روابط انسانی اساس زندگی اجتماعی ماست. یکی رابطه سالم این می تواند برای روح رضایت بخش، لذت بخش و مغذی باشد، اما این روابط نیز می تواند چالش برانگیز باشد. همه پیچیدگی ها، تفاوت ها و مشکلات در روابط انسانی ناشی از ارتباطات نادرست، سوء تفاهم ها، مخالفت ها و الگوهای نادرست است. در کنار این مسائل نمی توان از فشارهای زندگی روزمره که بر روح و روان ما تأثیر منفی می گذارد چشم پوشی کرد. دلیلش کاملا مشخص است. وقتی دو فرد متفاوت با طرز تفکر، ارزشها، عقاید و باورهای متفاوت که تجربیات متفاوتی را پشت سر گذاشتهاند، ملاقات میکنند، این مشکلات و تفاوتها احتمالا همیشه رخ میدهند. اما چگونه می توانید یک رابطه سالم با دیگران و با خودتان برقرار کنید؟ در این مقاله از اسمارتک نیوز به این سوال پاسخ می دهیم.
رابطه سالم با خود و دیگران.
مناسبت هایی مانند روز ولنتاین فرصتی برای جشن گرفتن عشق و احساسات در زندگی است، اما در چنین مواقعی می توانید سفری به درون خود داشته باشید و به روابطی که دارید، روابط خود با همسر، همکاران، خانواده، دوستان و حتی خودتان نگاه کنید. رابطه با خود . بذر هر رابطه سالم و موفقی که دارید یا می خواهید داشته باشید ابتدا در ذهن شما کاشته می شود و سپس به دنیای واقعی راه پیدا می کند. به این ترتیب است که می توانید با کسانی که برایتان مهم هستند، روابط موفق و هماهنگی داشته باشید.
خودتان را به جای دیگران بگذارید، بودن در کنار کسی که همیشه استرس، عصبانی، اخم یا بی حوصله است چه حسی دارد؟ حالا تصور کنید که بودن در کنار یک شخص واقعاً شاد (نه کسی که تظاهر به خوشحالی می کند) و راضی که به خودش سخت نمی گیرد چه حسی دارد. تفاوت بین این دو بسیار زیاد است، بنابراین از خود بپرسید: دوست دارید دوستانتان در اطراف شما چه احساسی داشته باشند؟ اولویت دادن به شادی و رضایت دیگران ممکن است در نگاه اول غیرمنطقی و متناقض به نظر برسد، اما این طرز فکر به شما دیدگاهی بسیار عاقلانه و آینده نگر می دهد و بذر یک رابطه سالم بین شما و دیگران را می کارد.
این به این معنی نیست که چیزهایی را که برایتان مهم هستند کنار بگذارید، به خوشبختی خود فکر نکنید، یا به هیچ وجه خود را قربانی یک رابطه سالم و شاد کنید. به معنای شناخت تعادل و در نظر گرفتن روابط به عنوان یک خیابان دو طرفه است. با آموزش ذهن خود می آموزیم که چه کسی هستیم و به چه چیزی نیاز داریم و محدودیت ها و مرزهای شفقت را برای خود شکل می دهیم. یاد می گیریم که خوشبختی نزدیکانمان از شادی خودمان جدا نیست. هرچه شناخت بهتر و دقیق تری از این حقیقت داشته باشیم، بهتر می توانیم با خود و دیگران رابطه سالمی ایجاد کنیم.
روابط را کاوش کنید
اما چگونه می توانید این مهارت ها را به دست آورید و روابط قوی و سالم با خود و دیگران ایجاد کنید؟ برای دوست داشتن خود چه باید کرد؟ برای اینکه بتوانید دیگران را دوست داشته باشید و روابط خود را با آنها تقویت کنید به چه ترفندهایی نیاز دارید؟
خودت را دوست داشته باش
با خودت مهربان باش: مهربانی با خود به اندازه مهربانی با دیگران مهم است. سعی کنید قضاوت درستی در مورد خودتان داشته باشید و افکار منفی و بدبینانه در مورد خودتان را کنار بگذارید.
تنهایی همیشه بد نیست: معنی تنهایی را درک کنید. تنهایی با تنهایی تفاوت اساسی دارد. در تنهایی است که می توانید احساسات واقعی خود را بشناسید و ارزش ارتباط واقعی با دنیای اطراف خود را درک کنید.
مراقبه کنید و از شر احساسات بد خلاص شوید: گاهی لازم است یک قدم به عقب برگردید و از نو شروع کنید. اگر کسی با یک کلمه به شما صدمه زده است، این تنها راه خلاص شدن از شر احساسات بد و منفی ناشی از آن است.
دیگران را دوست بدار
ارتباطات خود را بهبود بخشید: شما می توانید در هر مرحله از یک رابطه عاشقانه را شروع کنید. اما این فرآیند یک فرآیند خطی و ساده نیست، بلکه نیازمند تمرین و تمرکز ذهنی است و به مرور زمان شکل خواهد گرفت.
تشکر و قدردانی از: بهترین راه برای ارزش گذاری روابط از طریق قدردانی است. همه ما دوست داریم دیگران برای تلاش و احساسات ما ارزش قائل شوند و آن را با گفتار و عمل نشان دهند.
مدیریت اختلافات: واضح است که در هر رابطه ای تفاوت هایی وجود دارد، مهم مدیریت این تفاوت هاست. سعی کنید دیدگاه متفاوتی در مورد موضوع داشته باشید و خود را در جایگاه طرف مقابل قرار دهید. جو را آرام نگه دارید و با گفتگوی سازنده از تنش و تشدید اختلافات اجتناب کنید.