افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
3

کاهش 50 درصدی انرژی در ساختمان با بتن سبک عدم تمایل دولت و شهرداری در استانداردهای ملی ساخت و ساز

  • کد خبر : 206149
کاهش 50 درصدی انرژی در ساختمان با بتن سبک عدم تمایل دولت و شهرداری در استانداردهای ملی ساخت و ساز

بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: بتن اتوکلاو شده AAC نوعی بتن سبک است که از طریق فرآیند اتوکلاو تولید می شود. این بتن دارای مزایای بسیاری است که در موارد مختلف از جمله ساخت و ساز و ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. بتن اتوکلاو شده به دلیل خواص منحصر به […]

بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: بتن اتوکلاو شده AAC نوعی بتن سبک است که از طریق فرآیند اتوکلاو تولید می شود. این بتن دارای مزایای بسیاری است که در موارد مختلف از جمله ساخت و ساز و ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد.

بتن اتوکلاو شده به دلیل خواص منحصر به فرد خود مورد توجه مهندسان و سازندگان قرار گرفته است. این بتن دارای وزن سبک، رسانایی و عایق حرارتی خوب، مقاومت در برابر بارهای سنگین و مقاومت در برابر آتش است.

استفاده از بتن اتوکلاو شده در دیوارهای جداکننده، دستیابی به سازه مقاوم، عایق صوتی و عایق حرارتی ساختمان را ممکن می سازد.

استفاده از بتن اتوکلاو شده در دیوارهای جداکننده، دستیابی به سازه مقاوم، عایق صوتی و عایق حرارتی ساختمان را ممکن می سازد. کارشناسان معتقدند که بتن اتوکلاو شده با وزن سبک و ظرفیت سازه ای بالا می تواند برای ساخت سقف های سبک استفاده شود و بنابراین برای پروژه های صنعتی و ساختمانی مناسب است.

بتن اتوکلاو شده وزن بسیار سبکی دارد زیرا دارای حباب های هوا در ساختار خود است. این ویژگی باعث می شود که استفاده از این نوع بتن در کاهش وزن سازه ها و توزیع بار در ساختمان موثر باشد. از آنجایی که اجزای بتن سلولی اتوکلاو شده مواد معدنی طبیعی هستند، نه تنها قابل اشتعال نیستند، بلکه نسبت به سایر مصالح ساختمانی در برابر آتش مقاوم‌تر هستند.

قبل از وقوع زلزله منجیل در کشور، مقررات خاصی برای پروژه های عمرانی چه در حوزه مسکن شهری و چه روستایی در کشور وجود نداشت.

صمد صومی عضو هیئت مدیره انجمن بتن سبک اتوکلاو با اشاره به اینکه بتن اتوکلاو دارای وزن سبک، هدایت حرارتی و عایق مناسب، مقاومت در برابر بارهای سنگین و مقاومت در برابر آتش است، گفت: قبل از وقوع زلزله منجیل در کشور، مقررات هیچ چیز خاصی در کشور برای پروژه های ساختمانی، چه در بخش مسکن شهری و چه در بخش مسکن روستایی، وجود نداشت که بتواند ساختمان هایی مقاوم در برابر زلزله و موارد دیگر از جمله اتلاف انرژی، آتش سوزی و صدا داشته باشد.

متأسفانه در اوایل دهه 90 نه شهرداری ها، نه وزارت راه و شهرسازی و نه سازمان های نظام مهندسی ساختمان کمکی به اجرای موثر استانداردهای ملی ساخت و ساز نکردند.

وی افزود: پس از زلزله منجیل 2800 اساسنامه ایجاد شد که برای اولین بار ویرایش شد و سپس سازمان های نظام مهندسی ساختمان تشکیل و مقررات ملی ساخت و ساز تدوین شد. الان که اینجا هستیم و حتی در اوایل دهه 90 به اندازه کافی قوانین و مقررات ملی ساختمان داشتیم، اما متاسفانه نه شهرداری ها، نه وزارت راه و شهرسازی و نه سازمان های نظام مهندسی ساختمان هیچ کمکی در این زمینه ندارند. اجرای مقررات ملی ساختمان باید به بهترین شکل اجرا شود. چنین آرزویی دیده نمی شد.

صومی ادامه داد: قبل از زلزله پل ذهاب، انجمن بتن سبک اتوکلاو شده (ACC) ایران اقدامات علمی خوبی برای بهبود ساخت و ساز در کشور انجام داد که منجر به اتفاقات خوبی شد و مقررات 326 و 732 را به همراه داشت و باید به سازمان ها و ارگان های ذیربط فشار بیاوریم. مانند وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و نظام مهندسی و شهرداری ها برای اجرای حداقل استانداردهای ملی ساخت و ساز.

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن بتن سبک اتوکلاو گفت: اگر این اتفاقات بیفتد، خیالتان راحت باشد که در زلزله، مصرف انرژی و حتی مصرف بهینه سیمان مشکلی نخواهیم داشت. اما اگر علاقه ای به این اقدامات وجود نداشته باشد، متاسفانه به موفقیت مطلوب دست نخواهیم یافت.

دولت بخشنامه ای برای طبقه بندی مصرف انرژی در ساختمان ها صادر کرده است.

وی با بیان اینکه باید به نفع طبقه بندی ساختمان ها عمل کنیم، ادامه داد: دولت بخشنامه ای برای طبقه بندی مصرف انرژی در ساختمان ها صادر کرده است. به عنوان مثال اعلام کرده است که از ساعت 14:02 به بهره برداری می رسد. دولت بخشی را که هزینه بر مردم تحمیل می کند عملیاتی می کند و بخشی را که سازندگان، نظام مهندسی ساختمان، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها را مکلف می کند به اساسنامه ای مرتبط می شود که نتوانسته است انجام دهد. . بنابراین تا کنون آن را تایید کنید. یعنی اداره هزینه آنها را به مردم تحمیل می کند اما اداره استاندارد نمی تواند آنها را به سازمان ها و موسسات تحمیل کند.

صومی خاطرنشان کرد: درخواست ما این است که از مصالح ساختمانی جدید در هنگام تولید در کشور حمایت شود. زیرا با استفاده از محصول بتن سبک اتوکلاو شده در ساخت ساختمان ها و دیوارها می توان مصرف انرژی در ساختمان ها را تا 50 درصد کاهش داد.

میزان تولید بتن سبک اتوکلاو شده 4 میلیون متر مکعب در سال است که در صورت وجود اراده و تقاضا می توان آن را دو برابر کرد.

عضو هیئت مدیره انجمن بتن سبک اتوکلاو شده در پاسخ به این سوال که میزان تولید بتن سبک اتوکلاو در کشور چقدر است؟ و با چه چالشی روبرو هستید؟ وی گفت: تولید بتن سبک اتوکلاو شده 4 میلیون متر مکعب در سال است که در صورت تمایل و تقاضا می توان این میزان تولید را دو برابر کرد. کشورهای در حال توسعه 100 کارخانه تولید بتن سبک اتوکلاو شده دارند اما در ایران که قدمت زیادی دارد تنها 22 کارخانه وجود دارد که 19 کارخانه با یک شیفت کاری فعال هستند.

وی افزود: چالش اساسی این کارخانه ها حمایت دولت و فشار بر سازمان های نظام مهندسی ساختمان و شهرداری ها برای احداث ساختمان های مطابق با استانداردهای ملی ساخت و ساز است. طبقه بندی ساختاری و از نظر مصرف انرژی و آلودگی صوتی.

تمامی مباحث استاندارد ملی ساختمان معتبر است. به عنوان مثال، مبحث 3 و 18 که به مبحث آتش سوزی اشاره دارد، با محصول بتن سبک اتوکلاو شده که دارای مقاومت 4 ساعته در برابر آتش است، می تواند بسیار موثر باشد.

صومی ادامه داد: تمامی موارد استاندارد ملی ساختمان معتبر است. به عنوان مثال، مباحث 3 و 18 که به آتش سوزی اشاره دارد، با محصول بتن سبک اتوکلاو شده که دارای مقاومت 4 ساعته در برابر آتش است، می تواند بسیار موثر باشد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=206149

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.