افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
3

کاهش محسوس تقاضا برای مواد پروتئینی بسته بندی شده اصرار دولت بر تعیین قیمت های دستوری به دلیل کمبود مواد اولیه

  • کد خبر : 199838
کاهش محسوس تقاضا برای مواد پروتئینی بسته بندی شده اصرار دولت بر تعیین قیمت های دستوری به دلیل کمبود مواد اولیه

بازار؛ گروه صنعتی: بازار انواع محصولات پروتئینی مانند مرغ، گوشت قرمز و غذاهای دریایی از ابتدای سال با نوسانات قیمتی همراه بوده است. از یک سو مصرف کنندگان نهایی نسبت به این افزایش قیمت معترض هستند و از سوی دیگر صنایعی که این مواد را مواد اولیه مصرفی خود می دانند ممکن است با این […]

بازار؛ گروه صنعتی: بازار انواع محصولات پروتئینی مانند مرغ، گوشت قرمز و غذاهای دریایی از ابتدای سال با نوسانات قیمتی همراه بوده است. از یک سو مصرف کنندگان نهایی نسبت به این افزایش قیمت معترض هستند و از سوی دیگر صنایعی که این مواد را مواد اولیه مصرفی خود می دانند ممکن است با این نوسان قیمت تا حدودی دچار سردرگمی شوند.

دبیر انجمن صنایع بسته بندی گوشت و پروتئین کشور: دولت برای مواد اولیه مصرفی صنعت ما قیمت تعیین کرده و لاشه گوسفند و گوشت گاو و همچنین گوشت مرغ را قیمت گذاری کرده است، اما نمی توانیم مقدار لازم را تامین کنیم. مواد با اون قیمت

مسعود رسولی دبیر انجمن صنایع بسته بندی گوشت و پروتئین کشور در گفتگو با بازار گفت: اکنون تامین ماده اولیه بسیار مشکل است. در واقع دولت برای مواد اولیه مورد استفاده صنعت ما قیمت تعیین کرده و برای لاشه گوسفند و گوساله و همچنین گوشت مرغ قیمت تعیین کرده است اما ما نمی توانیم مواد لازم را با آن قیمت تامین کنیم. زیرا قیمت این مواد در بازار متفاوت است اما دولت بر قیمت های اعلام شده اصرار دارد.

رسولی افزود: در واقع برای صنعت بسته بندی گوشت و سایر پروتئین ها، دولت قیمت مرغ را کیلویی 70 هزار تومان تعیین کرده است اما مرغ 70 هزار تومانی در بازار وجود ندارد. با این حال او می گوید ما باید محصولات خود را با سرعتی که او تعیین کرده عرضه کنیم.

وی افزود: از سوی دیگر گوشت قرمزی که ما مصرف می کنیم بر اساس گوشت وارداتی قیمت دارد اما نمی تواند گوشت مصرفی ما را تامین کند.

دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت و پروتئین کشور گفت: مشکل اینجاست که وقتی مواد اولیه با نرخ تعیین شده از سوی دولت در دسترس نباشد، نمی توان انتظار داشت که محصولات را با نرخ مطلوب توزیع کنیم.

نیروی کار؛ چالش اساسی صنایع مختلف

بر اساس این گزارش، در سال های اخیر صنایع مختلف با چالش دیگری به نام کمبود نیروی کار مواجه هستند. به گفته مدیران کارخانجات مربوطه، اغلب در شرایطی که فضای کار آماده کار است اما به دلایلی مانند دستمزد ناکافی تعیین شده توسط دولت یا سایر صنایع، با این مشکل مواجه می شوند.

این فعال صنعت بسته بندی گوشت و پروتئین افزود: در واقع مشکل بعدی و نیاز بعدی صنعت ما نیروی کار است که البته مختص ما نیست و همه در صنایع مختلف این مشکل را دارند و نیروی کار پیدا نمی شود. ; یعنی در واقع در کارخانه های ما باید 30 درصد نیروی کار دهه 80، 30 درصد از دهه 70، 25 درصد از دهه 60 و 5 درصد از دهه 50 باشد، اما الان حتی 5 درصد هم مربوط به دهه 50 نیست. دهه 70 و 80 این نسل علاقه ای به کار ندارند.

دبیر انجمن صنایع بسته بندی گوشت و پروتئین کشور: متاسفانه در همه صنایع بخش های رسمی در حال از بین رفتن و بخش های غیررسمی در حال توسعه هستند.

رسولی در خصوص شرایط حاکم بر این صنعت نیز گفت: متأسفانه در همه صنایع بخش های رسمی در حال از بین رفتن و بخش های غیررسمی در حال توسعه هستند. مشکل این است که ما که قانونی کار می کنیم گلوی ما گرفته می شود و برای محصولاتمان قیمت تعیین می کنیم، اما آنها با فرض اینکه سوپرپروتئین دارند، محصولاتشان را با قیمتی که می خواهند عرضه می کنند. در واقع در همه صنایع این اتفاق افتاده است و گلوی کسانی را که قانونی و رسمی کار می کنند می گیرند.

برخی از محصولات پروتئینی به دلیل کمبود تقاضا دیگر تولید نمی شوند.

وی همچنین درباره تاثیر افزایش قیمت بر کاهش تقاضا نسبت به سال گذشته می گوید: همانطور که می دانید در دو سه سال اخیر تقاضا برای گوشت قرمز بسیار کاهش یافته است. علاوه بر این، تقاضا برای مرغ به طور نسبی کاهش یافته است.

رسولی اضافه کرد: در واقع برخلاف آنچه دولت می گوید سرانه تولید 30 کیلو است اما دولت خارجی ها را که تا 15 میلیون نفر تخمین زده اند حساب نمی کند و فقط جمعیت ایران را محاسبه می کند. چرا که گوشت مرغ مصارف دیگری هم دارد اما حساب شده نیست اما حقیقت این است که مصرف مرغ بسیار کاهش یافته است.

دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت و پروتئین کشور در پایان گفت: با این حال در مورد گوشت قرمز در صنعت ما مصرف گوشت کاهش چشمگیری داشته است. به گونه ای که برخی از فرآورده ها و فرآورده های گوشتی که قیمت آنها بالاتر از سایر محصولات است مانند انواع سوسیس و کالباس، به دلیل ارسال نشدن سفارشات بازار به کارخانه ها، دیگر شرکت ها آنها را تولید نمی کنند.

وب سایت آمار تحلیلی Statista: در سال 2022 آمریکا بیشترین درآمد را از محصولات گوشت، سوئیس و سوسیس و کالباس خواهد داشت و درآمدی بالغ بر 38 میلیارد دلار در این بخش خواهد داشت.

لازم به ذکر است در زمینه تولید گوشت مرغ در سال ۲۰۲۳ کشورهای آمریکا، برزیل، چین، اروپا، روسیه، مکزیک، تایلند، ترکیه، آرژانتین، کلمبیا و پرو به ترتیب بیشترین تولید را به خود اختصاص داده‌اند. از سوی دیگر، در زمینه تولید گوشت قرمز، ایالات متحده و برزیل در زمره پیشتازان قرار دارند، بنابراین بر اساس داده های آماری جهانی در سال 2023، تخمین زده می شود که برزیل حدود 10.57 میلیون تن گوشت گاو و گوشت گاو تولید کرده است که باعث می شود. این کشور دومین تولید کننده گوشت گاو در سراسر جهان است.

جالب اینجاست که داده های جهانی Statista نیز نشان می دهد که پیش بینی می شود ارزش بازار صنعت گوشت تا سال 2027 به بیش از 1.3 تریلیون دلار برسد. درآمد 38 میلیارد دلاری در این بخش و از سوی دیگر آلمان نیز دومین کشور در بخش درآمد است: سوئیس و سوسیس و کالباس درآمدی 33 میلیارد دلاری را به ثبت رساندند و پس از آن فرانسه، روسیه و مکزیک درآمد داشتند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=199838

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.