه خواهد داشت؟

سیاست های عجیبی را برای عرضه خودرو اعمال می کنند، وقتی محدودیت هایی برای واردات اعمال می شود، حتما این مشکل در عرضه هم ایجاد می شود. این نوع رفتارها را نمی توان سیاست گذاری نامید، بلکه مدیریت روزانه ای است که با مردم، شورای اسلامی و دولت برابری نمی کند. بازار خودرو دو بال عرضه و تقاضا دارد که باید متعادل باشد. مشکلات صنعت و بازار خودرو به دلیل تبدیل خودرو به کالای سرمایه ای است که ریشه در قیمت گذاری دستوری و مالکیت دولتی دارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=422886

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.