افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 2 November , 2024
2

کشف راز خورشید با متون باستانی از سلسله چوسون در کره

  • کد خبر : 111689
کشف راز خورشید با متون باستانی از سلسله چوسون در کره

خورشید نزدیک ترین ستاره به ماست و مدت هاست که دانشمندان و ستاره شناسان را با رفتار مرموز و غیرقابل پیش بینی خود مجذوب خود کرده است. دینامیک مغناطیسی آن لکه های خورشیدی ایجاد می کند و این لکه های تیره روی سطح خورشید نشان دهنده تغییرات در فعالیت آن است. برای قرن‌ها، محققان مشاهده […]

خورشید نزدیک ترین ستاره به ماست و مدت هاست که دانشمندان و ستاره شناسان را با رفتار مرموز و غیرقابل پیش بینی خود مجذوب خود کرده است. دینامیک مغناطیسی آن لکه های خورشیدی ایجاد می کند و این لکه های تیره روی سطح خورشید نشان دهنده تغییرات در فعالیت آن است.

برای قرن‌ها، محققان مشاهده کرده‌اند که این لکه‌های خورشیدی از یک الگوی رفتاری چرخه‌ای پیروی می‌کنند و دریافته‌اند که معمولاً در یک چرخه ۱۱ ساله رخ می‌دهند. با این حال، خورشید هنوز دارای دوره‌های غیرقابل توضیحی از کاهش فعالیت است که به عنوان «مینیمم بزرگ» شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید:

معروف‌ترین دوره حداقل Maunder دوره‌ای بین سال‌های 1645 و 1715 بود که در آن لکه‌های خورشیدی تقریباً ناپدید شدند و زمین سردتر شد. این دوره اغلب به عنوان “عصر یخبندان کوچک” شناخته می شود.

گفته می شود که حداقل ماندار بین سال های 1645 و 1715 رخ داده است که در طی آن تقریباً هیچ لکه ای روی سطح خورشید مشاهده نشد. این برای محققان قرن نوزدهم آنقدر باورنکردنی به نظر می رسید که تصور می شد در آن زمان هیچ کس لکه های خورشیدی را ثبت نکرده بود. اما پس از ادامه تحقیقات ادوارد والتر مندر، یکی از اعضای رصدخانه رویال گرینویچ، به این نتیجه رسیدند که در این دوره واقعاً هیچ لکه‌ای وجود نداشته است. این نتیجه گیری بعداً ثابت شد.

دانشمندان همیشه مشتاق کسب اطلاعات بیشتر در مورد این کوتوله های بزرگ و کشف اسرار آنها بوده اند. به همین دلیل، اخیراً گروهی از محققان برای یافتن پاسخ به گذشته روی آورده اند.

چرخه ها، شفق های قطبی و تاریخ کره

سوابق تاریخی برای درک رفتار گذشته خورشید بسیار با ارزش هستند. یکی از منابع جالب مورد استفاده در مطالعه اخیر با تمرکز بر متون تاریخی کره ای در طول سلسله چوسان، که بین قرن های 14 و 19 حکومت می کردند. این متون به طور قابل ملاحظه ای که به خوبی حفظ شده اند شامل مشاهدات دقیق از آسمان شب، به ویژه ظاهر شفق ها هستند.

شفق های قطبی بیش از زیبایی بصری خود حرفی برای گفتن دارند. آنها ارتباط نزدیکی با فعالیت خورشیدی دارند و معمولاً در دوره های حداکثر فعالیت خورشیدی ظاهر می شوند.

لیمی یان و همکارانش با درک پتانسیل این رکوردها، در کتاب های تاریخ کاوش کردند و 1012 شفق ثبت شده بین سال های 1620 تا 1810 را تجزیه و تحلیل کردند.

این یافته غیرمنتظره درک ما از رفتار خورشید را به چالش می‌کشد.این یافته‌ها نشان می‌دهند که دینام خورشیدی که مسئول تولید میدان‌های مغناطیسی خورشید است، در دوره‌های حداقلی بسیار متفاوت عمل می‌کند و چرخه را کوتاه می‌کند.

این یک سوال مهم را ایجاد می کند. چه چیزی باعث ایجاد این حالت چرخه ای متمایز در دینام خورشیدی در طول کمینه های بزرگ می شود و چه معنایی برای سیاره ما دارد؟

افشای اسرار خورشید.

در حالی که حداقل های ماندر مدت هاست دانشمندان را متحیر کرده است، این تحقیق جدید سرنخ های مهمی برای درک بهتر این معما ارائه می دهد. از الگوهای آب و هوا گرفته تا آب و هوای فضا، رفتار چرخه‌ای خورشید به طرق مختلف بر سیاره ما تأثیر می‌گذارد و هر تغییری در این چرخه‌ها می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای داشته باشد.

اسکات مک‌اینتاش، فیزیکدان خورشیدی که در این مطالعه شرکت نداشت، می‌گوید: «دانشمندان نمی‌دانند که چه چیزی باعث روندهای چرخه خورشیدی طولانی‌مدت مانند مینیماهای مندر می‌شود. چیزهای زیادی وجود دارد که می تواند بر فعالیت خورشیدی در چنین دوره های طولانی تأثیر بگذارد. عوامل مختلفی مانند تغییرات میدان مغناطیسی داخلی خورشید و حتی اثرات خارجی پرتوهای کیهانی.

با این حال، یک مطالعه اخیر که به سایر منابع داده در مورد فعالیت خورشید اضافه می کند، بینش جدیدی ارائه می دهد. این مطالعه نشان می‌دهد که رفتار خورشید بیشتر از آنچه قبلا تصور می‌شد تطبیق‌پذیر است و می‌تواند در دوره‌های فعالیت کم به حالت‌های مختلف تغییر کند.

دلایل این تغییرات همچنان یک راز باقی مانده است و خورشید همچنان ما را با طبیعت در حال تغییر خود شگفت زده می کند.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=111689

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.