در چارچوب تبصره ماده 537 قانون آیین دادرسی کیفری، چهارمین دوره آموزشی با عنوان تخصصی شناسایی، مصادره و مزایده دارایی برگزار شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از قوه قضائیه، چهارمین دوره آموزشی خدمات اجرای احکام با محوریت قانونگذاری در اجرای احکام مدنی و به ویژه موضوعات شناسایی، مصادره و مزایده مجرمان بر اساس آن بود با ماده 537 قانون آیین دادرسی کیفری با حضور معاون اجرای احکام دادسرای تهران، کهندانی، یونس طرهانی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران و رئیس کمیسیون عفو و بخشش. امین اسدی، معاون اجرای احکام. استان تهران، قضات اجرای احکام دادسرای استان تهران در اتاق جلسات معاونت احکام دادسرای عمومی و انقلاب تهران تشکیل جلسه دادند.
طرهانی قائم مقام دیوان عدالت استان تهران در این جلسه اظهار داشت: دادسرای عمومی و انقلاب تهران در بحث آموزش و اطلاع رسانی به واحدهای اجرای احکام کیفری روش وصول مالی گام مهمی برداشته است. در همین راستا جلسه ای با موضوع نحوه اجرای محکومیت های مالی در واحدهای اجرای احکام کیفری با حضور دادستان های شهرستان ها و حوزه های قضایی استان از تهران برگزار شد.
وی افزود: علاوه بر مجازات کیفری حبس یا جزای نقدی می توانیم مجازات مالی مانند مصادره مال یا ضبط اسناد داشته باشیم که باید طبق ضوابط اجرای احکام مدنی اجرا شود و لازم بود. برای قضات دادگاه های کیفری نیز باید مقررات اجرای احکام مدنی را رعایت می کردند. آنها اشراف بیشتری داشتند; زیرا در زمینه اجرای احکام کیفری لازم است قضات به بحث هنجارهای کیفری بپردازند.
نایب رئیس دیوان عدالت استان تهران و رئیس کمیسیون عفو جلسه آموزشی امروز را بسیار خوب ارزیابی کردند و ادامه این جلسات را ضروری دانستند.
کهندانی معاون اجرای احکام دادسرای تهران در این جلسه اظهار داشت: در بازرسی های انجام شده در حوزه های دادسرای استان و شهرستان های تهران در خصوص مشکلات و مشکلات تشخیص داده شد. مشکلاتی که در شاخه های اجرای احکام وجود دارد.
وی افزود: یکی از شرارت هایی که در اتاق های اجرای احکام وجود داشت، موضوع بازداشت فراری ها بود، بنابراین یکی از راهکارهای اتاق اجرای احکام، بازداشت متهمان فراری است که برای این منظور بیش از 30 جلسه انجام شده است با کلانتری ها و نواحی دادسرای تهران در این خصوص.
معاون اجرای احکام دادسرای تهران گفت: زمانی که با دستگیری محکومان فراری به نتیجه نرسیدیم به ناچار اموال را مصادره می کنیم تا در فرآیندی به نام مزایده بفروشیم و برای گرفتن محکومان ضمانت بگذاریم. ما برای ثبت اسناد با مشکلات زیادی مواجه بودیم که آسیب شناسی هایی انجام دادیم.
وی ادامه داد: تبصره 537 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه های ما را برای اجرای احکام به مفاد قانون نحوه اجرای احکام مدنی ارجاع می دهد که یک هنجار کاملا قانونی و تخصصی است و انتظار نداریم که دادسرا در اجرای احکام در دادگاه ها با توجه به اینکه کارشان مجرمانه است، باید نکات قانونی را رعایت کنند، بنابراین نیاز به آموزش دارند.
خندانی تصریح کرد: با صدور رأی وحدت رویه 845 دیوان عالی کشور در اواخر سال گذشته حساسیت موضوع برای ما بیشتر شد. ارائه مزایده در دادگاه.
وی ادامه داد: قانونگذار طبق ماده 136 قانون نحوه اجرای احکام مدنی موارد ابطال مزایده را تعیین کرده بود و در صورت عدم احراز 4 شرط مزایده لغو می شود و قاضی قاضی دادگستری اجرای احکام این 4 شرط را رعایت می کرد تا اتفاقی نیفتد، اما تصمیم وحدت رویه در مورد ابطال گسترده شد، به همین دلیل خواستیم این حساسیت را در دستگاه های اجرایی ایجاد کنیم تا به این موارد بیشتر توجه کنند. نکات حقوقی جزئی
معاون دادسرای تهران گفت: امروز چهارمین دوره آموزشی با عنوان تخصصی شناسایی، مصادره و مزایده دارایی در چارچوب تبصره ماده 537 قانون آیین دادرسی کیفری برگزار شد. در مرحله اول تمرین می کنیم. کلیه نواحی دادسرای تهران و کلیه شعب دادسرای تهران سعی کردیم از اساتید مجرب دعوت به عمل آوریم و در سه جلسه اخیر به کلیه نواحی دادسرای تهران و شعب اجرای احکام آموزش داده شد و در این جلسه مقامات همراهان مجری احکام دادسرای استان تهران نیز حضور داشتند.
وی ادامه داد: امیدواریم این جلسه آموزشی و جلسات بعدی که داریم که بخشی از آموزشی است که در نظر داریم تبدیل به کتاب شود، زیرا برای قوای انتظامی بسیار مفید و کاربردی خواهد بود و در از این طریق می توانیم مشکل توقیف اوراق بهادار و برگزاری مزایده را در دادستانی که یک کار کاملا تخصصی است حل کنیم و به نقطه مطلوبی برسیم.
اسدی در این جلسه نکات مربوط به حراج کالا از جمله آگهی مزایده، قوانینی که در تهیه و صدور آگهی مزایده باید رعایت شود، قوانینی که در فرآیند حراج باید رعایت شود، نکات مربوط به حراج را مورد بحث و بررسی قرار داد. به تنظیم صورتجلسه مزایده، تایید صحت مزایده املاک، جلوگیری از تحویل کالا و نقل و انتقال آن توسط متهم.
انتهای پیام