افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
3

چرا رئیس جمهور به آفریقا سفر کرد؟

  • کد خبر : 28156
چرا رئیس جمهور به آفریقا سفر کرد؟

سفر 36 ساعته رئیس جمهور به 3 کشور آفریقایی قفل یک طلسم 11 ساله را شکست. اما آیا روابط ایران و آفریقا، دومین قاره بزرگ جهان که یک پنجم جمعیت جهان را در خود جای داده است، تصادفی است یا نشان دهنده نوعی نگرش و جهت است؟ گزارش کردن خبرگزاری رادیو به گزارش پایگاه اطلاع […]

سفر 36 ساعته رئیس جمهور به 3 کشور آفریقایی قفل یک طلسم 11 ساله را شکست. اما آیا روابط ایران و آفریقا، دومین قاره بزرگ جهان که یک پنجم جمعیت جهان را در خود جای داده است، تصادفی است یا نشان دهنده نوعی نگرش و جهت است؟

گزارش کردن خبرگزاری رادیو به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، تحلیل سطح روابط و تحرکات دولت قبل نشان می دهد که در آن دوره کمترین میزان تعامل و ارتباط با کشورهای آفریقایی به ثبت رسیده و حتی زیرساخت هایی که قبلا ایجاد شده بود نیز از بین رفته است. . .

این واقعیت تلخ از سوی رئیس جمهور این کشور نیز در دیدار هیات های ایران و اوگاندا مطرح شد و موسونی گفت: اکثر روسای جمهور قبلی آنها به جز آقای روحانی به اوگاندا آمدند.

البته غیبت رئیس جمهور سابق تنها به اوگاندا محدود نشد و در طول هشت سال ریاست جمهوری خود به هیچ کشور آفریقایی سفر نکرد. بنابراین سهم ایران از تجارت 1.2 تریلیون دلاری آفریقا در پایان دولت دوازدهم تنها 600 میلیون دلار بود.

البته این رقم در دو سال گذشته تقریباً 100 درصد رشد کرده و به بیش از یک میلیارد دلار رسیده است، اما همچنان معادل یک هزارم کل تجارت آفریقاست. اما در زمانی که دولت ایران از توانایی ها و فرصت های اقتصادی و سیاسی آفریقا بی اطلاع بود، سایر کشورها و رقبا با سرعت زیادی ارتباطات خود را با این قاره گسترش دادند.

ترکیه 19 بار به آفریقا، هند 40 بار، برزیل 12 بار، فرانسه 27 بار، آمریکا 40 برابر و چین 150 برابر ایران صادرات دارد. این اعداد و نمونه‌های مشابه در روابط با کشورهای آمریکای لاتین و حتی آسیا نشان می‌دهد که در دوره‌ای که لازم بود با شناسایی فرصت‌های بکر و متنوع‌سازی ارتباطات، انتخابات واحد و به تعویق انداختن انتخابات، قدرت سیاسی و اقتصادی برای کشور ایجاد شود. کشور، تولید تهدید کرد و آسیب دید

محدود كردن و محروم كردن كشور از تنوع روابط و خالي كردن زمينه ارتباط و همكاري ايران و آفريقا، علاوه بر كاهش قدرت در حركت سياسي و اقتصادي ايران، از جنبه ديگر امريكا و اروپا امري مطلوب است. جلوگیری از رقابت در بیابان آفریقا

رئیس جمهور زیمبابوه در دیدار هیئت های دو کشور گفت: ما 61 نوع ماده معدنی داریم و با وجود اینکه آمریکا و انگلیس ما را تحریم کرده اند، در بخش معدن ما سرمایه گذاری می کنند. چرا شما ایرانی ها برای سرمایه گذاری نمی آیید؟

کلید داستان استفاده انحصاری از فرصت های بی نظیر آفریقا در این بازی غربی هاست. زمانی منابع آفریقا را از طریق استعمار غارت کردند و امروز قصد دارند از منابع خود از طرق مختلف از جمله ارائه تصویری مهیب از آفریقا در عین تحریم یک کشور بهره برداری کنند.

علاوه بر این، غربی ها حساب های رسانه ای و افکار عمومی زیادی را برای حفظ استفاده انحصاری از آفریقا و مناطق بکر جهان باز کرده اند. تحلیل محتوای رسانه‌های فارسی‌زبان غربی در هفته منتهی به سفر رئیس‌جمهور به آفریقا نشان می‌دهد که تمرکز آن‌ها بر معرفی روابط ایران و آفریقا به عنوان «هزینه برای ایران» و «سود برای آفریقا» بوده است. “.

نمونه ای از تبلیغات جریان رسانه ای معاند که متأسفانه برخی از آن منحرف شده و یا کورکورانه از آن پیروی کردند، جعل آخرین سخنان رئیس جمهور در بازگشت از آفریقا است که گفت: ما در ازای فروش محصولات و مواد پتروشیمی موافقت کردیم. ، تامین نیاز کشور با کشت فراسرزمینی و انتقال کالاهای ضروری.

برای این خبر و دستاورد مهم، جریان تحریف که برای رونویسی از رسانه ها استفاده می شود، با عنوان: نفت در برابر غذا، دستاورد سفر رئیسی! اما واقعیت این است که کشور سالانه حداقل به 15 میلیارد دلار کالای اساسی نیاز دارد. یکی از بی توجهی های خطرناک سال های اخیر وابستگی این حجم زیاد واردات، یعنی در بخش غذایی مردم به چند شرکت خاص تحت نفوذ آمریکاست.

دولت فعلی از ابتدا به دنبال تنوع بخشیدن به منابع واردات کالاهای اساسی است. برای این کار با کشورهای مختلف از چین و روسیه گرفته تا برخی از کشورهای آمریکای لاتین کار مشترکی آغاز شد و در سفر آفریقا نیز این استراتژی دنبال شد. در مقابل این راهبرد ایجاد امنیت غذایی، جریان رسانه ای منحرف با هدف افروفوبیا و ایجاد انزجار در جامعه ایران در هر سطح و نوع ارتباط جدید و مفید، شروع به ساختن روایتی وارونه می کند.

اکنون که عزم دولت برای گسترش و تنوع بخشیدن به روابط با کشورهای حاضر به همکاری جزمی است و قصد ندارد روابط خارجی کشور را مانند گذشته و کشورهای مبتلا به سندروم استکهلم گروگان اراده چند کشور استکباری کند، دیپلماسی نیاز دارد. حرکت گام به گام نیازمند حرکت رسانه ای است، ما اینجا هستیم تا کلیشه های غیرواقعی را بشکنیم و حقایق را نشان دهیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=28156

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.