به گزارش بازار، چک های الکترونیکی جدیدترین دستاورد نظام بانکی در حوزه دیجیتال است که از طریق امضای دیجیتال ارائه دهنده اعتبارسنجی می شود و باعث کاهش مراجعه مشتریان به بانک ها و صرفه جویی در وقت و هزینه آنها شده است.
رواج این نوع کنترل ها مزایای زیادی به همراه داشت. کاهش هزینه های مشتریان از جمله کاهش هزینه های رفت و آمد به بانک ها و همچنین صرفه جویی در وقت مشتریان از مهم ترین مزایای چک الکترونیکی است.
به علاوه، ردیابی چک های دیجیتال بسیار ساده تر است. مطمئناً چک های الکترونیکی برگشتی به میزان قابل توجهی کاهش یافته و تعاملات با مشتری بهبود یافته است. در واقع زمانی که فردی چک الکترونیکی صادر می کند، شخص دریافت کننده نیز باید برای دریافت چک خود وارد سامانه «هامون» خود شده و از طریق سامانه مجازی بانک صادرکننده آن را نقد کند.
تاکنون 11 بانک چک الکترونیکی صادر کرده اند و بانک ملی به عنوان بزرگترین بانک دولتی قرار است آن را راه اندازی کند.
چندی پیش مهران محرمیان با اشاره به همین موضوع (صدور چک الکترونیکی از سوی 11 بانک) اعلام کرد که بانک های ملت و ملی به زودی به جمع ارائه دهندگان چک الکترونیکی خواهند پیوست. با توجه به اینکه این دو بانک مشتریان زیادی در شبکه بانکی دارند، تاثیر زیادی خواهند داشت.
وی همچنین اعلام کرد به زودی تعداد چک های الکترونیکی نقد شده به یک میلیارد تومان می رسد.
بر اساس اعلام بانک مرکزی، چک الکترونیکی هنوز در بانک ملی عملیاتی نشده است و معاون فناوری های نوین بانک مرکزی گفت: آخرین مراحل تست در بانک ملی در حال انجام است و انجام خواهد شد. به زودی عملیاتی می شود تست های عملکردی انجام شده و در حال حاضر در حال انجام تست های امنیتی هستند که از حساسیت خاصی برخوردار هستند.
من باید بگویم؛ بر اساس آخرین تصمیمات در حوزه کنترل های الکترونیکی و با تصویب ماده الحاقی 5 به لایحه قانون برنامه هفتم و همچنین در صورت تایید شورای نگهبان، مقرر می گردد در سال سوم اجرای قانون برنامه هفتم قانون هفتم، چک های کاغذی برای همیشه از سیستم بانکی حذف می شود.