اطلاعات نقل شده از روزنامه جمهوری اسلامی نوشت؛ اصطلاح ” فعل را ترک کن چند سال پیش برخی دست اندرکاران امور قضایی آن را از ادبیات کلامی وارد ادبیات سیاسی کردند. این افراد که به دنبال راهی برای تبلیغ و انکار رقبای سیاسی خود بودند، سعی کردند با استفاده از این اصطلاح به مردم بگویند که مسئولان اجرایی وقت به وظایف خود عمل نکرده اند و بنابراین باید برکنار شوند. اینها بروند جای خود را به ما بدهند که اهل «کلام» نیستیم و به تکلیف خود عمل کنیم.
رقابت در دنیای سیاست به شرط سالم بودن امری طبیعی و حتی ضروری و مفید است. وقتی رقابت از مرز سلامت عبور کند و به اهداف شخصی و حزبی آلوده شود، برای جامعه بی فایده و مضر می شود و حتی خیلی سریع به آفتی تبدیل می شود که به همان افرادی که مسئول آلوده کردن آن و رها کردن آن بودند، تبدیل شود. …به آنها می زند.
نزدیکترین و سادهترین نمونه این اظهارات مربوط به مقامات فعلی اجرایی متهم به «عدم اقدام» است. حال یکی از مهم ترین انتقاداتی که افراد صاحب نظر و مستقل به دولت وارد می کنند این است که چرا برای اداره وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی از افراد نخبه، شایسته و قوی استفاده نمی شود؟ مضمون گلایه و اعتراض این افراد این است که نرفتن به افراد شایسته یکی از مصادیق بارز «رها» است.
مهمتر این است که شما با این «ترک» یک عمل غیرقانونی هم انجام داده اید و به جای افراد آموزش دیده و توانمند به سراغ افراد ضعیف رفته اید و با این کار خود مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کرده اید.
منظور معترضان این نیست که مقامات به سمت مخالف خود می روند. نکته اصلی آن این است که در جامعه ما افراد مستقلی وجود دارند که در زمینه های مختلف تجربه دارند و بدون وابستگی به جناحی حاضر به خدمت به کشور و ترویج مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و… هستند.
در برخی از دولتهای گذشته در همان دوره جمهوری اسلامی، شاهد بودیم که حتی حکومت نظامی ترکیبی از جناحهای مختلف و عناصر مستقل بود و خود را متعهد به انجام وظایف خود بدون اعمال وابستگیهای جناحی میدانستند. یکسان. و به درستی امور کشور را مدیریت کرد.
مثال دیگر «ترک فعل» نیست توافقات سیاسی قاطع با چین و روسیه این درباره خیانت او به ایران در حوزه تمامیت ارضی کشور است. جزایر سه گانه ایرانی خلیج فارس آنها انجام دادند
چین در یک مورد سال گذشته و روسیه دو بار در سال جاری مرتکب این خیانت شدند و مقامات دیپلماسی خارجی ما فقط به شکایت و احضار سفیران یا سفرای خود بسنده کردند و چین و روسیه هر دو با توجیهات بی مورد از این خیانت خارج شدند. در این موضوع وظیفه دولت این بود که دولت های چین و روسیه رسماً عذرخواهی کنند و متعهد شوند که دیگر مرتکب چنین خیانت نشوند و راه هایی را برای رسیدن به این هدف انتخاب و دنبال کنند، اما متأسفانه این کار را نکرد. این یکی از بارزترین و واضح ترین مصادیق «افتادن فعل» است.
سوم مبارزه جدی، قاطع و مؤثر با فساد است که وعده ریشه کن کردن آن داده شده اما محقق نشده است. کارشناسان تاکید می کنند که برای خشکاندن ریشه فساد دولتی که همه امکانات در اختیار دارد و بر اساس میل خود در حد حاکمیت واحد عمل می کند، اجرای وعده ای مانند جلوگیری از تکرار آن دو سال و نیم زمان می برد. . فساد اقتصادی بس است، اما متأسفانه هنوز انواع فسادها وجود دارد، بزرگترین و مهم ترین آنها. فساد واردات چای هست.وجود این فساد علیرغم توجیهات غیر موجهی که برخی مسئولین مطرح کرده و می کنند، یکی از مصادیق بارز «رها کردن» مسئولان اجرایی است.
مشکل بزرگی که از دولت نهم و دهم به وجود آمد و تاکنون ادامه دارد، انفعال مسئولان در برابر فساد است. برای مبارزه با فساد گفتن و آواز خواندن کافی نیست. مردم از دیدن این همه فساد خسته شده اند و در عین حال از تحمل گرانی ها نیز خسته شده اند. اکنون که اصطلاح «رها» وارد ادبیات سیاسی جامعه ما شده است، سعی کنیم با پرهیز از «رها کردن» مشکلات را حل کنیم و مردم را به زندگی و آینده امیدوار کنیم.