افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
0

کشف بقایای یک شهر باستانی 4000 ساله در منطقه خیبر عربستان سعودی

  • کد خبر : 421129
کشف بقایای یک شهر باستانی 4000 ساله در منطقه خیبر عربستان سعودی

تاریخ انتشار 04/11/2024 – 14:26 +1 گرینویچ•به روز شد ۱۴: ۲۷ باستان شناسان می گویند بقایای شهری را پیدا کرده اند که قدمت آن به هزاره سوم قبل از میلاد در زیر زمین در واحه خیبر در عربستان امروزی مخفی شده است. تبلیغات بقایای این شهر که «ناتا» نامیده می‌شود، مدت‌ها در خاک واحه بسته […]

تاریخ انتشار به روز شد

باستان شناسان می گویند بقایای شهری را پیدا کرده اند که قدمت آن به هزاره سوم قبل از میلاد در زیر زمین در واحه خیبر در عربستان امروزی مخفی شده است.

تبلیغات

بقایای این شهر که «ناتا» نامیده می‌شود، مدت‌ها در خاک واحه بسته خیبر، زمینی سرسبز و حاصلخیز که توسط بیابانی در شمال غربی شبه جزیره عربستان احاطه شده بود، پنهان بود.

تیمی متشکل از باستان شناسان فرانسوی و سعودی به سرپرستی باستان شناس فرانسوی گیوم شارلو، دیواری باستانی به طول 14.5 کیلومتر در این محوطه کشف کردند.

تیم حفاری ادعا می کند که علاوه بر بقایای دیوار، شواهدی پیدا کرده اند که نشان می دهد این دیوارها در اطراف یک محل سکونت انسانی ساخته شده اند.

به گفته محققان، قدمت این شهر بزرگ که 500 نفر در آن زندگی می کردند، تقریباً به 2400 سال قبل از میلاد و در آغاز عصر مفرغ باز می گردد.

اما حدود هزار سال بعد این منطقه مسکونی متروکه شد در حالی که باستان شناسان دلیل چنین اتفاقی را نمی دانند.

زمانی که ناتا ساخته شد، شهرها در منطقه شام ​​در امتداد دریای مدیترانه، از سوریه امروزی تا اردن، شکوفا شدند. در آن زمان تصور می شد که شمال غربی عربستان بیابانی خشک است که عشایر از آن عبور می کنند و گورستان های زیادی را در خود جای داده است.

اما 15 سال پیش، باستان شناسان دیوارهایی را در واحه تیما در شمال خیبر کشف کردند که قدمت آن به عصر برنز باز می گردد.

دکتر چارلو می گوید این “اولین کشف بزرگ” باعث شد تا محققان توجه بیشتری به این واحه ها داشته باشند.

به گفته باستان شناسان، سنگ های سیاه آتشفشانی به نام بازالت دیواره های ناتا را به خوبی پوشانده اند و این مکان را به طور طبیعی از حفاری های غیرمجاز محافظت می کنند.

با این حال، تیم باستان‌شناسی مسیرها و پایه‌های خانه‌ها را با استفاده از تصاویری از بالا، سازه‌هایی که نشان می‌دهند در کدام مکان‌ها باید کاوش شود، یادداشت کردند.

شالوده های کشف شده در حین حفاری به اندازه کافی قوی بود که بتواند وزن خانه های یک یا دو طبقه را تحمل کند.

اولین یافته های محققان تصویر شهری 2.6 هکتاری را با حدود 50 خانه بر روی تپه ای نشان می دهد که دیوار محافظ خود را دارد.

سلاح‌های فلزی مانند تبر و خنجر و همچنین سنگ‌هایی مانند عقیق در داخل قبرهای واقع در گورستانی در این منطقه کشف شد که نشان‌دهنده یک جامعه نسبتاً پیشرفته برای مدت طولانی است.

این مطالعه بیان می کند که خرده های سفال نشان دهنده سرامیک های بسیار زیبا، اما بسیار ساده هستند.

به گفته آنها، ارتفاع دیوارها که می تواند به حدود پنج متر برسد، نشان می دهد که ناتاتا مقر یک حکومت محلی قدرتمند بوده است.

تبلیغات

باستان شناسان بر این باورند که اکتشافات جدید روند “شهرنشینی آرام” را در دوران گذار از زندگی عشایری به سکونتگاه روستایی نشان می دهد. این واحه‌های مستحکم می‌توانستند در منطقه‌ای که هنوز عمدتاً توسط گروه‌های عشایری پر جمعیت بود، با یکدیگر در تماس باشند.

این واحه‌های مستحکم می‌توانستند در منطقه‌ای با یکدیگر در تماس باشند که هنوز عمدتاً توسط گروه‌های عشایری پرجمعیت زندگی می‌شد.

به اینستاگرام فارسی یورونیوز بپیوندید

اگرچه نتا در مقایسه با شهرهای بین النهرین یا مصر آن دوره هنوز کوچک بود، اما به گفته محققان، در مسیر شهرنشینی مسیری مشابه اما «مسیر متواضع تر و آرام تر، کاملاً مختص به شمال غربی عربستان» را طی کرد.

تبلیغات

واحه خیبر، که نام آن از کلمه ای عبری به معنای «قلعه» گرفته شده است، در شمال شهر مدرن مدینه قرار دارد و مکانی بود که یهودیان در اوایل اسلام در آن زندگی می کردند.

در روایات اسلامی آمده است که قلعه های متعلق به یهودیان توسط علی بن ابی طالب در جنگ خیبر در سال 7 هجری قمری گشوده شد.

نتایج تحقیقات جدید در مجله علمیPLUS ONE» منتشر شده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=421129

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.