به گزارش بازار، سفرهای هوایی به اراضی اشغالی در سه ماه پایانی سال گذشته به دلیل جنگ غزه به شدت کاهش یافته است، بنابراین تعداد مسافرانی که از طریق فرودگاه بینالمللی بن گوریون در نزدیکی تلآویو به خارج از کشور سفر میکنند، بر خلاف برنامهریزی شده است. رژیم صهیونیستی در سال 2023 تنها 10 درصد افزایش داشته است.
سازمان فرودگاه های رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که تعداد مسافران پروازهای بین المللی اسرائیل در سال 2023 به 21.1 میلیون نفر و این رقم در سال 2022 به 19.2 میلیون نفر رسیده است.
در 9 ماه اول سال 2023، قبل از عملیات طوفان الاقصی و جنگ 7 اکتبر غزه، تعداد مسافران با 38.5 درصد افزایش سالانه به 19.1 میلیون نفر رسید، اما در نوامبر به سطح 78 کاهش یافت. ، درصد و در آذرماه 71 درصد کاهش را نشان داد.
تقریباً همه شرکتهای هواپیمایی خارجی در اثر جنگ و حملات موشکی شدید از سمت غزه، پروازهای خود به اسرائیل را به حالت تعلیق درآوردهاند و اکثر آنها در هفتههای اخیر اعلام کردهاند که لغو این پروازها را بین یک تا چهار ماه تمدید میکنند.
با این حال، مدیر عامل فرودگاه بن گوریون، اودی بار اوز، گفت که این فرودگاه با نظارت و حفظ ایمنی هواپیما و مسافران به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
در دسامبر گذشته، تنها هفت شرکت هواپیمایی خارجی به اسرائیل پرواز کردند، در حالی که تقریبا 80 درصد از مسافران با هواپیماهای Al Al سفر کردند، پس از آن کوچکترین خطوط هوایی اسرائیلی Israir با 10 درصد و Flydubai با 3.2 درصد قرار گرفتند.
در سال 2023، سه میلیون گردشگر و در سال 2022، 2.7 میلیون نفر به سرزمین های اشغالی سفر کردند. 3.5 درصد از تولید ناخالص داخلی اسرائیل وابسته به بخش گردشگری است و از این رو بخش مهمی از اقتصاد این رژیم صهیونیستی است و به گفته رسانه های عبری، در نتیجه جنگ کنونی خسارات زیادی متحمل خواهد شد.
شبکه اسرائیلی «کان» نتایج یک نظرسنجی را در مورد تعداد اسرائیلیهایی که اکثراً پس از 7 اکتبر اسرائیل را ترک کردند و از بازگشت به آنجا اجتناب کردند، منتشر کرد.
این شبکه گزارش داد که نظرسنجی سازمان جهانی صهیونیستی نشان می دهد که 80 درصد اسرائیلی هایی که پس از حملات 7 اکتبر به خارج از کشور رفته اند دیگر نمی خواهند به اسرائیل بازگردند.
این نظرسنجی همچنین نشان داد که 70 درصد از اسرائیلیهایی که سرزمینهای اشغالی را ترک کرده و در کشورهای دیگر زندگی میکنند، سبک زندگی خود را تغییر داده و علائم و ظواهر نشاندهنده یهودیت آنها را کاهش دادهاند، مانند ستاره داوود که برخی افراد بر تن میکنند، تزئین شده و استفاده از زبان عبری در میان آنها به شدت کاهش یافته است، زیرا معتقدند از زمان جنگ غزه، احساس تهدید علیه آنها دوچندان شده است.
اخیراً، رسانههای اسرائیلی اطلاعاتی را که معمولاً توسط آژانس جمعیت و مهاجرت اسرائیل منتشر نمیشود، در مورد تعداد درخواستهای شهروندی خارجی و داشتن پاسپورت دوم در میان اسرائیلیها و اینکه کدام کشورها را به عنوان مقصد ترجیح میدهند، بررسی کردند. بر اساس این داده ها، تعداد زیادی از اسرائیلی ها در حال حاضر روند مهاجرت به اسپانیا، پرتغال، آمریکا و حتی آلمان را آغاز کرده اند.
روزنامه عبری زبان زمان اسرائیل نیز گزارش داد که از آغاز جنگ غزه 370 هزار اسرائیلی سرزمین های اشغالی را ترک کرده اند و نیم میلیون نفر از جمعیت 10 میلیونی اسرائیل برعکس مهاجرت کرده اند و این بدون توجه به هزاران خارجی. از کارگران گرفته تا دیپلمات ها که از آنجا فرار کردند.