به گزارش بازار، محدی بک نظر با اشاره به حوادث اخیر مربوط به اعتراض طلافروشان گفت: از اول دی ماه 1402 بر اساس ماده 26 اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده برای 4 نفر الزامی است. گروه ها، از جمله طلا فروشان. ، برای اجرای وظایف سیستم مالیاتی.
وی افزود: در عین حال سامانه جامع تجارت نیز از ابتدای آذرماه برای صنف طلافروشان تعیین تکلیف کرده بود که متأسفانه در این زمینه به طور کامل اطلاع رسانی نشده است. مطابق با این تکالیف، موجودی طلافروشان باید در سامانه جامع معاملات ثبت شود و از سوی دیگر، کد ملی مصرف کننده نهایی نیز در فاکتورهای صادر شده قید شود.
به گفته سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور، تعهدات مقرر در نظام مالیاتی با تعهدات نظام جامع تجارت متفاوت است. به عنوان مثال در این سامانه طلافروشان محتویات فاکتورهای کاغذی قدیمی را به صورت الکترونیکی بارگذاری می کنند.
از این نظر نیازی به ثبت کد ملی خریدار یا مصرف کننده نهایی نیست، موضوعی که در روزهای اخیر نیز گزارش شده است. از سوی دیگر، افراد واجد شرایط می توانند برای مقایسه صورتحساب های کاغذی با صورتحساب های الکترونیکی مورد تایید نظام مالیاتی به شرکت های مورد اعتماد سازمان امور مالیاتی مراجعه کنند.
مدیرکل مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه اگر از این همزمانی انجام وظایف در اول دی ماه اطلاع می یافت، اقدامات لازم توسط سازمان امور مالیاتی انجام می شد، گفت: مقداری طلا تجار به طور غیرقانونی اصل طلا را زیر پا می گذارند: مالیات بر ارزش افزوده دریافت می کردند و این چالش ها با صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان حل می شود.
وی افزود: متأسفانه برخی طلافروشان حتی پس از شفاف سازی و تعدیل تکلیف سامانه جامع معاملات همچنان به اعتراض خود ادامه داده اند و این در حالی است که رویه طراحی شده در سامانه مودیان مربوط به اخذ مالیات با ایجاد پایه جدید مالیاتی است. وجود ندارد و تنها مسئله شفافیت پرهیز از تخلف در اخذ مالیات های غیرقانونی از مردم است.
این مسئول در پایان به صدور برگ تشخیص مالیات 1401 اشاره کرد و گفت: اصناف و فعالان اقتصادی واقعی در خرداد ماه به وظایف قانونی خود در خصوص مالیات سال گذشته عمل کرده اند. بر این اساس عده ای مستقیماً از تسهیلات تبصره 100 قانون مالیات های مستقیم استفاده کرده اند و برای گروه دوم نیز برگه تشخیص صادر و ابلاغیه لازم به عمل آمده است.