گروه سیاسی خبرگزاری فارس: در انتخاباتی که در سال های اخیر برگزار شد، برخی مسائل از جمله ازدحام در برخی شعب، تاخیر رای دهندگان از ورود به شعب تا رای دادن به پای صندوق های رای و… باعث گلایه مردم شد. مسئولان انتخابات با برنامه ریزی هایی سعی کرده اند این روند را تسهیل کنند، به عنوان مثال شورای نگهبان در سال ۱۳۹۷ با اختیاری شدن انگشت نگاری و در برخی موارد افزایش شعب اخذ رای موافقت کرد.
امسال با نزدیک شدن به انتخابات، مقامات وزارت کشور اعلام کردند که قصد دارند روند رای دهی را آسان تر کنند.
محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره اقدامات وزارت کشور برای تسهیل روند رایگیری میگوید: «یکی از این برنامهها برگزاری الکترونیکی انتخابات در حوزههای دارای کرسیهای الکترونیکی متعدد و حوزههای دارای کرسیهای متعدد برای انتخابات است. انتخابات الکترونیکی در شورای نگهبان معرفی شد و «با اعلام حکم این شورا در هفته جاری، وزارت کشور در این باره گزارش می دهد».
ادامه می دهد: براساس ماده 11 قانون جدید انتخابات شورای اسلامی، اسناد هویتی رأی دهندگان را می توان به گونه ای اصلاح کرد که واجدین شرایط با ارائه یکی از مدارک هویتی مانند کارت ملی، رأی دهند. شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه رانندگی یا کارت بازنشستگی.
اسلامی تصریح می کند: در گذشته مهر و موم شناسنامه برای انتخابات اجباری بود و رای دهنده باید شناسنامه خود را در شعبه اخذ رای ارائه می کرد. اما در انتخابات شورای اسلامی دوازدهم قانونگذار پنج شناسنامه را به عنوان مدارک اصلی رای اعلام کرده است.
وی می افزاید: وزارت کشور به ستادهای انتخاباتی سراسر کشور اعلام کرده است که شعب اخذ رای در باغ ها، پارک ها، بیمارستان ها، پادگان ها و کارخانجات باید فعال شود و رای دهندگان می توانند با ارائه یکی از مدارک هویتی اعلام شده رای دهند.
انتهای پیام/