خبرگزاری مهر – گروه هنر – آتیه موذن; مرکز پژوهش های صدا و سیما هنوز نظرسنجی رسمی از آمار بینندگان برنامه های ماه مبارک رمضان ارائه نکرده است. با این حال چندی پیش روابط عمومی صدا و سیما 162 اعلام کرد که در بین برنامه های افطاری «محفل» و «زندگی پس از زندگی» بیشترین واکنش را داشته اند. اگر نگاهی به شبکههای اجتماعی و رسانهها بیندازیم، متوجه میشویم که در بین برنامههای ماه رمضان، «پارتی» و «زندگی پس از زندگی» بیشترین نظر را داشتهاند. 2 برنامه ای که هر کدام بیش از 3 میلیون بیننده دارند و سریال هایی که در ابتدای ماه مبارک رمضان پخش شد نیز بینندگان بیشتری را به خود جذب کرد و این نشان می دهد که گاهی یک برنامه با تحقیق درست و محکم و در نظر گرفتن استانداردهای برنامه ریزی می تواند از سریال و درام یا گفت و گو پیشی بگیرد. با هزینه های متعدد نمایش می دهد.
در این گزارش خلاصه ای از برنامه های هلال شبکه یک، پناه در شبکه دو، محفل شبکه سه و زندگی پس از زندگی در شبکه چهار را داریم که بیشترین بیننده را داشته اند. . در ماه مبارک رمضان مشاهده می شود. نزدیک افطار دیده اند.
“در حال رشد”؛ از تولد یک برند جدید تا اجتناب از داستان های رایج
شبکه یک سیما در این سال ها برنامه های مختلفی را رقم زد که بعدها کنار گذاشته شد. شاید یکی از برنامه هایی که در چند فصل شکل گرفت را بتوان «دعوت» با حضور برمه ای حجت الاسلام نامید. متعاقباً هر سال این شبکه برنامه ویژه ای را در همین ایام در نظر می گرفت و امسال قرعه کشی «هلال» نام داشت و محمد دلاوری به عنوان مجری آن انتخاب شد. این نمایش با تمرکزی که در فصل اول داشت می تواند به برند جدیدی در بین رمضانی ها تبدیل شود و در سال های آینده با جدیت و جسورتر ثبت نام کند.
ویژگی های برنامه
«هلال» در میان اکثر برنامه های رمضانی یک ویژگی دارد و آن این است که همچنان رویکرد روایی پس از «ماه عسل» را حفظ کرده است. این برنامه به سبک زندگی مسلمانان جهان اسلام پرداخت و گفت و گوهای خود را با مسلمانان دیگر کشورها و ملیت ها ترتیب داد تا پیشنهاد جدیدی را به مخاطبان ارائه دهد.
یکی از نکات مهم برنامه این است که عوامل لزوما سعی نکردند برنامه را خارج از چارچوب تلویزیونی ارائه دهند و از جمله برنامه هایی است که اگر مخاطب تلویزیون بودید حتما آن را در این رسانه و ویدئوها می دیدید. قرار نبود از طریق شبکه های اجتماعی پخش شود. برنامه را به اشتراک بگذارید این نکته از این نظر جالب توجه است که امروزه حتی برای مدیران صدا و سیما، ویروسی بودن ویدئوهای برنامه ها به نوعی ملاک محسوب می شود و گاه برنامه هایی که نه جذابیت دارند و نه حرف و نکته ای از نظر ویروسی بودن تنها از طریق عوامل تشکیل دهنده برنامه و با هزینه های مالی فراوان به صفحات تلگرام و اینستاگرام فروخته می شود. البته این مستقل از محتوایی است که برای معرفی و تبلیغات در صفحات ارائه می شود، زیرا گاهی اوقات سازندگان برنامه ها محتوای فوق العاده ای را به فروش می رسانند که کوچکترین ارزش خبری و سرگرمی نداشته باشد در این صفحات.
با بازی محمد دلاوری
محمد دلاوری که بیشتر به خاطر برنامه های سیاسی و اجتماعی اش شناخته می شود، ابتدا مدیریت برنامه تلویزیونی افطار را بر عهده گرفت. البته وی پیش از این ساخت ویژه برنامه ها را بر عهده داشته و چندین بار در محرم و صفر مجری و گویندگی برنامه های مناسب این محل بوده است. دلاوری وارد فضای احساسی اغراق آمیز و اغراق آمیز نمی شود و در این برنامه با نوعی آرامش و آرامش به گفتگو با مهمانان ادامه داد. شاید این برنامه برای او اتفاق خاصی نبود، اما توانست عموم علاقه مندان به آگاهی از زندگی مسلمانان کشورهای دیگر را با خود همراه کند.
“پناه”؛ وقتی حرم آراسته نباشد
برنامه «پناه» هم امسال اولین فصل خود را پشت سر گذاشت. برنامه ای که فراتر از صحبت های مجری با مهمانان، سعی می کرد فضای برنامه و موضوعات را به هم نزدیک کند و مردم مجبور به گفتگوی یک ساعته نباشند. «پناه» هم قصه گویی را آغاز کرد، اما داستان هایی را انتخاب کرد که مضمون آنها مربوط به امام رضا (ع) بود.
ویژگی های برنامه
«پناه» با رفتن به دل حرم امام رضا (ع) سعی کرد بهانه یا داستانی برای روایات مربوط به امام رضا (ع) بیابد. امام رضا (ع) شعار خود را برای همه انتخاب کرد. شاید نمونه ای از این نوع اندیشه ها را در ماه محرم و داستان های مربوط به امام حسین (ع) دیده باشیم و کمتر با این قوام داستان هایی از افراد یا چهره ها و ارتباط آنها با امام رضا (ع) نقل شده باشد. . حضور افرادی که سال ها در عرصه روزنامه نگاری فعالیت کرده اند از جمله مهدی عرفاتی سردبیر برنامه باعث شد این داستان ها و موضوعات فضای آموزنده پیدا کند. در خود نمایش علاوه بر وضعیت خوب، رویکرد واحدی نیز اتخاذ شد و در جامعه امروزی که همه چیز می تواند دوقطبی را افزایش دهد، نمایش سعی کرد بر طبل همدلی بیشتر بکوبد که برخی از قسمت ها نیز به همین شکل دیده می شوند. . رسانه های اجتماعی چرخیدند.
یکی دیگر از ویژگی های برنامه حسن استفاده از حرم مطهر به عنوان لوکیشن و استودیوی برنامه و عدم تلاش وی برای استفاده از این مکان مقدس و گنبد آن به عنوان تزئینی زیبا در پس زمینه برنامه بود.
با اجرای مصطفی امامی.
مصطفی امامی چند سالی است که مجری رادیو و تلویزیون است و به صورت جدی و حرفه ای در برنامه های مذهبی و ملی تلویزیون شرکت می کند. هم برنامه تحویل سال و هم برنامه های مربوط به ایام محرم و صفر و ماه مبارک رمضان را اجرا کرده است. امامی به واسطه شوخی و کنایه هایش توانسته لحن خاص خود را در برنامه های اجتماعی داشته باشد و با حضور در برنامه هایی مانند «پناها» مدل دیگری از بازیگری و دیالوگ را ارائه دهد که کاملاً از بازی های طنز او جدا می شود. است.
“ملاقات”؛ ترکیبی برنده از تم، میزبان و طراحی.
«محفل» در فصل دوم موفق شد حضور غافلگیرکننده ای داشته باشد. برنامه ای که در هر فصل طرح های خاص خود را دارد و از مجری تا بازیگری و بالاتر از همه مضامین هر کدام به درستی در جای خود قرار می گیرد. «محفل» برای قصه های قرآنی جا گذاشته است. این برنامه بیش از هر چیز محل تجمع حافظان و قاریان قرآن و کسانی است که سبک زندگی و دل هایشان با آیات آسمانی پیوند خورده است. این فصل از سریال بیشتر از سری اول بین المللی شد و چهره های بین المللی را به برنامه آورد، از یک خواننده کره ای کی پاپ که مسلمان شد تا یک فوتبالیست و در نظرسنجی های ملی سعی کرد جزو سه یا چهار نفر برتر باشد. شرکت کنندگان باید شخصی را داشته باشند که مخاطب بیشتر با او درگیر باشد.
ویژگی های برنامه
مهمترین ویژگی نمایش تیمی بودن آن، تیم تولید ۲۵۰ نفره پشت کار است و این فضای تیمی را می توان در ویترین نمایش مشاهده کرد که عمدتاً در قسمت کالج نمایش متجلی می شود. «محفل» چند ویژگی دارد که میتوان آن را یک مزیت دانست. ابتدا حضور مجریان یا کارشناسانی که تجربه لازم را در عالم تلاوت یا قرآن کریم دارند و به جای درگیر شدن در فضای رسمی داوری و تحلیل، به دور از فضای رقابتی این برنامه ها، ارتباط عاطفی و عاطفی برقرار می کنند. به طور عاطفی با سوژه ها و هر یک می توانست در زمان خود به خواندن موضوع ادامه دهد. شوخی ها و کنایه های کارشناسان که البته هیچ گاه از حد خود فراتر نمی رفت، بر صمیمیت و طنز برنامه افزود.
خود مضامین در این برنامه بسیار مهم بود. شرکت کنندگانی که از داستان های ساده گرفته تا تلاوت ها و قرائت هایشان، به نوعی توانستند حاضران را مجذوب خود کنند. صالح مهدی زاده و برخی دیگر از شرکت کنندگان این برنامه میلیون ها ویدئوی او را دیده اند.
صفحات مجازی برنامه های سرگرمی و گفتگو معمولاً برای لحظات خنده دار فالوورهای زیادی دارند، اما اینکه صفحه یک برنامه آموزشی می تواند بیش از 600 هزار بیننده داشته باشد و یکی از ویدیوها حدود 20 میلیون بازدید داشته باشد، مخاطبان دنبال کننده آنها را نشان می دهد. . پیدا کرده است.
اجرای مأموریت بوذری
رسالت بوذری اگرچه اجرای برنامه های اجتماعی و حتی خارج از فضای صدا و سیما را نیز بر عهده دارد، اما مجری مراسم و آیین های مختلف هنری است، اما شاید بیشتر با برنامه های آموزشی در تلویزیون شناخته می شود.
او در این نمایش نقش مناسبی داشت، حضور کافی داشت و نقطه اتصال کارشناسان و موضوع نمایش بود. در عین حال سعی نمی کرد فضا را بیش از آنچه هست احساسی کند و می خواست به شکلی اغراق آمیز مخاطب را درگیر موقعیت های احساسی برنامه کند.
زندگی پس از زندگی؛ برنامه ای جذاب تر از سریال
«زندگی پس از زندگی» روایتی از تجربیات نزدیک به مرگ است که اکنون مخاطبان وفاداری دارد و هر سال بر آن افزوده می شود. تجربیاتی که قطعا در هیچ برنامه، کتاب و فضای دیگری به راحتی قابل دستیابی نیست و یافتن این افراد و حضورشان در نمایش تنها با تحقیق عباس موزون، تهیه کننده، طراح و مجری برنامه میسر شد.
ویژگی های برنامه
اگرچه نمایش کاملاً با مسائل دینی و آسمانی مرتبط است، اما مخاطب سعی می کند شاهد روایت تجربه های نزدیک به مرگ باشد. در هر قسمت این روایت ها با حقایق و اسناد بیشتری همراه می شد و بیشتر را با خود به مخاطب می رساند. در عین حال در هر قسمت تاکید می شد که این تجربیات ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد و این باعث نمی شود که فردی که آنها را تجربه می کند یک قدیس یا شخص خاصی باشد. بیان این تجربیات در واقعیت به قدری جذاب بود که حالا پس از گذشت چهار فصل، طرفداران خاص خود را پیدا کرده است و حتی مردم تماشای این واقعیت ها را به سریال های مشابه ترجیح می دهند. این برنامه سه برابر بیشتر از سریال رستگاری که تقریبا با همین فضا پخش می شد تماشا شد.
اجرا توسط عباس موزون
اجرای عباس موزون را تا قبل از این نمایش ندیده بودیم و با این نمایش به شهرت رسید و به چشم آمد. او طراح و تهیه کننده برنامه است و تحقیقات اصلی را هم خودش بر عهده دارد، به همین دلیل بازیگری و گفتگو با موضوعات را خودش انجام می دهد که بیشتر به دلیل نیاز به تسلط بر موضوعات گفته شده است. دیالوگ ها به جای اجرای ساده یک برنامه. موزون سعی می کند بدون تایید یا زیر سوال بردن شرایط به صحبت ها گوش دهد و البته در مواقع لزوم وارد می شود و از دید مخاطب سوال می پرسد. می توانست پربیننده ترین برنامه افطاری ماه رمضان را داشته باشد.