به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر حسین سیمای صراف در مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی دانشگاهی که امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، آنچه امروز کم است، آشتی دانست و گفت: رئیس جمهور بارها گفته است که با یک جمله ساده و قابل فهم که دعوا پدر مردم است حذف شده است. بنابراین باید بر سر مشکلات کشور به توافق برسیم.
وی به دو توافق ضروری اشاره کرد و افزود: با این حال هنوز در مهم ترین و مهم ترین موضوعات و اولویت ها به توافق نرسیده ایم. اجماع دوم این است که ما هنوز بر سر راه حل مشکلات توافق نداریم.
علم تنها راه برون رفت از مشکلات است.
وزیر علوم اظهار داشت: علم و عقل بهترین معیار برای این مشکلات است. و ادامه داد: چندین دهه است که بزرگان علم و فرهنگ ما سعی در نشان دادن اعتبار عقل و حجیت آن برای غلبه بر آن داشتند. اخباری ها، اما در مورد اعتبار علم همچنان چالش داریم. ما هنوز معتقد نیستیم که علم تنها راه برون رفت از مشکلات است و توجه چندانی به داده های علمی نداریم.
وی تاکید کرد: من معتقد نیستم علم معصوم است. علم وحی نیست. اما آیا راه حل دیگری داریم؟ علم به تنهایی خوشبختی نمی آورد و علم با بینش اخلاقی بشریت را نجات می دهد.
سیمای صراف خاطرنشان کرد: اگر علم در دست افراد زورمند، بد اخلاق و مفسد باشد، موجب نابودی بشریت می شود. همانطور که امروز دیدیم، آنها از علم و فناوری برای نابودی یک نسل استفاده می کنند.
وی ادامه داد: بشریت فکر می کرد با منشور سازمان ملل متحد و ایجاد سازمان ملل متحد صلح می آورد. این تفکر اشتباه نبود، اما دیدیم که امروز بار دیگر بشریت از صلح و امنیت دور شده است. وقتی کشورها در قبال جنایات رژیم صهیونیستی سکوت می کنند و آنها را دفاع می نامند، باید منتظر آینده خطرناکی برای خود باشند.
وزیر علوم با اشاره به انتقادات به دانشگاه گفت: گاهی دانشگاه به دلیل عقب افتادن از رتبه علمی و یا انجام ندادن مسئولیت اجتماعی مورد انتقاد قرار می گیرد. تو بچه جنگ و جهاد هستی. من دانشگاهیان امروز را با دفاع مقدسان رزمنده مقایسه می کنم.
کل بودجه آموزش عالی کمتر از سه درصد بودجه کشور است.
وی ادامه داد: توانمندی سربازان ما با ارتش صدام قابل مقایسه نبود، اما با شجاعت و ایمان و با پشتیبانی امام، دشمن را به زانو درآوردند و امروز حتی یک نقطه از خاک ایران زمین گیر نشده است. از دست داد: امروز هم دانشگاهیان از حمایت مادی و منابع مالی زیادی برخوردار نیستند، اما چراغ های آزمایشگاه و کتابخانه روشن است. وقتی به پارکهای علم و فناوری میرویم احساس امیدواری میکنیم، اما متأسفیم که با این همه ظرفیت، آرزو میکنیم که ای کاش منابع اقتصادی بیشتری برای روشن نگه داشتن این چراغ برای مدت طولانیتری داشتیم.
سیمایی صراف با اشاره به فصل بودجه گفت: من از کمبود خبر دارم اما باید در نظر داشته باشیم که هزینه کرد کرد برای علم و دانشگاه سرمایه گذاری است نه هزینه. من نمی خواهم کمبودها و غیبت ها را بزرگ کنم، از رئیس جمهور آموختم که مردم نباید ناامید شوند. اما من به برخی کاستی ها اشاره می کنم.
وزیر علوم با اشاره به بودجه آموزش عالی گفت: کل بودجه آموزش عالی کمتر از سه درصد بودجه کشور است. کل بودجه آموزش عالی اعم از بودجه دانشگاه و دانشگاه کمتر از بودجه یکی از بهترین دانشگاه های جهان است.
وی ادامه داد: مشارکت این بخش در تولید ناخالص ملی بسیار کم است. اگر ارز سنجی کنیم 50 درصد بودجه سال 1389 را داریم اما دانشگاهیان همچنان امید دارند.
وزیر علوم با اشاره به اینکه انتخابات امید جدیدی به دانشگاه داده است به رئیس جمهور گفت: اولین افرادی که بعد از شما آمدند دانشگاهیان بودند. دانشگاهیان در قبال جامعه مسئول هستند. دانشگاهیان از مشکلات جامعه، صنعت و بحران های کشور آگاه هستند و سعی می کنند از نوآوری عقب نمانند.
ما به دنبال احیای آبرومندانه معیشت کارکنان و معلمان هستیم
وی ادامه داد: کارمندان بدانند که به دنبال ترمیم معیشت هستیم اما رئیس جمهور گفت تا زمانی که وعده ها محقق نشود نباید قول داد. ما به دنبال احیای معیشت کارکنان و معلمان شایسته هستیم.
سیمای صراف درباره اجرای برنامه هفتم توسعه گفت: برنامه اقدام لازم را برای اجرای برنامه هفتم آماده کرده ایم و معتقدیم این برنامه خوب است و در صورت تامین منابع مالی آن به رشد علمی و جهش علمی دست خواهیم یافت. و ما می توانیم مهاجرت را متوقف کنیم و زندگی مناسبی را برای کارکنان و معلمان فراهم کنیم.
با اشاره به خاطره ای از ماهاتیر محمد؛ معمار مالزی جدید گفت: ماهاتیر محمد پزشکی را رها کرد و برای حل مشکلات جامعه به دنیای سیاست رفت و از این طریق مالزی جدید را پایه گذاری کرد. پزشکان نیز از پزشکی وارد عرصه سیاست شدند و امیدواریم آینده ای نو و سربلند برای ایران عزیز شاهد باشیم.