افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
4

چین توانایی انتقال فناوری به صنعت خودروسازی این کشور را ندارد. اولویت وزارت صمت حل مشکلات تولید خودرو است

  • کد خبر : 154108
چین توانایی انتقال فناوری به صنعت خودروسازی این کشور را ندارد.  اولویت وزارت صمت حل مشکلات تولید خودرو است

بازار؛ گروه خودرو: واردات خودروهای برقی، تجهیز رانندگان تاکسی به محصولات پاک و اصرار بر توسعه این محصولات بدون در نظر گرفتن شرایط اقلیمی و زیرساختی کشور نشان از بی توجهی وزارت امنیت به ساختار صنعت خودرو دارد. از زمان ریاست عباس علی آبادی بر وزارت امنیت، تولید خودرو به جای افزایش روند کاهشی را […]

بازار؛ گروه خودرو: واردات خودروهای برقی، تجهیز رانندگان تاکسی به محصولات پاک و اصرار بر توسعه این محصولات بدون در نظر گرفتن شرایط اقلیمی و زیرساختی کشور نشان از بی توجهی وزارت امنیت به ساختار صنعت خودرو دارد. از زمان ریاست عباس علی آبادی بر وزارت امنیت، تولید خودرو به جای افزایش روند کاهشی را دنبال کرده است. تداوم این وضعیت در سه ماه اخیر سال جاری زنگ خطر افزایش قیمت خودرو در بازار پایان سال را به صدا درآورده است. شاید وقت آن رسیده است که وزارت امنیت برای افزایش تولید و توسعه محصول، استراتژی خاصی را تدوین کند. برای بررسی این سوالات با سعید مدنی مدیرعامل سابق گروه خودروسازی سایپا گفت وگو کرده ایم:

متاسفانه به دلیل سیاست های غلط تیراژ تولید تا پایان سال به یک میلیون و 200 هزار دستگاه نمی رسد.

* بر اساس آمار تولید خودروسازان، نگرانی از افزایش قیمت خودرو در ماه پایانی سال وجود دارد. به نظر شما تا پایان سال چند خودرو تولید می شود؟

وزارت حراست قبل از هر چیز باید مشکلات فعلی خودروسازان را حل کند، این وزارتخانه باید بداند که صنعت خودرو کشور ظرفیت تولید سالانه بیش از یک میلیون و 600 هزار دستگاه خودرو را دارد. اما متاسفانه به دلیل سیاست های غلط تیراژ تولید تا پایان سال به یک میلیون و 200 هزار دستگاه نمی رسد.

* وضعیت خودروسازان بخش خصوصی برای افزایش تولید و توسعه سبد محصولات چگونه است؟

خودروسازان بخش خصوصی در حال افزایش تیراژ هستند. این برنامه باید با توجه به ساخت داخل قطعات مونتاژ شده خودرو ادامه یابد. در بخش خصوصی، وزارت امنیت تنها باید سیاست های کلی تولید را مشخص کند تا توسعه و بومی سازی محصول آغاز شود، نباید فراموش کرد که تولید هر محصولی با مونتاژ آن آغاز می شود. در حالی که چندین شرکت خودروسازی بخش خصوصی در کشور خطوط تولید کاملی را در اختیار دارند، بر اساس این ظرفیت باید ارتباط آنها با قطعه سازان توسعه یافته و بر اساس قوانین و مقررات، آنها را مجبور به داخلی سازی کرد.

ایران خودرو و سایپا با چالش بدهی زنجیره تامین، زیان انباشته و ناتوانی در تامین حقوق کارکنان مواجه هستند.

* خودروسازان دولتی در شرایط فعلی برای افزایش تولید با چه مشکلاتی مواجه هستند؟

در حال حاضر بزرگترین مشکل ایران خودرو و سایپا کمبود نقدینگی است. به دلیل سیاست های نادرست گذشته، این دو خودروساز با چالش های بدهی زنجیره تامین، زیان انباشته و ناتوانی در پرداخت حقوق کارکنان مواجه هستند. تا زمانی که این مشکلات برطرف نشود، خودروسازان نمی توانند به سمت ارتقای کیفیت محصولات خود حرکت کنند.

* به مبحث ارتقای کیفیت اشاره کردید، چرا این مبحث هرگز در صنعت خودرو اجرا نمی شود؟

بهبود کیفیت فرآیندی مستمر در صنعت خودروسازی است، اما مشکلات کنونی مانعی بر سر راه بهبود آن است. همانطور که قبلا اشاره کردم، تا زمانی که نقدینگی تامین نشود، افزایش تولید و کیفیت حاصل نخواهد شد. من معتقدم واردات خودرو باید تا زمانی انجام شود که تولید خودرو به ظرفیت اسمی خود رسیده باشد. در اوج واردات خودرو به کشور بیش از 100 هزار خودرو وارد بازار نشد. وزارت امنیت باید بداند که واردات خودروی فرسوده به جای صفر کیلومتر می تواند چالشی جدی باشد.

هیچ صنعت خودروسازی بدون صادرات نمی تواند رشد کند، این نیز مستلزم ارتباط مناسب با زنجیره تامین جهانی است.

* چرا صنایع خودروسازی برای صادرات محصولات خود مشکل دارند؟

در ابتدا باید اشاره کنم که هیچ صنعت خودروسازی بدون صادرات نمی تواند رشد کند، این مقوله نیز نیازمند ارتباط مناسب با زنجیره تامین جهانی است. متاسفانه برنامه های توسعه صنعت خودرو چشم انداز صادراتی یا رقابتی در بازارهای جهانی ندارد.

* وزارت حراست به دلیل توجه بیش از حد به واردات خودروهای برقی، طرح تولید را فراموش کرده است. به نظر شما این وزارتخانه برای تولید خودروهای پاک چه روشی را باید دنبال کند؟

واردات یا مونتاژ خودروهای برقی تنها وابستگی ما را به یک کشور افزایش می دهد، چین قدرت انتقال دانش فنی را ندارد و صنعت خودرو در این کشور با “کپی برداری” رشد کرده است. در تولید خودروهای برقی اگر بخواهیم صرفا به چین وابسته باشیم، فقط کار مونتاژ می کنیم. وزارت امنیت باید با همکاری طراحان، قطعات یدکی و خودروسازان مطرح دنیا با خودروسازی داخلی، فضای رقابتی در تولید خودروهای برقی ایجاد کند تا بتوانیم در تولید محصولات برقی به خودکفایی برسیم. . .

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=154108

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.