افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
4

چرا غرب علیه بازگشت پناهجویان از لبنان به سوریه سنگ اندازی می کند؟ – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 236361
چرا غرب علیه بازگشت پناهجویان از لبنان به سوریه سنگ اندازی می کند؟  – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: وضعیت بحرانی در اقتصاد لبنان در سال 1402 ادامه یافت و یکی از عوامل تأثیرگذار، حضور میلیون ها آواره در این کشور است. حضور نزدیک به 2 میلیون آواره در لبنان، علاوه بر موانع اجتماعی و امنیتی، مشکلات اقتصادی زیادی را برای دولت بیروت ایجاد کرده است. لبنان مدت هاست […]

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: وضعیت بحرانی در اقتصاد لبنان در سال 1402 ادامه یافت و یکی از عوامل تأثیرگذار، حضور میلیون ها آواره در این کشور است. حضور نزدیک به 2 میلیون آواره در لبنان، علاوه بر موانع اجتماعی و امنیتی، مشکلات اقتصادی زیادی را برای دولت بیروت ایجاد کرده است.

لبنان مدت هاست که با مشکلات پناهجویان روبه رو بوده است، اما در شرایط کنونی به دلیل مشکلات متعدد در تامین غذا، انرژی و مسکن، موضوع پناهندگی بیش از هر زمان دیگری توجه عمومی را به خود جلب می کند. به خصوص با در نظر گرفتن حضور آوارگان سوری، شرایط برای لبنانی ها دشوارتر شده است و به نظر می رسد این مشکل در میان مدت قابل حل نباشد.

اگرچه لبنان خود کشوری پرجمعیت نیست و به عنوان یک کشور مدیترانه ای کوچک، کمتر از 6 میلیون نفر جمعیت دارد، اما طبق برآورد کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در سال 1402، لبنان بیشترین تعداد پناهنده را در هر کیلومتر مربع در این کشور پذیرا می شود. جهان اکثریت پناهجویان و پناهجویان ساکن لبنان از عراق، فلسطین و سوریه هستند و گفته می شود بیش از یک و نیم میلیون آواره سوری مناطق مختلف لبنان را ترک کرده اند. این در حالی است که نه زیرساخت‌های بهداشتی و آموزشی و نه زیرساخت‌های انرژی و حمل‌ونقل در لبنان نمی‌توانند حتی خود لبنانی‌ها را تامین کنند و بدون شک حضور پناهندگان به معنای تحمیل بار اضافی بر سیستم ضعیف اقتصادی این کشور است. . علاوه بر پناهجویان سوری، 50 هزار پناهنده عراقی و 270 هزار پناهجوی فلسطینی در 12 اردوگاه در لبنان زندگی می کنند.

در شهریور 1402 بار دیگر موجی از آوارگان شمال و شرق سوریه به سمت لبنان روانه شد و هکتور حجار وزیر امور اجتماعی لبنان اعلام کرد که این وضعیت بیروت را در شرایط سخت تری قرار خواهد داد. وی حضور آمریکا در شمال سوریه و اقدامات مداخله جویانه و تحریک آمیز نیروهای آمریکایی را عامل جدید آوارگی ها عنوان کرد. این مقام لبنانی همچنین اعلام کرد که تلاش ارتش و دستگاه های امنیتی لبنان برای جلوگیری از ورود پناهجویان جدید به این کشور تاثیر چندانی نداشته است. لبنان برای کنترل مرزهای مشترک با سوریه به 40 هزار سرباز نیاز دارد در حالی که در حال حاضر تنها 8 هزار سرباز در این مناطق حضور دارند.

تصمیم موذیانه اروپا در مورد پناهندگان ساکن لبنان

یکی از تمرکزهای مهم اتحادیه اروپا در سال های اخیر جلوگیری از ورود پناهجویان سوری به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و نگه داشتن آنها در خاک کشورهایی مانند لبنان، ترکیه و عراق بوده است. در تابستان 1402 پارلمان اروپا در اقدامی غیرانسانی و مداخله جویانه به اتفاق آرا تصویب کرد که آوارگان سوری مقیم لبنان برای مدت نامحدود در این کشور بمانند. نکته تاسف بار این است که پارلمان اروپا حتی از پنهان کردن این اقدام بی شرمانه دریغ نکرد. تیری مارانی نماینده فرانسه در پارلمان اروپا اعلام کرد که این تصمیم با اکثریت آرا منجر به صدور قطعنامه ای در حمایت از پناهجویان سوری باقی مانده در لبنان شد و این تصمیم از طریق ویدئویی به اطلاع مقامات بیروت رسید. پیام!

این اقدام پارلمان اروپا با واکنش منفی بسیاری از سیاستمداران لبنانی مواجه شد و آنها این اقدام مداخله جویانه را غیرانسانی و نقض قوانین بین المللی دانستند. عصام شرف الدین وزیر امور مهاجرت دولت لبنان تصمیم پارلمان اروپا را دخالت در امور داخلی کشورش دانست و آن را محکوم کرد. وی اعلام کرد که بر خلاف تصور غلط مقامات اروپایی، لبنان مستعمره غرب نیست، بلکه کشوری مستقل است و دیگران حق تصمیم گیری در این زمینه را ندارند. وی با اشاره به تلاش های بیروت برای پیشبرد بازگشت آوارگان سوری به محل های اصلی خود، از پارلمان اروپا خواست تا از مردم و دولت لبنان به دلیل این تصمیم غیرانسانی عذرخواهی کند. همه اینها در حالی اتفاق افتاد که در سال 1402 جلسات متعددی بین مقامات دمشق و بیروت برای حل مشکل پناهندگان برگزار می شد و حتی اکنون نیز رایزنی ها و اجماع ارزشمندی بین لبنان و سوریه برقرار است.

چرا غرب علیه بازگشت پناهجویان از لبنان به سوریه سنگ اندازی می کند؟

همچنین نجیب میقاتی، نخست وزیر دولت لبنان در امور پیشرفت نیز طی سخنانی در کنفرانس بین المللی «روند روم» که با حضور نمایندگان کشورهای حوزه مدیترانه و خاورمیانه با هدف در ایتالیا برگزار شد. از رسیدگی به مشکل مهاجرت غیرقانونی، اعتراض کشورش را به تصمیم پارلمان اروپا ابراز کرد. وی اعلام کرد و گفت: اتخاذ تصمیم جدید پارلمان اروپا در مورد آوارگان سوری مقیم کشورمان مصداق نقض حقوق حاکمیت لبنان و غیرقابل قبول است. میقاتی همچنین خاطرنشان کرد: حل این مشکل نیازمند مشارکت راهبردی و تقویت هماهنگی بین اتحادیه اروپا، کشورهای حوزه مدیترانه و لبنان برای حفظ صلح و امنیت لبنان و اروپا نیز برای حل برخی مشکلات مربوط به مهاجرت و کمک به پناهندگان است. میقاتی در عین حال تاکید کرد که خود لبنان با وجود اثرات منفی بحران اقتصادی و داشتن فرصت های شغلی بسیار محدود، با آغوش باز از آوارگان سوری استقبال کرد و مردم این کشور هر چه داشتند با آنها در میان گذاشتند و از آنها حمایت کردند.

پناهندگان، تورم و اقتصاد لبنان

داده های برنامه اسکان مجدد سازمان ملل نشان می دهد که پس از بحران سوریه، موج عظیم پناهجویان به لبنان شرایط سختی را برای بازار املاک و مستغلات کشور مقصد ایجاد کرده و نقش عمده ای در افزایش تورم داشته است، بنابراین قیمت فروش و اجاره بها. افزایش یافت. املاک و مستغلات در لبنان به سطحی رسید که خود خانواده های لبنانی به ویژه طبقه متوسط ​​این کشور تحت تاثیر رشد فزاینده تورم قرار گرفتند و متحمل خسارت شدند. این متغیری است که بحران اقتصادی در میان طبقه متوسط ​​لبنان را تشدید کرد. بر اساس گزارش بانک جهانی، در یک سال اخیر، رشد ناخالص داخلی لبنان شاهد کاهش سالانه 2.85 درصدی بود و افزایش تقاضا برای خدمات عمومی، هزینه‌های سالانه دولت لبنان را به بالای یک میلیارد دلار رساند.

چرا غرب علیه بازگشت پناهجویان از لبنان به سوریه سنگ اندازی می کند؟

دیدگاه دولت لبنان برای حل مشکل پناهندگان

بحران پناهجویان در سال 1402 همچنان یکی از مهمترین معضلات لبنان باقی ماند، دولت و مردم این کشور با شرایط سختی مواجه شدند و تاثیر این موضوع بر مشکلات اقتصادی لبنان غیرقابل انکار است و مسئله پناهندگی و بحران اقتصادی آخرین سال متقابل متقابل هستند: به گونه ای سازماندهی شده بودند که از یک سو، معیشت پناهندگان تحت تأثیر تنش، ناآرامی و بی ثباتی اقتصادی لبنان قرار گرفت و از سوی دیگر، جمعیت بالای پناهندگان باعث شد لبنان با آن مواجه شود. مشکلات پیچیده و درهم تنیده اقتصادی، اجتماعی و امنیتی.

در سال 1402، مقامات دولتی لبنان بارها اعلام کردند که با توجه به پایان یافتن درگیری ها در سوریه، باید برنامه ای روشن برای بازگشت امن همه پناهندگان سوری به سرزمین خود طراحی و اجرا شود. بیروت خواستار توجه جدی سازمان های بین المللی است و از آنها می خواهد که به جای پرداخت مبلغی ناچیز برای تامین هزینه های اقامت آوارگان سوری در لبنان، این مبالغ را در اختیار خود آوارگان و دولت سوریه بگذارند و مقدمات را فراهم کنند. برای بازگشت امن او

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=236361

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.