به گزارش بازار، سیدمجتبی خیامنکویی امروز دوشنبه در مراسم پنجمین دوره هفته کتاب ملی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به اهمیت تولیدات علمی در بخش کشاورزی، افزود: انتظارات بخش کشاورزی تبدیل شدن به آن است. مبتنی بر دانش است و مهمترین مؤلفه توسعه دانش بنیان افزایش تولید علمی و فناوری است.
وی پایداری امنیت غذایی را مهمترین هدف در بخش کشاورزی برشمرد و تصریح کرد: مهمترین مولفه امنیت غذایی دانش بنیان بودن این بخش و دستیابی به افزایش بهره وری است.
خیامنکویی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 25 درصد از تولیدات علمی کشور در بخش کشاورزی متعلق به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است، تصریح کرد: بیشتر این محصولات وارد عرصه های ترویجی شده و نتیجه آن افزایش عملکرد کشاورزی است. محصولات . می بینم.
وی ادامه داد: 25 درصد مجلات علمی کشاورزی در مجموعه سازمان تات منتشر می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در عین حال گفت: اگر بخواهیم به یک اتفاق بزرگ در بخش کشاورزی برسیم، بدون تکیه بر پایه های محکم علمی و دستیابی به اقتدار علمی میسر نمی شود.
وی اذعان داشت: بیش از 10 هزار هیات علمی داریم که نزدیک به 2 هزار نفر در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هستند.
خیامنکویی با اشاره به اینکه ایران در حال حاضر رتبه اول تولید علمی در خاورمیانه را دارد، تصریح کرد: برای دستیابی به جایگاه علمی ایران در سند چشم انداز باید سرعت تولید علمی را از نظر کمی و کیفی افزایش داد.
وی افزود: از نظر کیفی نیازمند این هستیم که تولیدات علمی و فناوری کشور در پایگاه های مرجع بین المللی نمایه شود.
رئیس سازمان تات در عین حال سهم تولیدات علمی دانشگاه ها در بخش کشاورزی را ناچیز دانست و گفت: امیدواریم رشد تولید علمی و فناوری دانشگاه ها در بخش کشاورزی افزایش یابد و به حل این مشکل منجر شود. مشکلات اولویت مشکلات این بخش.
وی همچنین با اشاره به توانمندی ها و تولیدات سازمان تات تصریح کرد: در این سازمان 300 هزار سند علمی و 110 کتابخانه داریم و علاوه بر تولید مجلات علمی نیازمند توسعه مجلات ترویجی هستیم.
خیامنکویی افزود: مهمترین چالش ما مجلات تبلیغاتی است و باید بتوان یافته های علمی را با زبانی شفاف به کشاورزان رساند.
وی در خصوص دیگر افتخارات از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: 14 دانشمند از حوزه کشاورزی ما از نظر تولیدات علمی جزو 2 درصد دانشمندان جهان قرار گرفته اند و تولیدات علمی آنها قابل رقابت با تولیدات جهانی است.
رئیس سازمان تات در ادامه سخنان خود با اشاره به الحاق ایران به معاهداتی مانند معاهدات شانگهای، گفت: میتوانیم در برخی زمینهها از جمله بخش کشاورزی در کشورهای عضو شانگهای و OCE، مرجعیت علمی را کسب کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین از بانک کشاورزی خواست از تولیدات علمی، پژوهشگران و دانشگاه ها حمایت کند.