به گزارش بازار، علیرضا سرنج مدیرعامل شرکت رتبه بندی اعتباری پایا با بیان اینکه کارت های بازرگانی بر اساس چهار شاخص در سامانه جامع کسب و کار رتبه بندی می شوند، گفت: شاخص های پاسخگویی، شاخص های مالی، شاخص های کمی کسب و کار و شاخص های کیفی کسب و کار از جمله شاخص ها هستند. که کارت ویزیت در آن طبقه بندی می شود.
سرنج با اشاره به اینکه در این ساختار وزارت صنعت، معدن و تجارت امتیاز هر کارآفرین را بر اساس 1000 تعریف می کند، تصریح کرد: بر این اساس برای شاخص های مسئولیت (100 امتیاز)، شاخص های مالی (300 امتیاز)، کمی کسب و کار. شاخص ها شاخص های (350 امتیاز) و شاخص های کیفی کسب و کار (250 امتیاز) در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: سه شاخص مسئولیت، مالی و کمی کسب و کار به صورت خودکار با استفاده از سازوکارهای داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت و بر اساس اطلاعات موجود در بانک های اطلاعاتی مانند گمرک، بانک مرکزی، سامانه جم و … محاسبه می شود. . ارزیابی شاخص چهارم یعنی شاخص های کیفی کسب و کار توسط شرکت های رتبه بندی انجام می شود.
مدیرعامل رتبهبندی اعتباری پایا با بیان اینکه کارتهای بازرگانی فعالان اقتصادی (حقیقی و حقوقی) از دی ماه سال ۱۳۹۷ رتبهبندی شده است، افزود: بر این اساس هر بازرگانی باید سفارشهای خود را بر اساس رتبهای که کسب میکند در سامانه جامع مذاکره ثبت کند. . . سرنج با بیان اینکه این خدمات حاصل همکاری شرکت های رتبه بندی اعتباری، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان بورس و اوراق بهادار است، تصریح کرد: این خدمات با همکاری سازمان های بورس و اوراق بهادار انجام شده است. وی گفت: بر اساس سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر کنترل و نظارت بر فعالیت واردکنندگان و مالکان از سال 1397، یکی از بخشهای این رتبهبندی به شرکتهای رتبهبندی اعتباری واگذار شد تا این خدمات را در قالب یک. روش تایید شده توسط سه موسسه
همچنین تاکید کرد: دریافت و ارزیابی اطلاعات و مدارک کیفی فعالان اقتصادی (اطلاعات و مستندات مربوط به کیفیت فعالیت فعالان اقتصادی شامل استانداردهای اخذ شده، آیین نامه های تدوین شده، گواهینامه ها، دوره های آموزشی، سوابق تحصیلی و کاری اعضای سازمان. هیئت مدیره و مقامات ارشد). مدیران، مدیریت منابع انسانی و …) بر اساس دستورالعمل مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت می باشد.
سرنج در ادامه با بیان اینکه فعالیت شرکت های رتبه بندی تحت نظارت موسسات مالی است، ادامه داد: وی گفت: به همین دلیل کارمزد این خدمات توسط سازمان بورس و اوراق بهادار محاسبه می شود و بر اساس تعداد کارکنان بیمه شده شرکت و درآمد عملیاتی سال گذشته (یک ده هزارم حجم فروش شرکت) محاسبه می شود. .
وی همچنین با بیان این نکته به فعالان اقتصادی برای انتخاب شرکت درجه بندی اضافه کرد: با توجه به نوپا بودن این صنعت و عدم آشنایی فعالان اقتصادی با درجه بندی کارت بازرگانی، اشخاص حقیقی و حقوقی باید شرکتی را انتخاب کنند که بیشترین راهنمایی و راهنمایی را انجام دهد. پشتیبانی در ارائه تمامی مراحل این ارزیابی.
سرنج زمان ارزیابی را مهم توصیف کرد و گفت: با توجه به فوریت تجار و تحمیل هزینه هایی که ممکن است به دلیل تاخیر در ثبت سفارشات ایجاد شود، شرکتی را انتخاب کنند که کمترین زمان را برای انجام ارزیابی به آنها پیشنهاد دهد. همچنین برای انجام ارزیابی اشخاص حقیقی و حقوقی باید بخشی از اطلاعات محرمانه خود را در اختیار ارزیاب قرار دهند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: البته ناگفته نماند که در انتخاب ارزیاب باید به این نکته توجه داشت که وی شرکت رتبه بندی را انتخاب می کند که قوی ترین توافقنامه محرمانه را در اختیار وی قرار دهد تا شرکت های رتبه بندی بتوانند ارزیابی منصفانه ای از معامله گران داشته باشند. . زیرا بخش مهمی از حداکثر محدودیت سفارش مربوط به امتیاز ارزیابی ارائه شده توسط شرکت های رتبه بندی است.
سرنج در پایان تاکید کرد: انتخاب شرکت رتبه بندی باید با در نظر گرفتن رزومه کاری شرکت صورت گیرد. زیرا رزومه شرکت های رتبه بندی نشان می دهد که این شرکت ها تا چه حد توانسته اند اعتماد شرکت ها، استارت آپ ها یا افراد بزرگ و معروف را جلب کنند و توانسته اند با موفقیت به نیازهای آنها پاسخ دهند.