معرفی کتاب بسیج فرهنگی ترکیه در قرن بیست و یکم به همت دفتر ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه در استانبول با حضور مقامات ارشد، کارشناسان برجسته حوزه فرهنگ و هنر، سرکنسول و وابستگان ترکیه برگزار شد. جمهوری اسلامی ایران در استانبول
به گزارش ایسنا، این کتاب که به تحلیلی جامع و عمیق از تلاشها و سیاستهای فرهنگی ترکیه در دهههای اخیر میپردازد، با مقدمه رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه همراه است که بهویژه بر نقش پررنگ و استراتژیک ترکیه در تقویت میراث فرهنگی تاکید کرد. .
این کتاب نمادی از تلاش های گسترده دولت برای ترویج و معرفی فرهنگ ترک در سطح جهانی است و راهنمای ارزشمندی برای سیاست گذاران و پژوهشگران فرهنگی محسوب می شود.
محمد نوری ارسوی وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه در این برنامه گفت: اگر در هر جای دنیا اثری متعلق به ترکیه هست، همین حالا بدانند که ترکیه آن را خواهد برد. با نظارت مستمر از زمانی که به وزارت فرهنگ و گردشگری رسیدیم، تقریباً 8000 اثر را به کشورمان یعنی زمین های متعلق به آنها برگرداندیم.
فخرالدین آلتون رئیس ارتباطات ریاست جمهوری گفت: در این عصر سرعت، ما به عنوان یک ملت با تهاجم فرهنگی قدرتمند و تهاجمات جهانی روبرو هستیم. این تلاش ها برای ایجاد همگونی فرهنگی جهانی، حملات فرهنگی را خطرناک تر کرده است. ما به عنوان ترکیه معتقدیم که باید در یک حرکت فرهنگی باشیم و این تلاش ها را انجام می دهیم.
وی در ادامه افزود: از سال 2002، وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه بیش از 12 هزار اثر تاریخی را که از این کشور خارج شده بودند، بازگردانده است. تقریباً 8000 از این آثار، یعنی دو سوم آنها، در شش سال گذشته بازگردانده شده اند.
فخرالدین آلتون ادامه داد: ما می گوییم جامعه بدون فرهنگ وجود ندارد و فرهنگ بدون جامعه وجود ندارد. ما چاره ای جز مقابله با نفوذ فرهنگی و تبلیغات بی تربیتی که توسط غربی ها انجام می شود نداریم. ما ملتی بی ریشه نیستیم، تمدن و فرهنگ غنی داریم.
این اثر با هدف حفاظت از میراث غنی فرهنگی ترکیه و ارائه آن به جهانیان تهیه شده است. همچنین نشان میدهد که ترکیه با همکاری همه نهادهای دولتی چگونه توانسته است در سالهای اخیر سیاستهای فرهنگی را اجرا کند.
این کتاب به طور عمیق دستاوردهای فرهنگی را از تأسیس جمهوری تا به امروز بررسی می کند و راهنمای مهمی برای انتقال سیاست های فرهنگی به نسل های آینده محسوب می شود.
این کتاب شامل شش فصل اصلی است که هر فصل به جنبه ای از سیاست های فرهنگی ترکیه اختصاص دارد. بخش سیاستهای فرهنگی ترکیه در این کتاب به بررسی روند نهادینهسازی سیاستهای فرهنگی از دوره جمهوری تا امروز میپردازد و اصلاحات و نوآوریهای حقوقی اخیر بهویژه در دو دهه اخیر را پوشش میدهد.
در بخش فعالیت های کتابخانه ای و انتشاراتی به افزایش تعداد کتابخانه ها، توسعه کتابخانه های دیجیتال و حمایت از ناشران و در بخش فعالیت های فرهنگی، رویدادهای فرهنگی در سراسر کشور، جشنواره ها و تنوع فعالیت های فرهنگی پرداخته شده است. ذکر شده اند.
در جای دیگر این کتاب، فعالیت های هنری از جمله نوآوری ها و حمایت های مختلف در زمینه تئاتر، موسیقی، نقاشی و سایر رشته های هنری و همچنین شرکت در رویدادهای هنری بین المللی مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش فعالیت های گردشگری نیز به بررسی تلاش های انجام شده برای افزایش جذابیت گردشگری و فعالیت های تبلیغاتی ترکیه می پردازد. همچنین در بخش سایر فعالیتهای فرهنگی و هنری، نمایشگاهها، رویدادهای مختلف فرهنگی و هنری در سطح ملی و بینالمللی و پروژههای مختلف برگزار شده است.
رئیس جمهور اردوغان در مقدمه این کتاب با تاکید بر میراث باستانی ترکیه اظهار داشته است:
تمدن 2000 ساله ما با تأسیس 16 دولت همراه با اسلام نقش مهمی در تاریخ ایفا کرده و فرهنگ ها را به عنوان پلی بین شرق و غرب به هم پیوند داده است. به عنوان نوادگان نیاکانی که توانستهاند قرنها جوامع مختلف را با همزیستی مسالمتآمیز حفظ کنند، امروز برای جهانی میجنگیم که در آن صلح، بهویژه در سرزمین خودمان، حاکم باشد.
تمرکز این کتاب بر فعالیتهای فرهنگی و اصلاحاتی است که پس از سال 2000 انجام شده است. از توسعه کتابخانهها و موزهها تا حمایت از هنرهای نمایشی، موسیقی و فعالیتهای نشر فرهنگی. از اقدامات در حوزه گردشگری گرفته تا برگزاری رویدادهای فرهنگی در سطح ملی و بین المللی، طیف وسیعی از سیاست ها و برنامه های فرهنگی ترکیه مورد بررسی قرار گرفته است.
این کتاب 681 صفحه ای منبع و مرجع مهمی برای انتقال میراث فرهنگی ترکیه به نسل های آینده و همچنین یک اثر آرشیوی مهم محسوب می شود. این اثر با شعار «ترکیه از ترکیه بزرگتر است» با ارائه نمونه های عینی به ارائه دستاوردها و نقش فرهنگی ترکیه در جهان می پردازد.
انتهای پیام