افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 3 December , 2024
2

چشم انداز امیدوار کننده برای سیمان

  • کد خبر : 236926
چشم انداز امیدوار کننده برای سیمان

1 آوریل 1403 محدودیت های انرژی و مشکلات صادرات نتوانست صنعت سیمان را در سال 1402 از بین ببرد و آمارها نشان می دهد که تعداد معاملات سیمان در سال مورد بررسی نسبت به مدت مشابه سال قبل 14.3 درصد افزایش یافته است و این در حالی است که قیمت آن این محصول نیز نسبت […]



محدودیت های انرژی و مشکلات صادرات نتوانست صنعت سیمان را در سال 1402 از بین ببرد و آمارها نشان می دهد که تعداد معاملات سیمان در سال مورد بررسی نسبت به مدت مشابه سال قبل 14.3 درصد افزایش یافته است و این در حالی است که قیمت آن این محصول نیز نسبت به سال 1401 بیش از 59 درصد رشد داشته است.



گزارش کردن آکنگار به نقل از دنیای اقتصاد; سال 1402 سال نسبتا خوبی برای صنعت محسوب می شود، زیرا علیرغم همه مشکلات موجود در بخش های مختلف، تولید و فروش در این صنعت نسبت به سال گذشته روند صعودی را آغاز کرد، بنابراین بررسی این بازار نشان می دهد که از ابتدای از سال 1401 تا 20 اسفند در مجموع حدود 52 میلیون و 724 هزار و 648 تن سیمان به فروش رسیده که 423 هزار و 370 تن مدت دار، 83 هزار و 450 تن اعتباری و 52 میلیون و 217 هزار و 828 تن مدت دار بوده است. وجه نقد در دوره مورد بررسی در تالار صنعتی بورس کالای ایران معامله شد.

این در حالی است که عرضه کنندگان انواع سیمان طی 12 ماهه سال 1402 موفق به عرضه 60 میلیون و 205 هزار و 787 تن سیمان در این بازار شدند که از این میزان 59 میلیون و 663 هزار و 277 تن سیمان نقدی و 354 هزار و 850 تن کشف و ضبط شد. فروش به صورت اعتباری و بقیه به صورت پیش پرداخت.

همچنین مقایسه آمار فروش دو سال متوالی نشان می‌دهد که صنعت سیمان در سال جاری علیرغم تمامی مشکلاتی همچون محدودیت‌های گاز و برق و چالش‌های صادرات و نقدینگی، توانسته رشد 14.2 درصدی معاملات را به ثبت برساند. همچنین بررسی قیمت سیمان نشان می دهد که در بازه زمانی یک ساله مورد بررسی، قیمت این محصول معدنی 60 درصد افزایش یافته است که به رونق صنعت سیمان نیز کمک کرده است.

تحقیقات تالار صنعتی بورس کالای ایران نشان می دهد که این بازار در آخرین هفته معاملاتی سال 1402 یا بهتر است بگوییم از ابتدای هفته جاری تا سوم اسفند میزبان یک میلیون و 577 هزار و 896 تن انواع سیمان بوده است. مواجه شد و از این میزان تقاضا حدود یک میلیون و 503 هزار و 273 تن فروخته شد. در هفته جاری انواع سیمان با میانگین قیمت پایه هر کیلوگرم 9832 ریال به فروش رسید.

کلینکر باقی مانده به کارخانه های سیمان فروخته شد

به گفته بسیاری از صنعتگران و فعالان این حوزه، ظرفیت اسمی تولید سیمان سالانه 90 میلیون تن برآورد شده است، این در حالی است که نیاز داخلی 60 میلیون تن سیمان تامین می شود و مازاد 30 میلیون تنی آن باید از طریق صادرات به فروش برسد. مشکلی که در این بین به وجود می آید محدودیت کشورهای مقصد برای فروش است، زیرا صنعتگران ایرانی به دلیل مسافت و مسایل سیاسی بازار قدیمی عراق و افغانستان را از دست داده اند و تنها کشورهای CIS جزو مهمترین مقاصد باقی مانده اند. کلینکر مهم ایران در نتیجه با وجود محدودیت های صادراتی، مازاد کلینکر در کشور وجود دارد و صنعتگران از این مازاد برای جبران تولید در فصل زمستان استفاده می کنند.

صنعت سیمان در فصل تابستان با بحران برق و در فصل زمستان با محدودیت گاز همراه هستند، بنابراین می توان گفت امسال مازاد کلینکر به کمک تولیدکنندگان آمده است تا میزان تولید و فروش در دوره 12 ماهه 1402 نسبت به سال قبل با رشد همراه بوده است.

از طرفی اسفند ماه بیشترین فروش سیمان است چرا که با شروع سال جدید و شروع ساخت و ساز استفاده از این ماده معدنی افزایش می یابد که در سال جدید باعث افزایش قیمت می شود و بنابراین میزان تقاضای سیمان در ماه پایانی سال نسبت به ماه های قبل افزایش یافته است.

یکی دیگر از مشکلات این صنعت تفاوت قیمت سیمان در بازار آزاد و بورس کالا است چرا که تولیدکنندگان باید محصول خود را در بازار آزاد با قیمت پایه کمتری نسبت به قیمت عرضه شده در بورس کالا عرضه کنند. با این حال، قیمت پایه معقولی است. به نظر می رسد تولید برای صنعتگر به صرفه باشد تا بتواند با ایجاد تعادل بین فروش داخلی و صادراتی و ذخیره کلینکر چرخ های صنعت سیمان را به حرکت درآورد.





لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=236926

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.