افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 12 November , 2024
1

چینی؛ ابرقدرت جدید دریا؛ ایران در راه ساخت تسلیحات استراتژیک دریایی است!

  • کد خبر : 426105
چینی؛ ابرقدرت جدید دریا؛ ایران در راه ساخت تسلیحات استراتژیک دریایی است!

به گزارش Intiter به گزارش تابناک، در روزهای اخیر عکس هایی از جدیدترین کشتی در حال ساخت چین که ظاهر و ساختار متفاوتی دارد منتشر و خبرساز شد. هر دو خبر را می توان گامی در جهت تحقق هدف چین برای تبدیل شدن به ابرقدرت پیشرو در جهان دانست. چین هدف خود را برای تبدیل […]








به گزارش Intiter به گزارش تابناک، در روزهای اخیر عکس هایی از جدیدترین کشتی در حال ساخت چین که ظاهر و ساختار متفاوتی دارد منتشر و خبرساز شد.

هر دو خبر را می توان گامی در جهت تحقق هدف چین برای تبدیل شدن به ابرقدرت پیشرو در جهان دانست. چین هدف خود را برای تبدیل شدن به یک ابرقدرت نظامی جهانی در کنار ایالات متحده تا صدمین سالگرد تأسیس کشورش (2049) تعیین کرده است.

یکی دیگر از جنبه های اهمیت این اقدامات از سوی چین، اختلافات دریایی و تنش ها با آمریکا در دریای چین جنوبی و تایوان است که به نظر می رسد چین سرمایه گذاری زیادی در نیروی دریایی خود کرده است که در توسعه ناوهای هواپیمابر در این کشور منعکس شده است. این کشور کشور

• یک کارشناس روابط بین الملل در گفتگو با تابناک این اقدام را اقدام چین برای هشدار به تایوان دانست.

علیرضا ثمودی، کارشناس روابط بین الملل و استاد دانشگاه درباره اختلافات چین و آمریکا گفت: در سال های اخیر رقابت راهبردی بین چین و آمریکا شکل گرفته است که موضوعات و زمینه های مختلفی را در بر می گیرد؛ این رقابت بین چین و آمریکا شکل گرفته است. یکی از این موضوعات که از اهمیت ویژه ای برخوردار است دریای جنوبی است که در یکی دو سال اخیر شاهد حوادث و درگیری هایی بین نیروهای چینی و آمریکایی-کانادایی بوده ایم و این منطقه به یکی از موضوعات حساس روابط تبدیل شده است. بین این دو کشور

وی افزود: موضوع دیگر تایوان است که شامل اتحاد چین و تایوان می شود و یکی از مهمترین اهداف چین بازگشت تایوان به میهن است. موضوع تایوان یکی از حساس ترین موضوعات در روابط چین و ایالات متحده است. با توجه به انتخابات اخیر ریاست جمهوری در تایوان که منجر به روی کار آمدن یک حزب استقلال طلب شد، رئیس جمهور فعلی این کشور بر استقلال تایوان تاکید می کند. از برخی جهات، اقدام اخیر را می توان تلاش چین برای هشدار دادن به تایوان دانست.

این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: به طور کلی می توان گفت که مسائل تایوان و دریای چین جنوبی از حوزه هایی هستند که ممکن است در آینده منجر به افزایش تنش در روابط چین و آمریکا شود، هرچند که هر دو طرف در تلاش برای مدیریت این تنش ها هستند. .

نیروی دریایی چین در 12 سال گذشته سه ناو هواپیمابر ساخته است. لیائونینگ در سال 2012، شاندونگ در سال 2019 و فوجیان در اوایل امسال افتتاح شدند. چند ماه پس از افتتاح فوجیان، خبری مبنی بر آغاز ساخت چهارمین کشتی منتشر شد که بر اساس گمانه زنی ها، کشتی هسته ای خواهد بود و با ساخت آن، چین سومین کشور صاحب این کشتی خواهد شد. نوع کشتی بعد از آمریکا و فرانسه. مزیت کشتی های هسته ای حضور مداوم آن در آب ها بدون نیاز به سوخت گیری است.

علیرغم همه پیشرفت‌ها، از نظر آماری، این عدد در مقایسه با ناوهای هواپیمابر آمریکایی همچنان ناچیز است، اما نکته مهم در اینجا این است که ادامه روند پرسرعت کنونی می‌تواند این شکاف را هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی و در آینده طولانی جبران کند. در دراز مدت، انحصار قدرت، ایالات متحده را نابود خواهد کرد.

به طور کلی ناو هواپیمابر یک کشتی جنگی برای حمل هواپیما و هلیکوپتر است که می تواند ده ها جنگنده و بالگرد را حمل کند و به کشورها این امکان را می دهد که بدون نیاز به پایگاه های هوایی دائمی، نیروی هوایی خود را به هر نقطه از جهان منتقل کنند. تاکنون تنها 11 کشور ناو هواپیمابر دارند و در مجموع 27 ناو هواپیمابر در ماموریت های نظامی خود در آب های بین المللی شرکت می کنند. از این تعداد، 11 ناو هواپیمابر (40 درصد) متعلق به ایالات متحده است. چین با 3 کشتی و کشورهای هند، ایتالیا، ژاپن و انگلیس هر کدام با 2 کشتی در رتبه های بعدی قرار دارند. روسیه، فرانسه، اسپانیا، تایلند و ترکیه هر کدام یک کشتی دارند.

سازمان رزم جمهوری اسلامی ایران نیز دو ناو هواپیمابر شهید رودکی (اوشن پیما) و شهید باقری (ناو پهپاد) دارد، اما در مأموریت خود با ناوهای هواپیمابر دیگر کشورها تفاوت دارد. کشتی‌های ایرانی برای عملیات‌های محلی و دفاع از منافع دریایی در خلیج فارس و دریای عمان طراحی شده‌اند، در حالی که ناوهای هواپیمابر دیگر اغلب برای انجام عملیات‌های گسترده در نقاط دور دنیا مستقر می‌شوند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=426105

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.