افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
3

کابوس افتادن در «کانال های آب» اصفهان

  • کد خبر : 287920
کابوس افتادن در «کانال های آب» اصفهان

به گزارش رکنا، کانال های آب حادثه ساز این روزها در اصفهان بسیار بحث برانگیز شده است و تقریبا روزانه چندین حادثه با کانال های آب در شهر اصفهان و اطراف آن گزارش می شود. قربانیان این کانال سن و لیست قربانیان مشخصی ندارند او غرق شد تقریباً تمام سنین را شامل می شود، از […]

به گزارش رکنا، کانال های آب حادثه ساز این روزها در اصفهان بسیار بحث برانگیز شده است و تقریبا روزانه چندین حادثه با کانال های آب در شهر اصفهان و اطراف آن گزارش می شود.

قربانیان این کانال سن و لیست قربانیان مشخصی ندارند او غرق شد تقریباً تمام سنین را شامل می شود، از کودکان گرفته تا زنان میانسال، کشاورزان و جوانان.

به گفته کارشناسان، اگرچه غرق شدگی در فصل تابستان بیشتر از زمستان باعث مرگ و میر در کانال های آب می شود، اما مردم در همان فصل سرد از سقوط در کانال های آب در امان نیستند.

بر اساس اعلام رسمی پزشکی قانونی استان اصفهان در سال گذشته (1402 نفر)، تعداد فوتی های غرق شدگی در استان 72 نفر بود که نسبت به مدت مشابه پارسال که 33 نفر فوت کردند، افزایش یافته است. بر اساس آمار، 43 نفر در استخرهای کشاورزی، 9 نفر در کانال ها و رودخانه ها، 1 نفر در دریاچه های مصنوعی، استخرها، چاه ها و برکه ها و 7 نفر غرق شدند. و این بدان معناست که بیش از نیمی از کشته شدگان در استخرهای کشاورزی و کانال های آب غرق شدند.

حدود 20 سال پیش (1383) یک خودروی سرویس دانش آموزی به کانال آب جیشیر اصفهان سقوط کرد. این امر باعث مرگ همه دانش آموزان شد و راننده سرویس نیز راهی زندان شد. در آن زمان که احساسات مردم جریحه دار شده بود و تجمعات در حال شکل گیری بود، شرکت آب منطقه ای مجوز حصارکشی کانال جی شیر را صادر کرد اما این مجوز پایان اتفاقات تلخ اصفهان نبود.

از ابتدای سال تاکنون تصادفات ناشی از سقوط در کانال های آب در محدوده اصفهانک، خمینی شهر، اشترجان، فلورجان، گورت و … آنها 6 کشته برجای گذاشته اند، اما فارغ از اینکه جان مردم در خطر است، این مهم ترین و تاسف بارترین مسئله این است که تاکنون هیچ نهاد مسئولی پاسخگوی حل این مشکل نبوده و مسئولیت خود را نپذیرفته است.

مرگ جوان 20 ساله بر اثر سقوط در کانال آب در منطقه امامزاده ردان، سقوط یک دستگاه خودرو پراید 111 با راننده و سه سرنشین به کانال آب اصفهانک و فوت یکی از سرنشینان جوان آن سقوط یک دستگاه خودروی پژو پارس به همراه سرنشین در کانال آب روستای گورت و غرق شدن یک زن 46 ساله در کانال آب کشاورزی فولادشهر یکی از بزرگترین حوادث اخیر سقوط در کانال آب گورت است. ماه های اصفهان

حادثه ناگوار اخیر و مرگ یک زن 46 ساله، اعتراض مردم محلی را برای ایمن سازی این کانال ها و استخرها برانگیخت، خواسته ای که تاکنون بی پاسخ مانده است. پس از اتفاقی مشابه یکی از اهالی منطقه گورت که در مجاورت کانال آب بدون حصار زندگی می کند به خبرنگار ایرنا گفت: جاده گورت در مجاورت این کانال آبی به پل سردار سلیمانی می رسد اما مانعی ندارد و جاده همسطح است. . از شانل. این در حالی است که تردد وسایل نقلیه در این مسیر زیاد است اما مسئولان به فکر این مسیر حادثه خیز و کانال چهار متری آن نیستند.

و افزود: در مجاورت این کانال آب یک مدرسه کودک با ظرفیت 500 نفر و یک زمین بازی وجود دارد که با نزدیک شدن به فصل تابستان نگرانی زیادی را در بین خانواده ها ایجاد کرده است.

سازمان آب منطقه ای موظف به همکاری با شهرداری است و باید مجوز لازم برای ایمن سازی مجاری آب را صادر کند.

یکی از اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه تعداد زیادی از این کانال‌های انتقال آب در سال‌های گذشته جزو محدوده شهر نبودند، گفت: به مرور زمان جزو محدوده خدمات شهری و در نتیجه ساختمان‌ها و محله‌های پرجمعیت قرار گرفتند. . وی در اطراف گفت: برخی از شهروندان از جاده های کنار این کانال ها هستند و ساکنان این مناطق نیز در این مسیر تردد می کنند، بنابراین وجود این کانال های آبی به شکل فعلی بسیار خطرناک است.

محمدرضا فلاح افزود: جاده کنار این کانال های آبی به مرور زمان به اصلی ترین راه این محلات تبدیل شده و با تلاش شهروندان آسفالت و زیرسازی شده است، بنابراین ایمن سازی این کانال ها باید در اولویت کاری شهرداری باشد و ادارات نیز باید در اولویت باشند. نگران ایجاد این کانال ها نباشید. خواسته های مردم بی تفاوت است یا توپ را در زمین دیگران می گذارند.

یکی از اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: در دوره های گذشته شهرداری برای ایمن سازی، حصارکشی و حصار کشی این مجاری آب آمد که با مخالفت شدید سازمان آب منطقه ای مواجه شد چرا که این سازمان معتقد است فنس کشی این مسیر از طریق شهرداری منجر به لایروبی این کانال ها خواهد شد. از طرفی حریم این کانال ها باید 15 تا 25 متر باشد و برای برخی از آنها کل عرض این خیابان حریم کانال محسوب می شود و نباید رفت و آمد داشته باشد.

فلاح گفت: شهرداری بدون اخذ مجوز از شرکت آب منطقه ای حق ندارد اطراف کانال های آب را برای ایمن سازی نرده کشی کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل کمبود بودجه شرکت آب منطقه ای، شهرداری اصفهان آمادگی لازم را برای ایمن سازی کانال های آب ناسالم از جمله کانال آب گورت و حفظ جان و سلامت شهروندان دارد که در اولویت قرار دارد. . ، اما همکاری مسئولان استانی به ویژه شرکت آب نیازمند یک منطقه است.

یکی از اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: سازمان آب منطقه ای موظف به همکاری با شهرداری است و باید مجوز لازم را برای ایمن سازی مجاری آب صادر کند؛ در غیر این صورت اگر اتفاق ناگواری در این کانال ها بیفتد این سازمان به تنهایی باید پاسخگو باشد.

آتش نشانان گزارشی مبنی بر لزوم «حصارکشی» کانال ها به مراجع ذیصلاح ارسال کرده اند.

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: سازمان آتش نشانی اصفهان تاکنون چندین مورد سقوط خودروها در کانال یا رودخانه ها را طی یک ماه گذشته گزارش کرده است.

وی معتقد است به دلیل سردی آب، مسیر مخروطی شکل کانال ها، انبوه اجسام و گل و لای در کف کانال ها و ناآشنایی با شنا، افراد کمی از سقوط در کانال های آب جان سالم به در می برند.

محمد شریعتی اظهار داشت: با توجه به افزایش حوادث سقوط افراد یا خودروها در کانال های آب، سازمان آتش نشانی گزارشی مبنی بر لزوم «حصارکشی» کانال ها به ویژه در حاشیه شهر به سازمان آتش نشانی ارسال کرد دولت، آب منطقه ای و سایر نهادهای مربوطه.

وی خاطرنشان کرد: مسیل ها بسیار خطرناک هستند به ویژه در حاشیه شهر برخی از رانندگان از راه های فرعی به عنوان راه فرعی و مردم محلی از جاده های مجاور استفاده می کنند.

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان می گوید: حوادث رانندگی در روزهایی که مسیل ها خالی است نیز رخ می دهد و لازم است نهادهای مسئول نسبت به نصب گاردهای حفاظتی و علائم هشدار دهنده در اطراف کانال ها اقدام کنند تا شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.

یکی از کارشناسان سازمان آتش نشانی اصفهان نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: اگر قرار است برای ایمن سازی قنوات هزینه شود، باید قبل از به خطر افتادن جان مردم این کار انجام شود و حفاظ نصب شده به اندازه کافی قوی باشد که از سقوط جلوگیری کند. . خودرو وارد کانال می شود در حالی که از مردم خواسته می شود هنگام تردد از کانال های آبی به سرعت مطمئنه و توصیه های ایمنی احترام بگذارند.

وی افزود: این حوادث تلخ در حالی رخ می دهد که برخی از کانال های آب در اطراف اصفهان در مسیرهای ترانزیتی شهروندان یا اطراف مناطق مسکونی شهری یا روستایی قرار دارند و لازم است امنیت اطراف آن ها تامین و یا مسیرهای عبوری خودروها مسدود شود.

مدیر کانال های آب «شرکت آب منطقه ای اصفهان» است.

به گفته منصور شیه فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، شرکت آب منطقه ای متولی رودخانه ها، سدها و کانال های آب است و اداره کل جهاد کشاورزی نیز متولی استخرهای کشاورزی است و باید حفاظ و هشدار نصب کنند. علائم در مکان های پرخطر

وی همچنین به 3 هزار و 300 استخر کشاورزی و ذخیره آب در این استان اشاره کرد و افزود: مالکان این استخرها باید نرده، طناب، نردبان نجات غریق و علائم هشداردهنده نصب کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: برخی از حوادث غرق شدگی در کانال های آبی به ویژه کشاورزی به دلیل بی احتیاطی یا قصد شنا است. در این زمینه تابلوهای هشدار دهنده و حفاظتی نصب کرده ایم. تجهیزات کنار کانال های توزیع آب

این فروشنده شیشه افزود: علاوه بر این شهرداری ها و شرکت آب منطقه ای اصفهان گشت های بازرسی در اطراف رودخانه ها، سدها و نقاط حادثه خیز داشته باشند.

شرکت آب منطقه ای اصفهان از پاسخگویی و مصاحبه با ایرنا خودداری کرد.

شواهد نشان می دهد که بخش های مختلف تمایل دارند یکدیگر را در این مورد سرزنش کنند و هر یک بخش دیگر را به عنوان مقصر معرفی می کنند.

همانطور که مشخص است مدیران و مسئولان مربوطه هر از گاهی با حوادث و فوتی دست و پنجه نرم می کنند اما ایمنی کانال های آب را رها می کنند در حالی که اگر ایمنی کانال ها دقیقاً انجام می شد هر ساله مردم در کانال های آب جان خود را از دست می دادند. آنها نبودند

در این زمینه، تلاش خبرنگار خبرگزاری ایرنا برای مصاحبه با مسئولان شرکت آب منطقه‌ای اصفهان درباره ایمنی کانال‌های مرگبار به نتیجه نرسید و مسئولان این سازمان مصاحبه رسمی با ایرنا را نپذیرفتند. در عین حال مدیرکل مدیریت بحران استانداری، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان آتش نشانی شهرداری اصفهان رسیدگی به این معضل را وظیفه شرکت آب منطقه ای عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر به دنبال رهاسازی آب در زاینده رود و کانال های آب کشاورزی، چندین حادثه رانندگی و غرق شدگی در قنوات اطراف اصفهان رخ داد که منجر به فوت چند نفر شد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=287920

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.